Question about SWR WorkingPro 15 200 Watt 1x15" Bass Combo Amp

2 Answers

SWR WorkingPro 400 watt head - no sound, Preamp Clip red LED is continually lit, Limiter green LED continually lit - fuse is perfect. It worked for a few minutes, then just stopped. The Preamp Clip red LED is continually lit. No instrument cables are plugged in. When I do plug in an instrument cable, nothing happens. Mute button does nothing, and the limiter light is continually lit...cannot turn off the limiter

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 40 Answers

Check positive and negative supply voltages on the op amps. Sounds like one of them failed

Posted on Dec 19, 2013

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • SWR Master
  • 5,603 Answers

I have found a site with SWR schematics: They have one for the SM400 which may be very close to what you have, or at least parts may be the same.

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schempage.php?cat=1


Posted on May 31, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My limiter is always on, no sound


Hi, i would like to know what you have running into the input side of the mixer and also what you have running on the output side. I am unclear, does it make any sound at all? Is your mute button pressed?

Dec 20, 2013 | Kustom KPM 8420 400 Watt Powered Mixer

2 Answers

Swr 750x has a short


The 12ax7 preamp tubes will act just like that when they get old, in fact, this would be my 1st check before I go any further, other than ventilation and heat .Make sure you are using the right impedence output jack to match your cabinet. Make sure the effects mix level is not overriding your guitar signal. Also, make sure that your signal is not being clipped showing the red led's. Also, the variable limiter control, if turned up very high, will do that to a point similar to a compressor/limiter. I would definitely check the tubes for the crackling sound could be just that.

Mar 11, 2013 | SWR 750X Pro Series Bass Amplifier Head...

1 Answer

How do i hook up a gemini xga2000 to a preamp and head?


What kind of preamp and how are you using the xga, I assume on PA, and you want to use maybe a guitar preamp and amp head directly to it? Your preamp could go straight line in to the xga, the only thing the (whatever kind) of head is for power of onstage monitoring of your guitar. That is optional since the PA should have monitors. I personally use my full rig onstage to hear myself but, I mic it to the PA which always sounds better than direct. If you could be more specific to these models and uses or ideas, I could help you more.

Mar 09, 2013 | Gemini Sound Products GEMINI XGA 2000 2000...

1 Answer

I have an SWR workingpro 2x10c combo solid state amp. When running a signal into the standard input with all pots set at 12 o clock, the signal sounds very distorted. I have tried a basic troubleshoot,...


You haven't told us what "signal" you ran in... Make sure ALL interconnected equipment is powered from the same receptacle. All audio lines should use balanced interconnects where possible using XLR or TRS cables. Cross connect another amps preamp into the effect loop input to check the power amp portion.

Dec 15, 2010 | SWR WorkingPro 15 Amp Combo Bass

1 Answer

I need to replace the fuse for a used Marshall MG100HDFX that I bought. Where is the fuse located inside the head?


If the fuse is blown make sure the reason it blew is repaired before replacing the fuse. Start the amp up after replacing it with a 100 Watt light bulb in series with the hot side of the power into the unit. This will act as a current limiter to verify it is repaired and will not blow the fuse. When you open the unit the fuse will be obvious... Follow the hot side of the power cord, through the switch to the fuse.

Dec 08, 2010 | Marshall MG100HDFX 100-Watt Amplifier Head

1 Answer

I have a Marshall MG100HDFX 100-Watt Amplifier half stack (solid state) and I now am not getting ANY sound out of the amp. I changed the fuse and the power module behind the fan, and still no sound,...


plug headphone in the effects send jack...If you get somme sound (won't be too loud) there, that means preamp sections are probably ok. Drive a signal into the effects return jack... If power amp responds, it is OK... If both these are OK, then suspect the switch contacts on these two jacks that forward the preamp to the power amp when effects unit is NOT plugged in.
These contacts are a chronic problem.

Sep 19, 2010 | Marshall MG100HDFX 100-Watt Amplifier Head

1 Answer

My swr workiongpro 15 suddenly has a very noticable hiss even when the amp is muted, and when I play the high end is more prominent than it was before.


If you are having the treble/high turned up there will be hiss. This is due to the statistical noise in electronics, including semiconductors. It is a matter of degree. The hiss should be 30 Db below your program level or so.

It is very common for one to change settings and suddenly start to notice hiss or hum at certain settings.

IF YOU CAN, go to a music store and COMPARE the amp to yours at the same setting with NOTHING plugged in. (cables and guitars can generate hiss or other noise themselves).

There is very little in your amp that would have changed to suddenly start generating hiss, so FIRST compare. This will minimize the chance of spending money at a shop to be told it is normal.

Sep 14, 2010 | SWR WorkingPro 15 200 Watt 1x15" Bass...

1 Answer

SWR WorkingPro 400 watt head - no sound, Preamp Clip red LED is continually lit, Limiter green LED continually lit - fuse is perfect. It worked for a few minutes, then just stopped.


Since the PA clip is not lit, the problem seems to be up front...

First thing is to look for a bad cable as a broken ground could be putting hum at a clipping level. First thing, test this by unplugging all inputs. If the clipping light goes out, then you have bad cables or a ground loop.

Try sending a line level signal into "Effects return" to test if the power amps are OK.

If the clip light is still on, turn all gain controls down to minimum. If light is still on then take unit for servicing.

May 31, 2010 | SWR WorkingPro 15 200 Watt 1x15" Bass...

1 Answer

It is a 230 volt, I want to convert it to 120 volt. D I have to change the transformer or can I rewire the current setup.


If you can find a schematic that will answer your question. You can also open the unit and see if there are two or four wires associated with the input power to the transformer. Some can be strapped for either voltage. Finding a replacement transformer would be a real problem.

Another option would be to make an autoformer convertor using a 150 watt control transformer and use only the primary. In autoformer mode, the external transformer needs to be only half the power input sixe so a 150 watt would work. Feed the power to one of the two primaries and put the second in series to add to make 240.volts. They are a little heavy but not that bad. About half the size of a small loaf of bread. These are OFTEN available surplus for cheap.

Jan 18, 2010 | SWR WorkingPro 15 200 Watt 1x15" Bass...

Not finding what you are looking for?
SWR WorkingPro 15 200 Watt 1x15" Bass Combo Amp Logo

Related Topics:

239 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top SWR Music Experts

Vito Vacirca Jr.

Level 2 Expert

140 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76132 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a SWR Music Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...