Question about Dishwashers

1 Answer

Inlet Water Hi There,Motor etc runs when we turn it on but absolutely no water comes in.I have checked the inlet hose at the tap end,and the tap,and that is all OK.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,073 Answers

Do you have voltage to the water valve if no then check the float switch if switch is good problen is in the control

if you check the water valve and have voltage to the 2 wires on the valve ac voltage btw then the valve has to be changed

Posted on Apr 24, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hot water does not come in, only cold water comes in, the water pump works on cold water does not start on hot water


Hi from retired Englishman in SW France,

There are no water inlet pumps on standard washers- the water, both for hot and cold, is fed in simply under 'mains' pressure.
(The following is pre-typed for hot and cold!)

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Oct 08, 2011 | Magic Chef CAV2000AWW Top Load Washer

1 Answer

Hi i have a lg tot loader washing machine model number wtf652a,the problem is the machine goes through its cycle then stops and there is a code come up which is IE can anyone help?


Hi from retired Englishman in SW France,
Absolutely!
LG's 'IE' stands for ' (water) Inlet Error'

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Sep 18, 2011 | Washing Machines

2 Answers

Zanussi Jetsystem IZ16 - When starting the cycle the machine will allow a small amount of water to enter the machine, but then it "freezes". I can pause the machine a skip to the next function,...


Hi from retired Englishman in SW France! You certainly do not want to be buying white goods in France- shocking prices aren't they?!!

When you say filters does that include those in the water inlet hoses? Just in case not (following pre-typed!) :-

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Sep 06, 2011 | Washing Machines

1 Answer

The washer starts and water runs for about 3 seconds and then stops. i can hear the motor run like it is running but no water. it goes to spin like normal. i have a cabrio wtw6600sw top load


Hi from retired Englishman in SW France,

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Jul 13, 2011 | Whirlpool WTW6600SW Top Load

1 Answer

Hi i got a hotpiont wt960 and i'm getting the h2o error. water is coming through the inlet pipe and the pressure is fine. i've replaced the water filter aswell as the pressure switch


Hi from retired Englishman in SW France,
Sorry- this is my 'standard' reply to water fill/H2O problems- hope it helps!

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Jul 07, 2011 | Hotpoint Ultima WF860 Front Load Washer

1 Answer

I have a beko eco washing machine about 4 years old when i put it to program 4 or 5 the timer turns a bit put stops i just also just seen there is no water coming in to the unit the water taps are open .if...


Hi from retired Englishman in SW France,

If you have checked that the hot water tap is turned on fully and the hose is not kinked or squashed at the back, it is worth while checking the hot water inlet filter. Turn the tap off and remove the hot water hose at the washer end. Inside the inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace it and the hose.
DO ALL THE SAME FOR THE COLD WATER INLET/ FILTER.
If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve or a malfunctioning control board. Sorry but then it's a service call ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Apr 21, 2011 | Washing Machines

1 Answer

Whirlpool front loader AWM6145/3 1450 RPM DURING THE WASH HAS COME UP WITH FH. WHAT DOES THIS MEAN PLEASE


Hi from retired Englishman in SW France,

'FH' for whirlpool washers decodes as 'no water inlet'.

If you have checked that both hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both of the water inlet filters. Turn the taps off and remove the water hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace them and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve or malfunctioning control board. Sorry but it needs a service call to confirm ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Apr 20, 2011 | Whirlpool Washing Machines

1 Answer

Fills with water and then stops and beeps and won;t continue. The hot and cold water buttons are flashing. Waterr starts trickling in and it is slowly spinning but doesn't seem to agitate


Hi just read your posting.The 2 lights that are flashing means your machine has not detected any water level difference.1st turn off both hot and cold taps and 1st remove the cold inlet hose from the machine end,Put the end of the hose into a bucket and turn the tap on.You should get a good flow of water.If you do not get a good flow of water then remove the tap end of the hose and see if you are getting water out of the tap.Check the inlet filters on both ends of the hose to see if they are blocked.If they are blocked clean them with a brush.Check also the water valve end where the hose connected to the machine to see if this filter is blocked. Once you have water coming out of the hose and all the filters are clean refit the hose and repeat to the hot hose.Now select a cycle and push start.If the water flow is good then the machine will work properly.If you still get slow water even when you have good pressure coming out of the hoses then your water valves are faulty.Please reply on how you got on and for further advice.looking forward to your reply.

Sep 21, 2010 | Fisher and Paykel GWL11 Top Load Washer

1 Answer

Smartdrive 508 fills very slowly, seems to "time out". To get the cycle finnished we have advanced the cycle.


Hi just read your posting.Is your complete model number GW 508? The fault with your machine is either your inlet hose filters or your water valve filters are blocked or one or both of your water valves are faulty.Turn off the water to your machine and remove the inlet hoses one by one.Check the amount of water coming out of the taps and check and clean the filters,if your inlet hoses have them, at each end of both hoses.Also where the inlet hoses connected to your machine check the filers on the water valves.If all the filters are clean and you still have the problem then the problem will be one or both of the water valves.Please reply on how you got on or for additional assistance.Hope this helps and looking forward to your reply.

Jul 31, 2010 | Fisher and Paykel Washing Machines

1 Answer

The cold water inlet is slow to fill machine but the hot water inlet works fine


Hi just read your posting.Could you please supply the model of your hoover and tell me if it is a front or top loader.The fault on your machine is due to a faulty cold water valve or dirty inlet filter.Turn the cold tap off and remove the cold water hose from the tap end and check to see if the little filter at the end of the hose is blocked.If it is, clean it and put back the hose to the tap and try a wash cycle.Please reply with additional information and to tell me how you got on with the filter.

Jun 29, 2010 | Washing Machines

Not finding what you are looking for?
Dishwashers Logo

Related Topics:

74 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dishwashers Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

71043 Answers

Owen Barnes

Level 3 Expert

867 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15211 Answers

Are you a Dishwasher Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...