Question about Light Outboard Motor Boat Bass Fishing Saltwater Base

1 Answer

I have a 2005 yamaha 115 tlrd outboard it runs fine when cold and during the initial run time of 45 mins then the motor shuts off and the tac guage blinks both the oil pressure and water temp warning lights at the same time for about half hour then runs fine again for the same 45mins then shuts down again.

Posted by Anonymous on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 107 Answers

Check your thermostat is working ok.

Posted on Jul 21, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How do I fix a stuck cowling lever on a 2015 Yamaha 115 outboard motor


Hey Mike,.if its corrosion.. PB Blaster will free it up.. make sure the motor is trimmed so the spray will run into the lever shaft area.. let it soak over night (at least).. try to keep it off the paint..

Nov 18, 2017 | Yamaha Motorcycles

1 Answer

Starts up, then why does it cut out when going to full throttle?


possibly overheating try running slower which creates less heat

Oct 25, 2015 | Yamaha Tilt Trim Motor, 115-225 HP...

1 Answer

Free download for repair manual for an Evinrude 1987 40HP outboard motor


My outboard motor is old and used.When I went to run it for the first time everything worked except when I went to put it in forward gear the boat went slowly but when I gave it more gas the engine just reved up but the boat wasn't going any faster.The motor is 40hp gale model.I think because it is bought used the prop is not the right one and it seems like it's slipping as I go faster.
I would appreciate any feedback on this problem.

Thax, Don

Apr 27, 2011 | Clymer Marine Maintenance and Repair...

1 Answer

Yamaha 115 will not shut off with key or kill switch


not enough information on the motor. what year and model? but all yamaha outboards are shut down by the C.D.I. being grounded by the key switch or the emergency kill switch. the cheapest thing to test or replace is the key switch and the emergency kill. with more info on engine I can help you further.

Sep 23, 2009 | Light Outboard Motor Boat Bass Fishing...

1 Answer

Tachometer needle does not move after the engine is running


sounds like a bad connection on the outboard or the gauge

Mar 09, 2009 | Faria Chesapeake Series Tachometer

Not finding what you are looking for?
Light Outboard Motor Boat Bass Fishing Saltwater  Base Logo

424 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Light Boating Experts

ray gallant

Level 3 Expert

52135 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5687 Answers

Ian Summerfield
Ian Summerfield

Level 3 Expert

502 Answers

Are you a Light Boating Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...