Question about AudioBahn A1300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

A1300hct i thought my a1300hct was blown for about 8 months but yesterday i turn on my car and the amp worked! Then I turned my car on again and it was dead with a red light on the status LED. Is it possible that my amp does not need to be replaced? If so, then what is the least expensive way to get it fixed.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

The amp is almost certainly repairable... If it's defective.

Have you tried disconnecting the speaker wires from the speaker terminals to see if the amp would power up normally?

Posted on Apr 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No power


may be the coil filter choke is wornout...DC supply stage inside your amplifier...go to the nearest electronic tech to repair that..

May 26, 2010 | AudioBahn A1300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofer popping noise


i had an amp do that a few years ago i did everything it turned out that it was the cdplayer. then agin myfriend had the problem and it was his altonator he had to get a ground loop isolator they are cheap

Feb 02, 2010 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Audiobahn A1300HCT


not a problem! my audiobahn amp is still pounding also. those stupid leds will get you every time. What do the "experts" know.

Nov 11, 2008 | Car Amplifiers

1 Answer

Distorted Bass


Check the specs on the required ohms for the speakers. If it calls for 8 ohms and your speaker is 4, then you are pulling twice the normal current and this has blown an output transistor.

Mar 02, 2008 | Legacy Audio LA1030 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound out of subs


Check the ohm of your soeakers again. If it doesn't say 2 ohm thats the prob. Keep in mind that 2 ohm can be any where from 1.7 too 2.3 but any reading on you DVOM that gives you two decimal places is also wrong. i.e. 2.17. This would mean that you have a woofer shorted.

If thats not it and you have already fixd a ground then use your meter to check the ground; to do this set the DVOM to ohms and touch one lead to a true gound, by that I mean scratch the paint and primer off of a spot you can hide untill you see bright mirror like metal. Then disconnect the ground wire from the amp and touch the other lead to it. You should read anything from 0.3 to 0.1 any higher and your ground isn't that great.

If thats not it, The only thing left is to hook the amp up out side of the vehicle away and not connected to ANYTHING that has to do with the car. Get a battery and a diskman or a playstation, anything that can pass sound out of RCA's (Maybe even a diff radio if poss). Hook it up. If it works its in the car and let me know. I'll tell you some more to check, If not its the amp. Good Luck

Dec 03, 2007 | AudioBahn A1300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Hifonics 1605d stopped working


the red light blinking because your amplifaier its dead look for the alimentation cabel end replace the calibration protector

Apr 16, 2007 | Hifonics BX1500D Car Audio Amplifier

2 Answers

Cant turn up the music witout the amp shuting off


look insayd tz100 is dead replaeis end troae egayn

Mar 29, 2007 | Alpine MRP-M350 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp turns on then off while it slowly blows the fuse out


If I were a guessing man, I'd guess that you had your amp hooked up in a bridged configuration. And also that you connected your two speakers in parallel (plus to plus and minus to minus). And if I were to further guess, I'd guess that you have a blown amp now because of what I mentioned above. Sounds like you need to spend some quality time with your favorite electronic repair shop. Good luck.

Feb 23, 2007 | Hifonics BXI 1606D Car Audio Amplifier

2 Answers

Alpine mrp-m450 Amp won't stay on


im having the same problem with my amp, I took it to best buy and they said the amp was recieving power and recieving signals from the deck and i had everything hooked up right but that in the circuit board all the connections were blown, meaning i have a blown amp, i hope this isnt your problem but it definetly sounds like it. GOODLUCK

Nov 12, 2006 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
AudioBahn A1300HCT Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

168 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AudioBahn Car Amplifiers Experts

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21932 Answers

Are you an AudioBahn Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...