Question about McCulloch FHH18A Electric Pressure Washer

Open Question

Wand was leaking. took apart wand, found bad washer and put new one on.....how does one put the @#%!! thing back together? Thankyou, Tony

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 99 ktm 250 sx. Had to get cylinder replated and a new piston. I put the bike back together and oil was leaking from the front lower end of the cylinder and i wont idle. Took the bike back ap


If there is a leak in the head gasket it will never run properly. Maybe the carburetor is plugged if it has sat for a while. The gas/oil mixture can go bad over time. The leak could be from a loose gas line. Or possibly even oil dripping from the oil filter if you just cleaned and re-oiled it.

Aug 10, 2013 | Motorcycles

Tip

I found this very useful. I have a brand new F5914-900 and no other solution...


When the brushes stop spinning on a Hoover SteamVac, it can be caused by several things. In order to diagnosis why your brushes aren't spinning, please view the diagnosis solution I have done on Fixya:
http://www.fixya.com/support/t4286338-hooverspin_scrub_brushes_always_stop


If you have diagnosed your machine, and found that the internal receptacle is not spinning, then you'll now need to replace your turbine. This tip will explain in detail how you'll need to complete this repair.

Here's what you'll need to complete this repair:
- Hoover SteamVac Replacement Turbine Brush Gear (several different parts for different models)
- Phillips Head Screwdriver
- Flat Head Screwdriver

Step 1. Remove both the clean solution, and the dirty solution tanks from the machine, and press the handle release pedal so that the handle is laying down flat:
5b86f81.jpg

Step 2. With a flat head screwdriver, pry off the rotating brush speed indicator knob:
407b985.jpg
Step 3. Unscrew the silver screw that's at the very top of the see-thru suction port where the dirty solution tank rests.

79a39bc.jpg
Step 4. Turn the SteamVac upside down so that the brushes are facing upwards. There are four clips that hold these brushes in place. You'll need to remove the brushes from the machine by squeezing the four tabs while pulling upwards at the same time. The picture actually only shows the two tabs on the right hand side being squeezed, but the tabs on the left hand side are in the exact same location:

23e0faa.jpg
Step 5. Once you've removed the brush block from the machine, there are 4 screws on the bottom that need to be removed. Keep the two silver screws on the very corner in place, you won't need to remove these. Remove the four screws that I've highlighted in red:

91d0198.jpg
Step 6. Turn the machine back over right side up, so that the brushes are on the bottom. There are two clips that hold the top housing in place. Insert your flat head screwdriver in between the top and lower housing in the rear of the machine close to the rear wheels, and pry upwards to un-clip these clips on both the left and right sides, then remove the top motor housing from the machine.

10d963e.jpg
Step 7. You'll now have complete access to the turbine. Remove the two silver screws in the front of the unit that hold the turbine in place, as well as remove the front hose from the turbine:

cabbd35.jpg
Step 8. Once you have removed the two screws you'll be able to lift the turbine up. There's a second hose in the rear of the turbine that you'll also need to remove before you can remove the turbine completely. After you've removed the hose, take the turbine out of the machine. You'll notice to the immediate left of the turbine other hoses that connect to a black circular part. This is actually the pump that sprays the water on the floor. If you ever have the problem where the clean water solution will not spray, it's a good possibility that this part needs to be replaced.
04dc1da.jpg
Simply install the new turbine, reattached the hoses and two front screws. When you're putting the top motor housing back on the unit, make sure that the brush speed selector knob that's on the right side of the turbine fits through the **** in the top motor housing. Also before you tighten the two screws that that hold the top housing in in front of the brushes, there's two clips. You'll need to snap the top motor housing behind these two clips. Simply push front of the motor housing until you hear it snap into place.


Chris J.
GoVacuum

on Aug 11, 2010 | Hoover SteamVac F5914-900 SpinScrub...

1 Answer

Washer agitates but will not spin drain spin or fill


Well I have a Roper Top Load Washer, bought it in 1998 ,no problems til back 6 years ago we had someone come fix it. My problem was the same wouldn't drain or spin. The problem was it was clogged, in the front when you lift off the washer casing theres a white piece connected to to tubes that drain. well there was my daughters pair of underwear in there and a couple small socks. He took them out put it back together and worked ever since. Until earlier tonight we had same problem so we took it apart ourselves and found my boyfriends sock in there took it out and put it back together and works great again. So far so good. Hope this helps Good luck. Tammy

Nov 05, 2010 | Whirlpool LSR8433K Top Load Washer

1 Answer

Water leaking from the bottom of washer


I had this problem the other week we turned the machine around and took off the water hose got to the water pump and found 5cents, hair pins, badges ect in there once cleaned out and put back together worked great again and no more leaks!

Apr 26, 2010 | KitchenAid KAWS850L Top Load Washer

2 Answers

F 02 Error code, took apart and found 2 small


WHAT DID YOU TAKE APART AND FIND THE NAILS? WAS IT THE PUMP? SOME MORE NAILS MIGHT HAVE GOTTEN BACK IN THE PUMP OR THE PUMP IS DAMAGED.

Feb 17, 2010 | Whirlpool Duet GHW9150P Front Load Washer

1 Answer

Lens needs putting back together


could you please let me no haw to work the ray cop we have no instrutions thankyou sonia holt

Sep 03, 2009 | Kowa Optics

1 Answer

Water leaking after cleaning filter


Sounds like a washer problem. Either the wrong ones or did you forge to clean the washers before reinstalling them?

Mar 13, 2009 | Maytag MDB6000 Dishwasher

1 Answer

Kenmore Elite flashing codes.


ob means out of balance and ld means lid not closed. so i would guess that you have a washer that is not draining or just needs the clothes moved around.
if you have a plugged pump it will do the same thing. make sure the pump will drain properly and then try it again. if it still goes out then try it with no clothes. that way you know its not hte clothes causing the problem.
recheck the pump and hoses. be sure it will drain the full tub or it wont work right.

Jan 06, 2009 | Whirlpool Calypso GVW9959K Top Load Washer

Not finding what you are looking for?
McCulloch FHH18A Electric Pressure Washer Logo

Related Topics:

40 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top McCulloch Garden Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Roland W VanLue
Roland W VanLue

Level 3 Expert

486 Answers

roeb

Level 3 Expert

475 Answers

Are you a McCulloch Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...