Question about Rockford Fosgate Car Audio & Video

2 Answers

Amp quit producing output, power indicator is on

I have an older punch 360a amp -- it quit producing sound, the power indicator is on, I checked speaker connections and still no sound -- nothing changed anywhere else in the system -- would this be a fuse or some other problem? It is mated to a JL audio 12" running in bridged mode.

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have this problem too, checked sub with a battery both voice coils are good. I discovered that when my rcas are connected at one end they don't make any output when I touch the opposite ends together. I don't know what it could mean...maybe nothing?

Posted on Sep 15, 2013

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 70 Answers

It can't be a fuse cause if it was then there would be no power you might have blown the speaker terminals. did you check to see if the sub was blown.

Posted on Jul 30, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No sound from either channel


Since it is a PA amp

• Check first if input signals are getting through the amp.

• Check if all the outputs are properly connected.

If you have already done, checking..


• Check for shorted power transistors, and extract in pairs.

If it powers up, without protect..


• Check again for possible additional components before replacing

the bad ones.


A good amp never produce an over of 0.7V on its output.

Sep 06, 2012 | Technical Pro PA-2000 4-Channel Amplifier

2 Answers

What is the watts on my rockford punch 360


Hello
Punch 360 can be wired as Mono and Stereo. Actually it it a 2 channes stereo amp, wirable to Mono too. When wired as Mono, the output power will be 450Watts. When wired as stereo, the outputs will be 210Watts/Channel. OK.

Dec 18, 2011 | Rockford Fosgate Car Audio & Video

1 Answer

My punch 250 a2 powers up but no sound is produced only static if i wiggle the speaker wire


um sounds like there is no sound input, if you are running rcas ensure they are plugged in and the radio and headunit, and check for a cut in the cable, this is very unusual not to have any power output at all, triple check your headunit outputs, and your amplifier inputs, make sure you arent crossed anywhere. hope this helps

Aug 08, 2010 | Rockford Fosgate Punch 250a2 Car Audio...

1 Answer

Dear Sir, I hav dell vostro 1015 laptop with windows Xp Operating system. I have purchased 4.1 subwoofer system. When i am connecting subwoofer to pc audio output & all 4 speakers to back of...


Recheck your wiring and instructions. If your woofer is self powered perhaps the amp is no good. Actually it better have amps since the laptop output will not power those speakers.

Mar 31, 2017 | Computers & Internet

2 Answers

When i hook up the sub to the amp there's no sound


check the wires and the gain and volume nobs on the amp

Dec 20, 2009 | Rockford Fosgate Punch 501S Car Audio...

3 Answers

401s Rockford Fosgate Amp. Not powering on,just protect lite is on.


try hooking the remote wire to a rem wire on the back of stereo. post and let me know results

May 30, 2009 | Rockford Fosgate Punch 401S Car Audio...

1 Answer

Not producing sound


It sounds like the power supply may have failed. I'm not familiar with that particular Boss amp but many amplifiers will light the power indicator even though the amp isn't operating.

Have you checked your speakers to see if they're blown?

Have you checked the wiring to make sure the speakers are still connected to the amp?

Dec 19, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

California 3600 mosfet discrete 3 ch amplifier 600 watts does not work


It sounds like it's going into protect. To be sure it's not the wiring, disconnect all speaker wires from it. If the light still goes out, check the DC voltage on the B+ and remote terminals. Place the black meter lead on the ground terminal of the amplifier. If the voltage remains above 11 volts as the amp tries to power up, the output transistors are almost certainly shorted causing the amp to go into protect.

Nov 25, 2007 | Profile 600MSX Car Audio Amplifier

1 Answer

Stop putting out sound to subs


Ok This is a two channel High Current amp. It is stable to one ohm. If the Subs are single voice coil at two ohms the they have to be wired in Parallel that means (Red +) (Black -) are connected to the + and - of another sub and then the (RED +) (Black -) from both go to one output channel of the amp. You pair the other two in the same fashion on the other output channel. If you are getting no output (sound) at all first check if the amplifier is going into protect. (Usually indicated by a red led on the unit. If it is connect only one Sub to each output and see if the protect LED goes out. If it does then you should have sound at the subs. If not check that you have the sub output enabled on the HU some head units do not come with the sub output enabled on the HU. If every thig is enabled, with only one sub connected to each output and the protect LED is not on then your amp is probably blown and needs repair. Nice thing is that MA has a great warrenty policy. Check and make sure the protect LED is off. If it is on you probably have the SUBS wired wrong

Jun 23, 2007 | MA Audio HK802SX Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound output from amp.


It has bad parts. It should NOT be drawing 15amps at idle!! You need to grab a DMM and check the mosfets!!

Sep 20, 2006 | Rockford Fosgate Punch 800a2 Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

164 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Rockford Fosgate Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Robert Rankin

Level 2 Expert

341 Answers

Are you a Rockford Fosgate Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...