Question about American Pro VS1405 Car Audio Amplifier

1 Answer

It wont get power

Idk why but my amp wont get any power to it the lights wont even come on

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 655 Answers

Check the primary fuse on the positive amp wire usually located near the + battery post. Also check any onboard fuses. If these check OK, make sure the remote lead has 12V+ on it when the head unit is turned on. If these all check out, the amp is most likely defective.

Posted on May 16, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Camera S5200 nikon said battery exhausted when i went to take pic so I plugged it in to charge. light blinking but even though it looks like it is charging I cant turn it on to close lens


give it some time to charge up maybe? Ive seen electronics, even tho plugged into a power source, wont power on until theres a bit more charge on the battery, Idk why, but thats my only suggestion

Nov 01, 2013 | Cameras

1 Answer

My 09 Mustang wont start , it dont even crank


You have a serious wiring issue. No way it will start if engine does not crank. Why isn't the starter turning? Is it good? Is it getting power? if not, did you go to power source and check? start relay?

Aug 31, 2017 | 2009 Ford Mustang

2 Answers

I have a 1000 watt amp and the other night the stupid protect light came on and it wont work anymore


that means u fried the amp or try unhooking ur speakers to see if u fried them

Jun 08, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

My amp still gets power but it wont turn on. i hook it up and it gives me a small spark but then the wires begin to get hot. it was working fine the other day and now idk whats up


the remote cable may be grounded. Check the power wires and you should have a fuse near the battery so make sure its not blown. Also check for blown fuses on the amp.

May 21, 2011 | BOSS AUDIO SYSTEMS CH700 Car Amp

1 Answer

I have a 2000 eclipse gt that had a bad wiring harness, we replaced it and idk if we just missed a plug or what but the only things working are the dome lights, door dinger, and power locks. the gauges...


even if you missed a plug, it should at least turn over. should not be reason why it won't start. check the fuse panels for bad fuses under dash and under hood. its possible you shorted it out when installing the harness. .good luck.... Mike

Jun 05, 2017 | 2000 Mitsubishi Eclipse

1 Answer

My jl 500.1 amp dosent play anything.


you have your sub wired incorrectly. your amp shouldn't get hot unless you're settings are too high or your'e sending too small of an ohm load to the amp. this would cause it to heat up and will fry your amp.

May 30, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My boss amp is on protection mode and it wont work its a 3500 watt chaos idk what is wrong with it


Likely one of the power amps has failed component(s) and does not achieve electrical balance which then goes to protect mode to prevent damaging your speakers.

You will need to have it serviced.

Dec 25, 2009 | BOSS AUDIO SYSTEMS Music

1 Answer

Wild Card Phone flashlight .


There is a setting in tools that asks if you want to turn the light on or off. If that doesn't work, then your back button is messed up. Hope this helps.

Jun 11, 2009 | Kyocera wild card Cellular Phone

Not finding what you are looking for?
American Pro VS1405 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

141 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top American Pro Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4963 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

80339 Answers

Are you an American Pro Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...