Question about Motherboards

1 Answer

No sound on A770M-A

I recently purchased an ECS A770M-A from www.newegg.com. When I built my computer and installed Windows XP, I started installing the drivers that came with my motherboard. When the sound driver was installing "Error 0001" popped up and said "Installation Failed". How can I fix the problem?

Posted by on

  • Lyubomir Apr 19, 2008

    Thank you very much. I downloaded the sound driver again from the website and everything worked out fine.

  • nicorivas Oct 11, 2008

    I reinstalled the driver and still doesn't work. I have Windows XP with SP3, have tried reseting the CMOS with the jumper setting and downloading and installing the driver from the website, nothing works. Help please.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,351 Answers

Hi Lyubomir, there are a few things I'd like you to check. It's always suggested to clear the cmos/bios after purchasing a new board. The Mfg, make changes in the bios & they do not clear the bios when they finish. So please reset your cmos/bios jumper pg. 9, in your manual. Boot system & enter bios. Go over your settings & change as needed. When you come to Plug & Play OS choose No. This allows the bios to place IRQ's instead of windows. Also make sure your Onboard AUDIO Function is set to, (Enabled). When fiished save & exit bios. Double check pg. 43 for information spec's for the HD audio driver.
Try installing sound software again. If it still fails or barks the same error message try installing through device manager & point windows to the correct driver folder & OS located on your ESC driver CD. If it still fails. Run windows update untill there are no updates left for software or hardware.
Your link to ECS for A770M-A PCB:1.x
Suggest you save this link in your favorites.
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=844&CategoryID=-1&DetailName=Specification&MenuID=1&LanID=0

Please let me know how things work out!
Luck!

Mike


Posted on Apr 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

4 Answers

I need windows 7 drivers for my ECS C51PVGM-M mother board


All drivers for the motherboard should be installed by default when installing windows 7, except the sound card. Realtek Sound card driver can be installed from here: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Oct 22, 2010 | ECS C51GM-M Motherboard

1 Answer

I recently brought a ddr2 800 2 g , and my mother board only suports 667 , can i do something to get it to work ,because my mb does not accept it


This motherboard is very picky about ram, the reviews on newegg state that only sticks of ddr2 1gb 1.8 volt RAM at 667MHZ will work in this motherboard.
So it looks like the ram you purchased is incompatible.

The reviews on newegg are quite helpful. see
http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813135196

Mar 16, 2010 | ECS RS400-A (V1.0) Motherboard

1 Answer

Sound Only through Headphones -ECS A770M-A


Start button>settings>control panel>sounds and audio devices>

Middle tab [audio]
default device, hit the down arrow
and choose the other device


I keep a shortcut on quicklaunch because I switch them all the time.

Jan 09, 2010 | EliteGroup MB ECS A770M-A 770 SB600 AM2+...

2 Answers

The ECS A770M-A onboard REALtek audio problem


if everything is up to date, softwares, and other related issues you had mentioned...seems like the audio amplifier in your pc is not functioning or it had been damamged...alc880 high definition audio driver, try to uininstall it, and if you had tried any other related alc drivers to install..remove it from the system and re-install it..if it works..no problem, if it dosnt..try to play your media player, if you are able to see graphics moving...then your audio amp is damaged..check out

Oct 14, 2009 | EliteGroup MB ECS A770M-A 770 SB600 AM2+...

4 Answers

ECS P4M900T-M2 Motherboard windows xp service pack 3 audio driver


are you all running vista or xp ? if xp this sound chip will only work with sp1 installed as it is designed for vista

Nov 07, 2008 | EliteGroup ECS P4M900T-M2 Socket 775...

1 Answer

Ecs a770m-a gigabit lan support driver problems.


So I found this forum post, so it looks like this board behaves well with vista http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=319&threadid=92122&enterthread=y
I've had some problems with vista when I tried to install motherboard drivers onto vista without using the utility, so I think your best bet is to download the utility from ECS, burn it onto a cd and then install your drivers from there. There's something about that that always works... Also have you looked into updated your BIOS? This may be an issue with an old BIOS revision.
Keep me posted.

Jul 28, 2008 | Intel Motherboard

Not finding what you are looking for?
Motherboards Logo

Related Topics:

738 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

joecoolvette
joecoolvette

Level 3 Expert

5660 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you a Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...