Question about Car Audio & Video

Open Question

I have a audiobahn A4004t and the protection light is on and it is red.the power light will not come on. Do i have something hooked up wrong?

Posted by Anonymous on

Ad

5 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 631 Answers

SOURCE: audiobahn a8000t problem

If the protect LED is lit, the amp probably has shortedoutput transistors. To eliminate other possible causes, read throughthe following page:

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Let me know if you have any other questions.

Posted on Nov 25, 2008

Ad
rteemon
  • 578 Answers

SOURCE: red protection light is on constantly. the light won't turn green

is the remote source have enough amp to triger amp seem like that is you prob and chk you spk wire and rca too-

Posted on Jun 26, 2009

  • 3 Answers

SOURCE: I have an AudioBahn A4004T Amp. It was working

If you only hooked up the power and ground the amp will not turn on. You must also hook up the remote wire. This either can come from your radio, your fuses, or your power wire itself. If you hook it up to your radio then it will turn on when the radio is turned on. If your radio doesn't have a remote wire to amp then you can read your owners manual and hook it up to the radio fuse and when the radio turns on the amp will turn on. An lastly you can run a wore from your power wire to your remote plug in. But if you do this the nano will constantly be on if it is hooked up to the battery.

Posted on Dec 25, 2010

Testimonial: "Exactly the solution I was looking for. I ran a wire from the power wire to the remote hook up and it powered right up. Thanks for the help Dakota."

craigperry23
  • 185 Answers

SOURCE: A4004T AUDIOBAHN HEARTBEAT FROM

If you disconnet you speakers and there is no problem, Then it's your speakers.
1. try your speaker wire in one port at a time (may have blown one of the outputs)
2. Check the speaker connections directly on your speakers (not loose or damaged)
3. try a different speaker all together and see if you get sound etc.
4. try a different wire from your speakers to your amp (wire may have shorted out or have breaks)

Hope this helps and please rate. If you require further info please comment and I'll get back to you asap

Posted on Mar 19, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Audiobahn A4004T keeps going into protection mode instead of power mode. What is this caused from?


This could be caused by a short in the line, make sure all of your connections are secure and that none of your fuses are blown.

Aug 25, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

A4004T AUDIOBAHN HEARTBEAT FROM AMP WITH BLINKING POWER LIGHT BUT NO PROTECTION LIGHT. UNPLUG SPEAKERS NO PROBLEMS. TRIED NEW WIRES, NEWER BIGGER GROUND. SUPPLIED WITH 40AMP FUSE NEAR BATTERY AND 2 20AMP...


If you disconnet you speakers and there is no problem, Then it's your speakers.
1. try your speaker wire in one port at a time (may have blown one of the outputs)
2. Check the speaker connections directly on your speakers (not loose or damaged)
3. try a different speaker all together and see if you get sound etc.
4. try a different wire from your speakers to your amp (wire may have shorted out or have breaks)

Hope this helps and please rate. If you require further info please comment and I'll get back to you asap

Mar 19, 2011 | AudioBahn A4004T Car Audio Amplifier

1 Answer

I have an AudioBahn A4004T Amp. It was working fine and then I had it sitting in my house for a few months. My cousin wants to use it in his car so he hooked the power cables up to his battery to see if it...


If you only hooked up the power and ground the amp will not turn on. You must also hook up the remote wire. This either can come from your radio, your fuses, or your power wire itself. If you hook it up to your radio then it will turn on when the radio is turned on. If your radio doesn't have a remote wire to amp then you can read your owners manual and hook it up to the radio fuse and when the radio turns on the amp will turn on. An lastly you can run a wore from your power wire to your remote plug in. But if you do this the nano will constantly be on if it is hooked up to the battery.

Dec 25, 2010 | AudioBahn A4004T Car Audio Amplifier

1 Answer

Bumps good but every 10-15 min of bumping it


to much power hooked up to it take something away

Jul 21, 2010 | AudioBahn A8002T Car Audio Amplifier

1 Answer

ABR100T Audiobahn Bass remote not working correctly?


i had the same thing happen to me on my 2300hct audiobahn. it turned out to be the remote. but soon after my amp went dead. i than switched to JL no problems since.

but i still use audiobahn immortal 12's.

Apr 11, 2009 | AudioBahn ABR100T Remote Bass Control For...

1 Answer

Red over light is on


I believe you have a short in your RCA jacks. Try unplugging both RCA's and see if the red light goes off. Your amplifier is in what they call protection. Meaning something is causing the circuitry to fail.

Feb 10, 2009 | AudioBahn A2800E Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp wont come on


you might have blown a mosfet transistor or resistor inside the amp

Jan 19, 2009 | AudioBahn A4004T Car Audio Amplifier

1 Answer

Audiobahn a8000t problem


If the protect LED is lit, the amp probably has shortedoutput transistors. To eliminate other possible causes, read throughthe following page:

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Let me know if you have any other questions.

Nov 23, 2008 | AudioBahn A8000T Car Audio Amplifier

1 Answer

Red light


i would check the fuse too see if you blew it or not also check the one up next to the battery also. if all ok i wouldnt know what could be wrong

Sep 25, 2007 | AudioBahn A2300HCT Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

40 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4915 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

78238 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...