Question about Jl Audio Class D E1400D Car Audio Amplifier

1 Answer

Hit bump and subs and amp wont work

My system was working fine and then i hit a bump and noticed my subs were out. ive checked all connections and they are good. when i turn the radio on the amp gets power and immediately shuts off. i figured it was the ground and when i push on it i get crackles and pops but no sound.

Posted by on

  • silverado4me Aug 01, 2010

    power and remote wire are good so i opened up the amp (JL e1400D) and only one LED (d2) is lit up out of the total 10 (including the exterior power light. would this be a fuse or something?

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Guru:

    An expert who has written 7 tips or uploaded 3 video tips

  • Master
  • 632 Answers

Loose wire or connection is causing stereo to short out, Check all connections including amp,Stereo,Speakers and make sure nothing is touching places it shouldn't

Posted on Jul 31, 2010

  • Simon Swales
    Simon Swales Aug 16, 2010

    Is ground wire good, and located in a good place, if not will not function correctly.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi i need some help i have a sub and amp in a ford fiesta 2001. ive chanced cd players to a ridspeed dv720. my sub was working fine with my old cd player but now ive put the ripspeed in it doesnt work. i...


You can use a "Y" cable to combine the two RCA cables to the one out. You will need a 1 male to 2 male cable. That will solve the signal problem. Is the amp functioning properly. I would check that first. Make sure your wiring is correct. Hope this helps

Aug 25, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

My subs will not hit when my trunk is closed


just like a speaker system they don't work in a closed box it has to be vented, and you trunk is too well sealed you need to incorporate ports

May 11, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

Alpine type-r 2ohm dual voice coil help


try reconnecting your rca's from the deck to the amp when finished wire one speaker positive to positive on left channel and negative to negative on right channel then connect the 1st subwoofer. if all power and sound is fine and working turn off power to amp and connect negative terminal of 1st sub to positive on 2nd sub and positive from first sub to negative on second crossing the wires runs the speakers in series another way to try is parralel the speakers wiring by connecting positive left channel output of amp to positive on 1st sub same with the negative then splice positive to positive on second sub and same with negative.

Feb 09, 2009 | Alpine Type-R SWR-1222D Car Subwoofer

1 Answer

Kickers dont beat like they should


try to check and clean the wiring as clean as possible to avoid messing up on your connection. Check the polarity of you subs to yuor amp if you have it connected on the outher way around it would not give you a good result. check the polarity this will solve your problem. Over powering your sub will fry it easily try to tune it a 10" sub wont give you a 15" performance..

Jan 20, 2009 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Subs dont beat like they should


you've spent alot of money on **** by the sounds of it!!. you should only ever run multiple subs the same brand, power and resistance you can just connect any old subs to a system you need to wire them depending on the load that the amp needs to see. first thing is to try the amp/s on a individual sub to check your amps still work once done check the subs 1 by 1.

Jan 20, 2009 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Deck, Sub and Amp Problems


check for any loose connections at the fuse block or a loose fuse
using an ohm meter would help
check the harness on the back of the radio for loose connection
bad igntion switch, again an ohm meter would help !
what type vehicle ?

Jan 13, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp does not power on, flickers when cable disconnected.


With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage drops below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

Dec 05, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

Spontaneously shorted, now blowing fuses on amp too.


Time to go to the repair shop. Sounds like you have a blown amp. Good luck.

Feb 22, 2007 | Rockford Fosgate Punch P4004 Car Audio...

1 Answer

Treble come out with lowpass filter on


get it fix but sounds like a low current problem check cable connections

Jan 10, 2007 | Pyle PLA1485R Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

251 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jl Audio Car Audio & Video Experts

Mark Skinner

Level 2 Expert

77 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Are you a Jl Audio Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...