Question about Kenwood KAC-7252 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp is not showing any power being ran to it and the wires are good and the fuse is good

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 24 Answers

Dose the amp play hook it up

Posted on Jul 08, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

How do you replace the selenoid and 15n amp fuse on a Craftsman Lawn Tractor - 19.5 turbo twin


First see start is good, its on under right dash panel to back of motor. Use a ohm meter, check power to solnoid, show 12v on other side with key being turn to start-12v, If not check the wire or two. If 3 wires reground sol. to frame.

May 25, 2014 | Craftsman 42 in. Deck 19.5hp Lawn Tractor

1 Answer

My amp doesn't want to turn on, it's doesn't smell burnt, and the fuse is still good... What could it be?


It's the remote wire it is what activates the on off feature ..... You can test this option by running a small wire from your power on the amp ( the red wire) to the remote wire on the amp if it comes on then that wire needs ran or replaced .

Oct 27, 2013 | MTX Audio TN250-1 Class D Mono Amplifier...

1 Answer

2001 Chevy venture will not start. We had an inspection done yesterday, oil change & a power steering line replaced As well. Looks like they had moved the wiring harness & also taped it when this...


-Battery is full...? If so check for corosion battery cable.
And make sure good connector (Tight)
-If all are good and just Click but can't turn. >>> Need new starter.


Mai

Apr 02, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

I have the dual amp xpa 2500 and i ran all the wires and everything but the indicator light wont turn red nor green what can cause that problem?


Check all the wiring again. If you can use a multimeter, make sure your power wire is getting power at the amp. Also, check to make sure your ground is good. Also, check the remote wire for 0.5 amps when the radio is on. This will make sure it sends the signal to turn the amp on. Also, check all your fuses. Make sure to put the fuse in your power wire. Hope this helps.

Aug 22, 2011 | Car Audio & Video

2 Answers

I wired a 1200 watt amp kit with a 2x 12 inch box set. I have checked the fuses and they are fine. There is no power. What do I need to check next.


if the power wire is ran to the battery an none of the fuses are bad , check ur ground wire make shore its get good ground an if thatdont work take apart the amp an see if the wire are connected to where ur power goes an the fuses

Jun 19, 2011 | xXx XA10002 Car Amp

2 Answers

My coil does not have any power going to it. what supplies the coil its power ive checked all the fueses and they are good. i ran a hot wire and it fired right up.


The coil is powered directly from the ignition(no fuses) on the pink wire. Perhaps you have a security system installed that is interrupting the circuit. It may also be that the wire itself is broken.

Dec 04, 2010 | 1995 GMC Sierra C1500

1 Answer

Kenwood KAC-729S keeps blowing fuses. Checked all cables, re-ran power, remote, and ground. All good, still blows them at power-up.


Hello opey_69a,

Here are the troubleshooting steps for fuses blowing.
1) Remove all wiring except ground, power and remote and see if the amp powers up without blowing the fuses. If it does, the problem is in the input cables or speaker wiring.
2) The use of loudspeaker impedances below the recommended minimums will cause the amp to draw excessive current - check.
3) A shorted or grounded RCA cable may cause the fuses to blow - check.
4) If an amplifier fuse blows continually, with only +12 volt, ground and remote leads connected, the amplifier is probably defective, most likely shorted output MOSFET's. In this case the amp needs professional repair or replacement.

Hope this helps.

Sep 19, 2009 | Kenwood KAC-729S Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-7252 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

75 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7727 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...