Question about AudioBahn A2300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

How to fix clipping

My amp has the red light on and heard that it is when the amp is clipping how can i fix that

Posted by on

  • odeivonauj Apr 21, 2008

    how do i do that

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 52 Answers

Turn down your gain levels. is the protection turning on? also make sure u aren't bridging.

Posted on Apr 20, 2008

  • john wasson
    john wasson Apr 21, 2008

    well to turn down your gain levels you will see on the side with your outputs, a couple of knobs with a plus and a minus sign. turn it towards the minus. as far as the bridging if it is a two channel amp you will have two sets of plus and minus for your speaker wire. make sure each wire has it's own plus and minus

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

When I turn the sound up and the bass hits hard the red light comes on


That is because your impedance is not correct. You probly have 4 ohm woofers wired in parallel. Try putting them in series. That will put your impedance to 8 ohms the amp will not clip, or go in protection that is what the red light means. Good luck

Apr 30, 2015 | Car Audio & Video

1 Answer

Clips out


It's protect mode. The amp is drawing too much current. Drawing too much current causes your amp to heat up. So heat could be the issue as well. Does it do it instantly? If so. Could be that it isn't being supplied with enough voltage to run. Again power? There are a few fixes you can do. But again we need to know more of the symptoms. Try other things. Like Rev your car a little and then turn it up? Does it reset instantly after you turn it of and back on? More info.

May 06, 2013 | Alpine MRD-M1000 Car Audio Amplifier

1 Answer

My kenwood kac-5204 amp lights up red but no sound???


when the amp lights up red that means proteion , an no sound mean input is gone on the amp . you have to take it apart an fix it

Jul 19, 2011 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

I just got my PPI dcx 300.2 amp back and i hooked it all up, and connected the fuse back in and started the truck, the amp turns on but the red light starts blinking and says clip out. The amp doesnt smell...


Are you sure everything is correctly connected. If you are running the amplifier in bridge mode then take note that the load to the amplifier can be no lower than 4OHM. dreamsystems

Feb 25, 2011 | PPI DCX-300.2 Car Audio Amplifier

2 Answers

What does the red and green light mean ???


red and green light? there is most likely a protection and a power light. The red I assume would either be a protection light or a clipping light signal. Does the amp kick off then these lights kick on red then to green?

May 31, 2010 | Planet Audio VX4002 Car Audio Amplifier

1 Answer

When i got in my car last night i heard my amp making a thump noise but not puting out sound when i opened my trunk the red protection light was on and the *** light was flashing i tryed unhooking the...


do a test by take some small speaker wire and attaching the power and remwires to the + terminal on ur car batt and attach the neg wire to the -terminal. if it still does it check my other posts ive talked alot about problems with this amp

May 19, 2010 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

1 Answer

Red protection light stays on all time....


try disconnecting one at a time each speaker till the red turns to green. One of your speakers may be bad. Amp is just telling you that its clipping and overheating due to the change in ohms of a shorted or bad speaker. Its also possible the amp is on its last leg due to heat. Heat breaks down electronics part and eventually get worse.

Apr 05, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

When i hook up my amp the red light protector comes on..how do i turn it off??


Check your fuses, if your fuses are fine unplug your pos/neg and let it sit for a day, or that's what I've heard.

Jan 26, 2010 | Sony Car Audio & Video

1 Answer

How to turn off the clip light is on red it does not turn off?


You can't, the clip light is just that...the signal is being clipped/distorted and the clip light comes on to protect the amp/speakers from blowing. You need to check your signal and then cables and wiring to see where the problem lies, chances are your volume is too high and your over working your amp....(turning the volume too high when the amp doesn't put out enough power for your speakers and this distorts the signal causing it to clip)...Try turnig the amp down, should not be any higher then 1/2-3/4 of the way never max. And if that doesn't work check your signal from the radio as well. If it works fine with the volume down and doesn't clip then your amp is too small for your needs and your need to invest in a larger amp for more power...Look for RMS watt ratings at 12-14 volts not max watts at like 16-18volts (those are fictious #'s and those amps should be avoided)

Nov 02, 2009 | Crest Audio CA9 Car Audio Amplifier

1 Answer

Infinity Reference 7541a protect & Clip lights come on


Hello pianopeter, I have the same amp with the same problem but only when the crossover mode switch on the front channel is set to low pass or high pass. Have'nt fixed that yet cause when I got the amp and put power to it the clip and protect lights would flash back and forth. I turned out to have 2 bad output transistors on the right front channel, I replaced them and amp works great now. Then when I was doing final testing I switched the crossover mode switch to lowpass and your problem occured. I do believe the problem is in the removable board which controls the controls the crossover and input to a point. Try moving the crossover mode switch to flat on both front and rear and let me know if amp works fine that way. I'll be working on this problem soon but would like to know if your problem changes if you move the switch to flat. Please leave me a message as soon as you find out cause this will aid in the process of me fixing problem. I am an electronics tech and buy and fix broken amps all the time so I have a really good knowledge of car amp repair. Once again let me know ASAP, Thanks

Jan 15, 2009 | Infinity Reference 7541a Car Audio...

Not finding what you are looking for?
AudioBahn A2300HCT Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

626 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AudioBahn Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Robert marquette

Level 2 Expert

102 Answers

Are you an AudioBahn Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...