Question about ASUS MB P5KPL-CM C2D LGA775 INTELG31 ICH7 DDR2 PCI-EX16 FSB 1600(O.C.) 10 Motherboard

1 Answer

Motherboard is active but nothing appears on monitor

My problem is like this: POINT A : I connect my power supply (PS) to motherboard, then LED on mohterboard is active ( green color ), then I switch on the power button, processor fan is fine, but nothing beep happen. Just silent. And nothing appears on my monitor.
POINT B :Then I try to clear CMOS, the problem resolved but for a while... My BIOS need to configured ( set time, boot device, etc )... I have finish set this parts. Then i choose Save and Exit, But something's happen ! Problem on POINT A above happen again!
Next step, I try step POINT B again.. But my system still not responding ( POINT A appears again ). Then i replace the battery with new ones. But its not give a solution...
Please help me....

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 103 Answers

The problem is with your memory installed try inserting other RAM on your computer or if you have two memory installed try removing the other one and see if it works.

Posted on Jul 15, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Motherboard


The front of your computer is the Front Panel

The area of contact pins on the motherboard, that the Main wires from the Front Panel go to; is the Front Panel header.

What you are asking for is a Front Panel header pinout.

I do not have the exact Front Panel header pinout, for your motherboard.
Tell you what I do have though..........

Looking at the Front Panel header on the Ebay link, for the Winfast 760m02-GX-6LRS; the Front Panel header looks to be below the CMOS battery, and close to the Bottom edge of the motherboard.

(Motherboard installed in computer case)

Black rectangular strip of plastic, with contact pins sticking up.
Also looks to be a GENERAL set-up for all Winfast motherboards.
(COULD be wrong here)

This is what I am referencing off of,

http://www.devhardware.com/c/a/Motherboards/Foxconn-Winfast-NF4SK8AA8EKRS-Motherboard-Review/3/

Go to the third photo down. Here you see the Front Panel wires, connected to the Front Panel header; on the motherboard.
(Below round CMOS battery)

Note that the contact pin on the Bottom row, and all the way to the Right; is NOT being used.
(I'm using a 26 inch HDTV as my primary monitor, so it may be easier for me to see)

Now look at this Front Panel header pinout, for another Winfast motherboard,

http://www.techsupportforum.com/forums/f15/winfast-mobo-front-panel-connection-558456.html

(Scroll down a little)

PWRLED is for the Power On LED (Light)
PWRSW stands for Power On switch
HD-LED stands for the HarDDrive activity LED (Light)
RESET stands for a Reset switch, IF USED.

Note where it has a Positive ( + ) sign, next to the pin for the PWRLED.
This is the pin the + wire from the Power On LED connects to.
It is the SAME for every LED that connects to the Front Panel header.

Let's number the contact pins, to make the explanation easier;
Starting at the Left side, Top row; going towards the Right;
Pins 2, 4, 6 and 8. There is NO Pin 10.

Starting on the Left side, Bottom row; going towards the Right;
Pins 1, 3, 5, 7, and 9.

Pin 2 is for the Positive wire.
Pin 1 is for the Positive wire
If the LED's are dim, (PWRLED, and HDD LED), OR; the LED's do not light up, switch the wires around.

(Pin 9 is N/C.........Not Connected. This is probably a 5 Volt test point, that was used by the factory)

There is a method you can use though, and find out what the individual contact pins are, in the Front Panel header;

Use an LED with two wires

Computer (Power Supply) plugged into power, go along the top row, and touch two pins at a time, with the two wires of the LED.

Example; Pins 2 and 4, as shown in the pinout.
Did the Power Supply come on?
No?

Go to the next two pins. Try again.
When the Power Supply comes on, you naturally know that is the two contact pins; for the Power On switch.
DO NOT touch them again. In fact connect the Power On switch wires.

Power Supply on, computer running;
Now go back along again;
1) LED light blinks?
You have the HarDDrive activity LED, contact pins.
2) LED light stays on?
You have the Power On LED, contact pins.
3) Computer restarts?
Those are the Reset switch, contact pins.

4) Nothing happens?
May be contact pins for a speaker, or contact pins that are not used.
(Speaker is for hearing BIOS Beep Codes.
You have a Piezo buzzer, to the Left of the CMOS battery; for that)

Post back in a Comment, as to the results.

If possible, I would like to ask upon you; to post the Front Panel header pinout; when you find what it is.

That way when a person in the future also has this same problem; the solution will be posted on the internet, for them to find.

For additional questions please post in a Comment.
Regards,
joecoolvette

Apr 30, 2013 | Leadtek Winfast 760m02-gx-6lrs Socket 754...

1 Answer

I have a an35n ultra v1.1 motherboard I power on my tower,it does power on but it wont post I dont see anything wrong with cap's cpu was tested and checks out Power supply is good Tryed a new video card...


