Question about Vacuums

1 Answer

The power nasal has stopped working. I have checked the belt and is it fine. What could be the problem?

Posted by on

  • betharvin Apr 19, 2008

    My sweeper is a Filter Queen brand.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,673 Answers

Check the cord going to the power head, if it is ok, then you may have a bad motor.

Posted on Apr 20, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have power and air suction, but the beater will not turn and the belt is fine.


Check that you are getting power to the brush roll motor. Many Rainbows have a reset button on the power head.

Jan 31, 2014 | Rainbow Vacuums

1 Answer

Suction stopped. Roller and belt working-in fine order. Checked hoses have not found any blockage. Blowing out air or sucking so little can't feel it with hand on hose end. Help!


Either a blockage or the main air filter is blocked , some it can be washed and others it must be replaced

I would check the owner manual and look at the filter, foam ones can and usually have instructions where they install to wash them.

Dec 11, 2012 | Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum -...

1 Answer

Ive changed the filter and checked the hoses but vacuum doesnt pick up ...when its on the dust is being blown out the bottom of the vacuum....i took the canister off to test the suction its fine...also...


have you check the roller brush and drive belt? It may be your belt has broke or is slipping and therefore not turning the brush.
Turn on machine and power head see if brush is turning if it is put a small amount of pressure on the roller. If it stops turning replace the belt

Nov 18, 2009 | Kenmore Vacuums

1 Answer

Henry Turbo head not working


Check the belt. see if its off the roller or if it snapped. Also, their might a reset button on the power nozzle, look for that and hit it.

Aug 24, 2009 | Henry Numatic "" Canister Vacuum

2 Answers

Hoover Vacuum works, then stops in 3-5 mins. Works again in a couple of hours


sounds like the motor is overheating .check and see if the brush roller is turning when its on.if its hard to turn or won't turn at all take it back where you bought it and insist on a new one.my thoughts on new items is if you buy something new then it shouldn't have to be fixed.insist on it.please leave feedback...pete

May 04, 2009 | Vacuums

2 Answers

Miele SEB-213 powerbrush stopped working


Pull the head cover off to check the belt, if the belt is ok then it might be the power connection between the handle and the power head shaft. If the red light is on the power head, then its not the connection
because its getting power. Now some heads have a reset button on them,you could check this also.
With the cover off the power head, remove the belt, now turn it on, and be careful, but try to make the motor shaft spin,with one finger, because if it does start to spin you do not want to hurt your finger.

If the motor starts to spin,put the belt back on, if it does not spin again, the motor is too weak.
If it does not spin at all, the motor is bad.Hope this helps you,and you get it working.

Mar 24, 2009 | Miele SEB 213-2 Vacuum

2 Answers

Powerhead on rainbow not working


If the motor is NOT running - press the red button on the nozzle (assuming you have the model with the button on the nozzle)
If it stops working as soon as you release the button - you need a new circuit breaker. If Motor in the nozzle works but brush does not spin - you have to replace the belt.

Good Luck

Nov 20, 2008 | Rainbow 75th Anniversary Canister Vacuum

1 Answer

Rainbow SE power nozzle


If the brush is spinning ok, and the belt isn't slipping, then probably the circuit breaker is bad, or the motor is causing the problem.

Oct 23, 2007 | Rainbow 75th Anniversary Canister Vacuum

3 Answers

Scooba doesn't put watter. Pump not working?


I calledthe company and they told me to forcefully flush warm water repeatedly through the valve that is just  above  the brush release button the the mechanical part  of the scooba.  It may take 20 or 30 flushes (I used a turkey baster, iRobot suggested a children's nasal syringe) and "Scooby" is  running great.

Jul 28, 2007 | iRobot 5900 Scooba Robotic Wet/Dry Vacuum

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

54 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18299 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...