Question about GPS

Open Question

My american legacy la 1990 amp has the red power protect light on and i dont know how to fix it. The subs wont workany suggestions

Posted by Anonymous on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Electro
  • 38 Answers

SOURCE: american legacy II LA690 amp

it's shutting off for a reason. What speakers are you trying to run? Do you know what impedance they are wired for? Where is the gain set? When bridged that amp is only stable at 4 ohms mono and will/should shut down at impedances lower than that.

Posted on Mar 25, 2006

Jexx
  • 148 Answers

SOURCE: amp shutting off going into protection mode

Check this out: http://www.techlore.com/article/14696/

Posted on Aug 17, 2006

  • 47 Answers

SOURCE: american legacy II LA690 amp

MOST LIKELY THE AMP IS BLOWN TRY TO CONNECT ONE SPEAKER AT ONCE TO SEE IF THE IS SOUND IF THERE IS YOU HAVE THE WRONG OHM LOAD

Posted on May 13, 2008

  • 631 Answers

SOURCE: amp problem

Have you checked the fuses on the amp?

Have you confirmed that you have both B+ and remote voltage at the amp?'

When measuring the voltage, place the black meter probe on the ground terminal of the amp.

Posted on Sep 18, 2008

godspeed808
  • 125 Answers

SOURCE: power and protect light blink red

disconect speaker wires from and amp and repower if light is still on disconnect RCA jacks and repower if protection is still on you have a solder jump inside your amp send it in for erepair to dealer or buy a new amp at dealer prices at www.godspeedaudioheaven.com

Posted on Feb 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I need to know the size of external fuses for a american legacy amp 2000 watt 2 channel 1990


25 to 30 amp fuses will work great, anything lower could possibly blow a fuse when a good bass note hits even if there is nothing wrong with the amp. Hope this helps.

Jul 09, 2010 | Legacy - American II: 2 Channel 2000W...

1 Answer

My amp keeps going off on protection mode as soon as the bass starts bumping


check powers and earth, unplug sub and crank it up see if it still goes into protect if it doesnt the sub is too much load for that amp and could have damaged the amp, if it still does it then its a fault in the amp or power problem make sure you have good thickness 4gauge and good earth

Apr 26, 2010 | Legacy Audio American Legacy II LA290 Car...

2 Answers

Legacy audio LA590 car audio amp protecet mode


Is that on all the time or are you saying the light is on? If that light is always on that just means it's protecting your amp. If it's off and not playing bass then your in trouble

Mar 01, 2010 | Legacy Audio American Legacy II LA590 Car...

1 Answer

2000 watt american legacy amp protection ligh wont go off


Same thing happened to me so I returned it for repair turns out it was an internal 25amp fuse on the output. Got it back an it sounded very weak now it does not play at all. Nothing wrong with my setup as I have now got an 800watt amp that is running great.

Jul 01, 2009 | Lanzar MXA422 Car Audio Amplifier

1 Answer

LA-1030 Protect Mode


you have an unloaded channel,so the voltage is exceeding what the protect circuit is supposed to see.you have to connect an 8 ohm resistor across the output of the unused channel.
do not drive a signal into it or you will smoke the resistor.
a 10 watt will do ok with zero signal input

May 23, 2009 | Legacy Audio LA1030 Car Audio Amplifier

1 Answer

Orion xtr15 to a american leagacy la 660 amp


your only choice is to run the amplifier at a 4 ohm mono load - this will not reult in the amplifier making much power.
Positive on sub to Positive on amp.
Negative on sub to Negative on amp.
This is your only possibility.

Adding a second sub in the same fashion will result in a 2 ohm load, and your amplifier will run at its rated potential.

Thanks for using FixYa - a FixYa rating is appreciated for taking the time to answer your FREE question.

Mar 05, 2009 | Orion Xtreme XTR15 Car Speaker

2 Answers

600w legacy amp


9 times out of 10 if your amplifire is in protect mode and evrything externaly, like speakers, fuse, voltage, etc. checks out fine then
either you have shorted out output transistors or power mosfet transistors. Basicly that just about what happens with car amps.
It's easy enough to fix IF, IF you know what your doing. First you
need to check the output transistors with a digital volt meter on diode check, If they check out then check your power supply mosfet transistors. I can almost guarantee this is your problem. Very common. I buy non working amps all the time and repair them. Listen to pbabin also he has helped me out. Good luck

Sep 08, 2008 | Legacy Audio American Legacy II LA490 Car...

1 Answer

American legacy II LA690 amp


MOST LIKELY THE AMP IS BLOWN TRY TO CONNECT ONE SPEAKER AT ONCE TO SEE IF THE IS SOUND IF THERE IS YOU HAVE THE WRONG OHM LOAD

May 13, 2008 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
GPS Logo

Related Topics:

67 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top GPS Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74136 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a GPS Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...