Question about MSI G41M4F (7592010R) Motherboard

1 Answer

This board has no sound - driver is right tried off board card but still no sound - is there a jumper issue possibly - ie when i take out the front plugs where should a put the jumper - mind you there is no sound in the front plugs with the board plugs in - hoping you can help - todd

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,354 Answers

Hi

i hope you have manul for this motherboard there will be digram with picture

Posted on May 15, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My dell 520 is complete drivers but does not produced sound so what the problem?


The sound driver may be not the one you need..or it may have a pci sound card and was changed and now ot needs other driver...
Its driver may be damaged and need to be reinstalled..or just check the settings ..the volume ..the mute ..feature ..or the other thing s...like the speakers volume ..or the speakers power...or just to be inserted well in the out let on the back ..(plug in green out in the middle )
It may be a case of choosing the wrong configuration on the driver ..or messing with the driver out-lets in configurations and now it does not have the same exits for the signal ..(if you reinstall driver this will solve it )
I suggest to take a look inside and see if any wires are not loose...cause if some wires are loose from the front panel connection ...and no jumpers are in place ..you may loose the sound also ..
The thing is the rear out is some kinda connected in a series with the front ..and not in parallel as you may think ..I had this problem before in a desktop ..When I removed the front panel ..the rear one had no signal ..unless the pins for the out-lets were connected with a jumper ..
Anyway ..it may be also a damaged sound card ...they do fail more often that one may think ...and in this case you need to insert a pci card ..and install it and use it ..but you will always have to pay attention cause they will appear \both in settings and can be tricky when you select them ..
let me know if you have other issues..and first try to download teh original driver and run it ..and see if this fix the problem ..
Also check the card in device manager and you look for it .not just expect to see it in yellow ..It may be not enabled..
Also take a look in bios ..specially if it is an on board card ..and see that it is enabled there too ..

Aug 11, 2011 | Dell OptiPlex GX520 PC Desktop

2 Answers

Sound driver doesnt work' i tried the latest driver from the internet and the original intel cd plus i tried driver max, nothing worked. i tried an external sound card and it didnt worked as...


It sounds like your speakers are plugged into the wrong port, muted or have failed. Try different speakers. You also might have downloaded the driver for the wrong OS for both sound cards. It is also possible that the sound controller on the motherboard was disabled. Otherwise, your sound has failed on the motherboard.
Good luck!

Jul 19, 2011 | Intel DH55HC Motherboard

1 Answer

Computer doesnt boot, just shows, a black screen, and bipes 1 long and 2 short and sometimes 1 long and 3 short, i have tested the memorie ram and the vga cards, both are working fine...im either thinking...


This is usually a video card or RAM issue.
Make sure you got the right RAM (ie - correct speed and size [not too large/over specs]) and re-seat the video card.
Also try resetting the CMOS. As I recall, there is a jumper near the battery to do this.
With power off, move the jumper to the other set of pins, then back again after about 10 seconds, then re-power the board.

Try using only one memory stick. 1 long 2 short is a memory issue. Clean the memory contacts and reinsert the RAM.

Clean and reinsert the video card. 1 long and 3 short is a video issue. Try a different video card if you have one.

Feb 24, 2011 | ASUS M2N4-SLI Motherboard

2 Answers

My mother board speakers are not working


Re install the audio drivers..first uninstall the sound card thru the device manager, restart the computer and install new audio driver. All the drivers you need for that motherboard can be found at this link..look at the bottom of page right side for the "download link"
http://www.mercury-pc.com/product-detail.php?link=p-mainboards&subtitle=Mainboard&productid=644#

Oct 11, 2009 | Mercury P4VM800M7 Motherboard

1 Answer

No sound from my back ports to speakers...I have realtek


it is possible that u took out the jumpers on the mother board, so u have to bridge it again, open the case and look if the jumpers or the front panal jacks is connected rever to the manual of the mother board, otherwise it is setting or sum os erros,

Oct 07, 2009 | HP Computers & Internet

1 Answer

Sound problem


Sounds like a port issue, sence you do have sound but only in one side, the software only converts digital signature into sound through the port. You could try to clear out your registry, (click "start", "run", type in "regedit" click on the "+" next to "Hkey_local_machine" + next to "system" + next to "CurrentControlSet" + next to "Control" + next to "Class" then click on "{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} in the right field, right click on "upper filters" click "delete" then "ok" do the same for the "lower Filters" restart pc) and/or uninstall your sound card through "device manager" then restart pc to reinstall drivers, how ever thess may not be the prob. It sounds more like ether the sound card is going bad or it has a broken weld ie: bad contact to motherboard. in wich case you will need new sound card. GL hope this info helps you.

Jun 20, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

Speakers doesnt play


check the motherboard manual and see if it requires a jumper to enable the audio onboard ( if so get the jumper from your motherboard box and seat it on the correct jumpers in the correct position to enable onboard audio ( assuming its onboard audio that you are using ) If not then ensure your sound card is seated firmly and install the correct drivers ( for either the onboard audio or the dedicated sound card ) and then ensure that the speaker cables are connected to the correct connectors on the sound card ( whether onboard or not ) and make sure windows audio is not muted for any of the auxilary lines ie wave etc and if its realtek ensure that you have 2 speakers selected in the HD Control panel and not head phones.

May 08, 2009 | Intel PENTIUM-4 865GV CHIP MOTHER BOARD...

2 Answers

Audio Driver issues


Right click my computer icon, click properties, select hardware then click device manager, check the audio device you can see the yellow question mark,insert mother cd driver then right click the yellow question mark and update the driver. otherwise change the audio driver..

Jul 02, 2008 | Intel DG31PR Motherboard

1 Answer

Installing sound card drivers in winxp on VT8251 viachipset mother board


have you opened you unit or mess with some jumpers in the motherboard??? some motherboard uses a jumper to close the pins for the front speakers and mic jacks on the case... but if you are not using those the jumpers should be there... refer for your mobo manual... hope it helps...

Jan 23, 2008 | Computers & Internet

2 Answers

My hp speakers wont work


Sample testing is usually a firmware built into the monitor amplifier ie the monitor is testing itself. you problem possibly lies with the computer sound system. Tell me more about this. Is it an 'On-board' sound card or separate PCI card. You can determine this by looking at the back of the computer- if all the connectors - sound- PS2 and USB are in the same panel - then it is an on-board system. If the sound is separate in one of the card position then it is a PCI card. The possibility is the sound system needs setting up- check your computer paperwork/manual and utilities disk for Audio drivers. Come back with some answers

Jun 23, 2007 | HP P5302M Computer Speakers

Not finding what you are looking for?
MSI G41M4F (7592010R) Motherboard Logo

Related Topics:

91 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MSI Computers & Internet Experts

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Terry Hair

Level 3 Expert

4125 Answers

Are you a MSI Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...