Hello Phenom, Hi.... to properly run/test a motherboard, you need to make sure this parts are good with no doubt functioning. 1. the power supply, 2. Memory, 3. keyboard, 4. Processor with FAN 5. PC speaker(built on-board or the thumb speaker) and 6. monitor How to test. First remove all motherboard connections. Now reconnect the following. 1. make sure that the power supply 20/24 pin is connected properly to the motherboard (and please test this power supply before making connections. To test independently short green wire to ground and plug the unit. you should see the fan spin) 2. make sure that the 4 pin 12volt power connector is also plug in nice and tight. 3. clean the memory slot using a clean paint brush and the module (DDR/2) terminals (the contacts) using an eraser, 4. connect the keyboard, 5. make sure there is a PC speaker connected. 6. connect the power switch of the front panel, 7. Connect a monitor on the VGA port 8. Power on the PC. 8. Look at the keyboard lights 3 LED momentarily. num lock + caps lock + scroll lock and after several seconds 1 LED light, num lock only. If you reach this part you should also hear a beep. then the POST will appear. If you don't reach this part, start again from the top. do this several times. Still no response? you motherboard is bad.

Jan 07, 2011 | Shuttle AN35N Motherboard

1 Answer

Gateway 503gr has no power, the standby light flashes green when I remove power. Tried new PS and the standby LED stays lit. I then tried both new and old PS disconnected from board and shorted...


Disconnect everything from the motherboard except the power supply connections and cpu fan. Install one stick of RAM and connect your monitor. Then try starting up. See if you get any BIOS boot messages. This will tell you that the board and processor are okay.

With what you say you've tried already, I'm thinking you might have a bad processor. Most every other problem would result in some kind of error like POST beep codes or messages on screen. If the system still doesn't boot with the bare minimum parts installed, replace the processor.

Mar 02, 2010 | Gateway 503GR PC Desktop

1 Answer

First Hello. Before few days,when I turn on my PC(but I was unpluged my machine from electricity) and on monitor displays CMOS wrong set date/time,cpu frequensy.I hit BIOS set up sittings and Windows xp...


Replacing the bios battery was the correct thing to do. Answer me this. The Asus motherboard should have a green LED light lit (Standby power LED), when the system is turned off. Also keep the power cord for the power supply connected at all times. Though it is possible the replacment bios battery was all ready low on voltage or dead. When you're system is turned off the power supply continues to send 5volt DC to the motherboard which maintains the bios 3volt DC.
If the green LED is not lit than there is no power charging the bios battery and every time you boot the system the bios will have lost its settings. If the green LED is red in color, than the problem is within the standby switch built into the motherboard. The standby circuit can not be repaired. Double check all power connectors from the power supply to the motherboard. If everything has a good connection and you're bios settings continue to reset you should consider replacing the motherboard. At this point you have nothing to loose. Install the latest bios update,
(Beta Version 1010.005). 2006/02/14 update.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=d2Gi3Hr6quXOk51C&content=download

Good luck!
Mike

Jan 23, 2010 | ASUS A7V880 Motherboard

1 Answer

All LED lights up but nothing comes out of the monitor and the LED for HDD is not blinking.


Make sure if you have a 4 pin 12 volt connector on the board, it is making connection to the supply.
Try disconnecting the power to motherboard from supply and disconnect your CMOS battery.
Short the clear CMOS connections to assure memory drain.
Remove and reseat your CPU and Memory.
Re-install all remove and try the unit.

Nov 25, 2009 | MSI K8NGM-V Motherboard

1 Answer

Gateway yellow power button, nothing starts, no fan, nothing. opened up computer and see mobo led light is lit. newton ps has a test button. tried to test with various components plugged in and the test...


Power supply has several voltages. Just because the 5v power is active doesn't mean all the voltages are OK. You need to have the power supply tested for 12v and 3.3v. A quick test is to unplug all the wires from the power supply. There is a single green wire on the motherboard main plug. Connect (use a bent paper clip) that green switch wire and any black wire. Plug in the power supply and it should run (fan starts)

Oct 26, 2009 | Gateway (ATX-300-12EB3) (ATX30012EB3)...

1 Answer

Turn computer on, monitor doesn't activate, bios doesn't run.


Did you connect the P4 connection with out it you will just get lights and fans...

If your hard drive is not spinning up you missed the P4 connection its near your PCI slots.

Good Luck

Aug 15, 2009 | AOpen AX4B-533 Motherboard

1 Answer

Hp pc m7640n won't turn on and power supply light is out


OK, this can be a hard thing to fix. Most of the time, the power supply is the first thing to go on a PC. However, when you stated that the motherboards LED came on after you unpluged the PS from the motherboard, it leads me to believe that the motherboard is the issue but the power supply might be outputting higher voltages and the motherboard might be shutting down. Since the power supply is cheaper then most motherboards, I would recommend getting a new one. Check ebay for a new power supply. It should be about $20 with shipping. If the same thing happens, then you need a new motherboard...

May 30, 2009 | HP Pavilion m7640n PC Desktop

1 Answer

Instalation of a P5P800-vm motherboard


i have the motherboard manual for you if you need it. email me at fifthw4life@yahoo.com

Nov 18, 2008 | ASUS P5P800-VM Motherboard

2 Answers

Presario SR1030AN Turning on but not booting or POST or no any beep at all.


Have you tried switching the power supply out with one that is known good?

Nov 26, 2007 | ASUS A7V8X Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS MB P5KPL-CM C2D LGA775 INTELG31 ICH7 DDR2 PCI-EX16 FSB 1600(O.C.) 10 Motherboard Logo

71 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18391 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...