Question about Kenwood KDC-225MR 200W Car/Marine SIRIUS Ready CD ReceiverKDC-225MR

1 Answer

No sound.... checked wiring harness connection, speaker connection, fuse looks good. This unit is installed in our hot tub.... bad deck? bad wiring? any ideas? Thanks, Jamie

Posted by on

  • jalbertini2 May 10, 2010

    Does that mean the deck would be damaged??? I'm not that savy on this stuff.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Kenwood Master
  • 1,550 Answers

Maybe the amplifier IC are damaged

Posted on May 10, 2010

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a jvc kdg431 radio/disc player. recently the speakers stopped working intermittently. They have now stopped alltogether. Ihave looked at the fuse on the back of the unit & that is ok .


I have had this problem before. The first thing you have to do is fade the deck all the way to the rear. Now turn the deck off and than back on see if you have sound now? IF not fade the deck all the way to the front and turn the deck off and than back on see if you have sound now? What you are doing is checking for a bad speaker because if you have a grounded speaker it will shut off the decks internal amp. You can do this though out the left and right as well to find if is a that. Now if nothing you do helps you might have to replace the deck. IF you want to get carried away you can check the OHM,s on each speaker and check each speaker to a ground with an OHM meter and if you have any speaker that shows a speaker lead that shows a ground start chasing that wire and see if it has a screw through it. Go all the way to the speaker. You will probably find a bad speaker that has shut off you system ?

Jan 01, 2015 | JVC Car Audio & Video

1 Answer

I just installed a new deck but no sounds or feedback from speakers what am I missing


You need to answer a few questions first. Do you have a factory or aftermarket amp? Did you use tape or crimps to attach the harnesses together? Did you use the proper harness? Is the head unit new or used? Check the fuse(s) in the back of the head unit. Then check your wire connections. Check that they are hooked up to the right colors and they are solid.

May 02, 2011 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

Sound went completely dead on an 07 Crown Victoria. I checked all the fuses and all are good...plugged the original deck back in and still no sound...nothing..completely dead..all connections look good...


Be sure you checked all 3 fuses, F3 5amp, F9 7.5amp. F12 15amp. Test with test light the red and black wire in start, the dark blue and light green in accesory, and the violet hot at all times. These are all in the harness to the radio. Then test grounds by clamping the test light to battery positive, and check the black wire and the two black and light greens. If both units are good, there's gotta be a bad power or ground.

Aug 12, 2009 | 2008 Ford Crown Victoria

1 Answer

Cant get any power to the deck?


if 12v sourse and ground are connected check under hood for fuse block make sure all fuses are good also check cab of car and verify all fuses are good and check wiresconnected to player for fuse as well as the unit itself if still no power verifyall connections are tight. If this does not work your unit is bad you could try opening it and looking for visual damage i.e. button for power has a broken wire

Apr 13, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

Aftermarket Stereo connection


hi there
if you matched all the wires from the harness to the kenwood deck and its not working don't worry you just missed the last step........(all wires attached that a colour coded connected)
simply turn your car on.........now on the front of the kenwood deck there is a SOURCE button with all units it could be a (S, SRC, Power) hold the source button down till your kenwood unit powers up ..........if your unit still doesn't work check the fuse on back of kenwood unit should be a 10a fuse (blue) if the fuse is fine put the unit back in dash..........now check the fuse panel on driver side dash with the door open you will see this panel pull it off (some describe the fuse panel as looking like an air vent but its not its a handle to open) now on the panel that you just pulled off there is a fuse diagram on the inside look at it find radio fuse it will be a (blue fuse) located in the top row of fuses check it if blown replace and unit should work.............if this doesn't solve the issue than its a (sneaky) fuse not to many people know about if you pop the hood of your car there is a black plastic panel located just below the battery pins and just above the driver head light (usually black box with yellow writing on it......in this there are mini fuses check all of them do not touch the black relays in there just the small tiny fuses the fuse you will look at should be yellow 20a (this fuse is closest to engine and comes after the abs relay if you look inside the lid you took off it will have fuse locations cant remember which one it is for sure but check them..........now see if your kenwood unit powers up if not the last option is to ground to the black wire from back of kenwood unit to metal frame.............this last part is also done if your unit does power on but your car lights don't work if this happens ground the kenwood unit to the frame of car and open up fuse panel on driver side dash replace the blown fuse for lights or radio (make sure the kenwood unit is grounded to the frame before replacing the fuse in dash panel............if this doesnt help you than i would assume the kenwood deck needs to be repaired by kenwood.......
good luck
hope i was able to help and sorry this list is so long

Feb 26, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

I just bought a factory radio to put in my Eclipse. After hooking up all the plugs, radio comes on but no sound comes out of the speakers.


Are you sure that there are speakers currently installed in the vehicle? There may not be, I have seen vehicles that didn't come with factory radios not come with speakers either. If you do have speakers you may want to take the deck back to where you purchased it and show them the problem. If you purchased it online, then you may be stuck with what might actually be a dead unit.

Jun 13, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

No sound.


Disconnect speakers one by one and reset the unit each time. If the speaker is blown, or the wires are frayed, it will shut down the internal amp. Also check the fuse in the back of the radio first, it should be near the wire harness. Power cycle the unit as well, unplug it from the power source, plug it back in. Hope this helps.

Aug 16, 2007 | Clarion M475 CD Player

1 Answer

Reconnecting Deh - P3000


HI. search pioneer no sound on this board. i have already walked another guy through this... if everythng works but no sound is outputted.. 99 times out of 100 the audio output ic "chip" is bad. Its a common failure for pioneer cd players as well as others. The part is about $20 if you know where to look... if you decide to repair this yourself you will need to be very skilled with solder and desoldering braid... let me know

Jul 18, 2007 | Pioneer DEH-P3000 CD Player

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

144 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4848 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8202 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...