Question about AEG Lavamat W1450 Front Load Washer

1 Answer

My AEG Lavamat W 1000 runs properly but won't spin

My AEG Lavamat W 1000 runs properly through the entire cycle, agitating in both directions and pumping out drain water. It will not perform the high speed spin. There was no degradation or unusual sounds, it just stopped spinning from one load to the next.

I have checked all the electrical connections and they look fine as far as I can tell.

The belt is in good shape and there are no visible issues that I can see.

I cleaned out the suds (drain) pump and checked all the hoses for obstructions and everything looks fine. It does pump out normally.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 2 Answers

A little late to solve your problem...if it ever happens again, change the 16 micro farrad capacitor in the upper rear right corner of the machine. This capacitor controls the starting torque in any motor mode

Posted on Jan 23, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have an AEG Lavamat 74810 washing machine which is 10 years old. On any cycle , the drum does not spin, on pressing the two left hand buttons, you get error code E52.


The E52 code indicates that the motor is not moving. This could mean the the carbon brushes have worn out, the entire motor is bad or that the wiring or control units have damage so that the message to spin is not getting to the motor.

Take off the back of the washer (after unplugging it). Inspect the motor plug and wiring to that plug. If those look okay, take out the motor and inspect the carbon brushes. If those are worn or broken, then you need to replace them. If the brushes are okay, then the entire motor or the control board are more likely to have a fault. See http://shop.aeg.co.uk/search?prpp=20&ppn=1&psfo=A&filter=category%3ALaundry%3AWashing%2BMachines and use the full product number to find out the part numbers you may need. Other sites will have these parts.

I hope this helps. Please add the product number of your AEG Lavamat 74810 if you need assistance finding parts.

Cindy Wells

Feb 15, 2017 | AEG Washing Machines

1 Answer

AEG Lavamat 64809 error code E30


Lavamat?! Where in the *&%^ is this machine from? Yugoslavia! I'm guessing it will not allow water IN Because only the Spin (Centrifuge) cycle works?! So if that is so you need your water inlet valves replaced, there are Two. Even in machines named after a Bar of Soap!

Jan 04, 2014 | AEG Lavamat 16810 Front Load Washer/Dryer

1 Answer

Hi, i have an AEG Lavamat 1100. Although the machine runs through the spin cycle, and shows the wash cycle as being finished, when i open the door there is still water in the bottom of the machine and the...


Hi bwileman435,

It may not be draining well, because it is dirty, did you clean the Drain Pump filter?

Please follow my below Tip on how to do it:

ACCESS, DRAIN & CLEAN THE DRAIN PUMP FILTER

Kind Regards d")

* If this solution helped you, please rate it

Aug 05, 2011 | AEG Washing Machines

1 Answer

My AEG Lavamat 62810 keeps coming up with an error code E60. What is this?


On my AEG Lavamat 62810, when I turn on a wash cycle a motor (pump?) runs for 10–20 seconds then the machine switches off, with no error message. When this happened a few weeks agao running a drain cycle seemed to cure it; now the same thing happens on spin/drain/rinse cycles too. Any ideas?

Aug 06, 2010 | AEG Washing Machines

1 Answer

AEG Lavamat 76400 during spin cycle blows a fuse


its not the heat element its the water pump i would say it has gone to ground try disconnecting the water pump if the fuse does not trip then replace the water pump

Jul 03, 2010 | Washing Machines

1 Answer

AEG lavamat 6955 sensorlogic, was showing F2,nowF3


Waited half hour; on start up F3 had cleared..pump overheat? Suspect sticky pump bearing..new pump.

Jun 10, 2009 | AEG Lavamat 88840 Front Load Washer

1 Answer

Water not pumping out and therefore no spinning occurs


Hi, just solved the same problem with our aeg lavamat w 1020. Try checking the filter tray (or port) at the bottom left-hand corner of your machine. This was our problem and as soon as the blockage was removed the machine could be pumped out. It appears to be running OK now.

Aug 14, 2008 | AEG Lavamat W1050 Front Load Washer

1 Answer

AEG Lavamat 1000


hi

dont know if this is the one you need AEG 1000 Washing Machine
you may need to scrool down to download the manual .


riz.

Mar 03, 2008 | AEG Lavamat 88840 Front Load Washer

1 Answer

AEG Lavamat W1450 2 years old,


possibly wire come loose or try disconnecting heater element and repeat spin cycle.if runs well then, replace heater.

Oct 24, 2007 | AEG Lavamat W1450 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
AEG Lavamat W1450 Front Load Washer Logo

1,101 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AEG Washing Machines Experts

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1456 Answers

Chris Hall
Chris Hall

Level 3 Expert

842 Answers

shaun taylor

Level 3 Expert

1525 Answers

Are you an AEG Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...