Question about BOSS AUDIO SYSTEMS CH800 Car Amp

Open Question

1600w 800rms boss amp,amp turns on but the goes into protect mode

I have a 1600w 800rms boss amp, amp turns on with start up of the car but, then goes into protection mode...i some body help me with how this problem can be solved ?...

Posted by on

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 222 Answers

SOURCE: On a Boss D1200M mono-block amplifier what would

check your positive supplies, are they properly installed? and your ground is is properly grounded?

Posted on Jun 11, 2010

doron_c21
  • 387 Answers

SOURCE: hi i got a boss audio cw3500d,i have a problem

Hi
The protection led comes because the Amps internal part on the mainbaord burned or over heated
ecrdn@yahoo.com

Jack

Posted on Oct 19, 2010

demonsm
  • 253 Answers

SOURCE: hi i got a boss audio cw3500d,i have a problem

Speakers can not handle the load so the coil in the speakers heat up and shut off your amp.

Posted on Mar 31, 2015

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How do I fix my boss blade amp wen it stock in protection mode


You have to troubleshoot to find what caused it to enter protect mode. This can be caused by overdriving the output or failure of related components.

Aug 10, 2016 | Boss Car Audio & Video

1 Answer

MY soundstream LiL Wonder 4.620 is only going in protection mode


Disconnect all speakers Meter power, remote, ground at amp, if all is good move on, if not check main fuses
Turn amp on; If in protect mode then your amp is toast Turn amp on, if not in protect mode then start reconnecting speakers one by one until your amp goes into protect mode, then you'll know which speaker is bad.

Sep 19, 2011 | Car Audio & Video

2 Answers

Amp goes to protection mode. if the fuse is too small?


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. . Double check all connections. Good luck.
A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. Worth fixing.
amp-goes-protection-mode-fuse-small-yyiigz0vif4kye35rdc5kjb1-5-0.jpg

Jul 15, 2010 | Autotek MM125.2 Car Amp

1 Answer

My boss amp is on protection mode and it wont work its a 3500 watt chaos idk what is wrong with it


Likely one of the power amps has failed component(s) and does not achieve electrical balance which then goes to protect mode to prevent damaging your speakers.

You will need to have it serviced.

Dec 25, 2009 | BOSS AUDIO SYSTEMS Music

1 Answer

Best car amplifier


I've got a boss 1600 watt 4 channel amp ,720rms watts. up for auction on ebay right now that would work great. brand new in box. check it out. http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3984.m38.l1313&_nkw=boss+1600w+amp+4+channel+with+level+remote&_sacat=See-All-Categories

Oct 05, 2009 | Cars & Trucks

1 Answer

Speakers cut off when bass goes up


probably the amp going to safe or protect mode judging by the fact that you have 3 subs wired to it i would say it is not 1 ohm stable try disconnecting 1 sub and see if it still happens this will be running a 2 ohm load rather than 1 if it stops happening then you need to figure out a better wiring configuration that will work with your amp.

Jul 03, 2009 | Kicker ZX400.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Boss 3500 Watt Monoblock Amp stops putting out signal


What's the battery voltage across the B+ and ground terminals of the amp when the engine is running?

Does the amp go into protect mode when the engine is running?

Are you sure the head unit is still producing output when the engine is running?

Apr 09, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Wiring up amp/installing amp


Disconnect all the wires and make sure that their all connected to the right terminals. If not positively sure trace all wires back to source. If you ground and power is swapped it will automatically go over to protection mode.

Apr 04, 2008 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
BOSS AUDIO SYSTEMS CH800 Car Amp Logo

Related Topics:

50 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BOSS AUDIO SYSTEMS Car Audio & Video Experts

Jose Velazquez
Jose Velazquez

Level 2 Expert

227 Answers

Jerry Umali

Level 3 Expert

979 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Are you a BOSS AUDIO SYSTEMS Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...