Question about Asrock K7VT4A+ Motherboard

3 Answers

Audio On board audio doesn't work. I installed a PCI sound card and removed on board drivers, :'(. I had issues with new sound card so I removed, now I am unable to get the correct drivers for my on board audio. I have tried the c-media 9761 drivers but it says I do not have that audio chip. I have also tried the AC '97 Rel trek drivers and that also didn't work. I do have the mother board CD but both of my cd drives are currently not working. :'( I have a K7VT4A+ and would appreciate any help. Thanks,

Posted by on

  • Anonymous May 10, 2008

    i dont have sound driver

  • Anonymous Dec 20, 2008

    Riga

×

3 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 93 Answers

Asrock board might use standard Intel audio drivers, go to:

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex

and use the Live Update online featere to see if it can identify the necessary drivers, it doesnt matter what brand motherboard you have MSI sually have alot of drivers, you might get lucky

Posted on Apr 20, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Mhjgjn

Posted on Dec 22, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have an audio device ac97 i need the driver for it

Posted on Oct 08, 2008

1 Suggested Answer

hmerchant110
  • 7191 Answers

SOURCE: On board audio doesn't work. I installed a PCI

Hi, You can download the required drivers from:
http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=K7VT4A

Hope this helps. Thanks.

Posted on Jul 16, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

No sound from ASUS P5VDC-MX


If everything is OK in Device Manager, check Audio in Sound and Audio Devices under Control Panel. The Sound playback should default to Device Manager device.

Plus, make Volume Controls are not muted.

Last, simply check with headphones.

Dec 09, 2012 | ASUS P5VDC-MX Motherboard

1 Answer

No sound


on board audio... remove all traces of software (uninstall sound card software) remove device (uninstall sound device in device manager)

restart computer, if it finds sound device, install software.... if it doesn't, turn off sound card in CMOS and install daugter card sound board dependant on available expansion slots

Apr 16, 2012 | EliteGroup ECS 945GCT-M/1333 Motherboard -...

1 Answer

My audio doesnt work cant install audiodriver for windows7


The only drivers ASUS has available for this board are for XP and earlier. If they don't work with Windows 7, you have two options. One is to install a PCI audio card in an open slot. Any new board should work with W7. The other is to use a USB sound adapter so you don't have to open the computer case. Either of these methods will get your sound back.

Nov 19, 2010 | ASUS K8V-MX Motherboard

1 Answer

Sound problem


First of all try to disable the onboard sound card.
Enter the bios by pressing "del" or F2 during the boot process, navigate to find sound options and disable the onboard audio. Boot the pc normally, go to the device manager and uninstall any audio drivers. Shut down the pc, unplug the power cord and plug-in your new pci audio card. Start the pc and install the drivers for your new audio card.

In case of a problem or clarification, don't hesitate to post.

Thanks and regards
Please kindly rate this solution
Stelios

Mar 04, 2010 | VIA P4MA Motherboard

1 Answer

Audio driver problems


you could go to the company website and see if they still got the drivers for the motherboard.if you can't get it working no matter what(reinstall the os,add drivers multiple times)then you can use a audio pci card

Aug 09, 2009 | EliteGroup ECS 945GCT-M/1333 Motherboard -...

1 Answer

Sound lost on DFI Lanparty 875


do you have another PCI slot you can remove audio card and try another slot.
If your audio still does'nt work you may need a new audio card

Jan 27, 2009 | DFI LanParty PRO875 Motherboard

3 Answers

No sound on MOBO


You didnt say what operating system you are using. If you are using XP you may need to update xp then reinstall. DirectX 9 has to be installed before most of the newer sound drivers will even try to install. If your copy is XP or XP sp1 you probably just need to udate dx9

Dec 31, 2008 | Biostar MCP6P-M2 Motherboard - v6.0,...

2 Answers

Audio Driver issues


Right click my computer icon, click properties, select hardware then click device manager, check the audio device you can see the yellow question mark,insert mother cd driver then right click the yellow question mark and update the driver. otherwise change the audio driver..

Jul 02, 2008 | Intel DG31PR Motherboard

Not finding what you are looking for?
Asrock K7VT4A+ Motherboard Logo

360 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Asrock Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

joecoolvette
joecoolvette

Level 3 Expert

5660 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you an Asrock Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...