Question about Earthquake Sound TREMOR XR12 Car Subwoofer

1 Answer

What would be a good amp to power my earthquakes tremor xr12 i have xplod xm2100gtx running to it right now but when a turn the volume up it doesnt hit very hard.hepl please....

Posted by on

  • errolmandocd May 16, 2010

    i dont know the rms on this sub it only said 800watts peak.

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Mentor:

    An expert who has written 3 tips or uploaded 2 video tips.

  • Expert
  • 155 Answers

Try to find some thing with in its rms is the rule of thumb try looking around ebay i just picked up two A2300HCX great place to find car audio Hope this helps............

Posted on May 11, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 1200 w sony xplod amp, with 2 caps, hooked to my sony xplod 1200 w 15s, I just need to know what size inline fuse I need to have connected to my power wire to my battery? I have a 40A that keeps...


with no signal input the fuse should not blow ,if it blows then the amp has a short on it ,if it blows when the volume is turned up really high the try 60 amps .

Jun 18, 2010 | Sony Xplod 1200W Class AB Bridgeable 2-Ch....

2 Answers

My sony xplod 1200 whatt amps red light keeps coming on all the wires are good when it gos to hit it gos red


check your ohm load on the sub and see if your amp can do the same, That is why every time it shuts off into protection mode. Check your gain level on the amp to this is not a volume knob for your amp, It is to get both the amp and cd player on the same page. Hope this was helpfull

May 19, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Fuse for power cable on earthquake PH D2


I would go with a 40 or 60 amp fuse, this should be ok, you will hardly every run the amp to full capacity so its better to be safe than sorry.

Dec 02, 2009 | Earthquake Sound PH-D2 Car Audio Amplifier

1 Answer

Dont know what i need to install this stuff


Hello bighollywood,

To install the head unit without cutting or tapping into the vehicle wiring, you'll need a "wiring harness". The Metra 70-1782 here seems to be the one for your '96 Prizm.

For the sub(s), you'll need an amp and a wiring kit. My recommendation would be the Alpine MRP-M1000. It's currently on sale at Crutchfield for $347. Shipping is included and you'll also get an "installation guide" to help with the wiring. The M1000 requires 4gauge power and ground.

Hope this helps.

May 17, 2009 | Earthquake Sound TREMOR XR12 Car Subwoofer

1 Answer

I have a Sony Xplod XM-1652Z 1000 W. I am using it to power my 2 Infinity 10" subs with 1052 watts on each Max. My problem is that when i turn on the volume too high the subs would stop working. My friend...


Sony audio products are not worth the buck, you will be facing worst problems in the future, my advice is just to change the amps. It is causing the problem, it cant handle frequencies when volume is turned up. and it may say 1000 watts but actually this is the peak rating your amp can handle thus meaning that it couldnt handle constant high volume usage, try crunch, kicker or hifonics amp, and look at the RMS rating on the amps when shoping.

Mar 31, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod 1200 watt


i had the same ploblem with my amp then i found out i didnt have a good enough ground. Make sure you groung it to your weel well or some part of the frame. Or you mite be running with a fuse thats pushing to much power i use a 100a fuse 5 gage power cord to power my 1200w xplode and my 2 12" kicker comps. Or if your using two diff kind of subs then you amp is confused in why your asking for 500w on one side and 600w on the other this will also make your amp light come on.

Jan 19, 2009 | Sony Xplod 1200W Class AB Bridgeable 2-Ch....

2 Answers

Bass sounds flat when volume is increased


probably your power is too short, increase your gauge wire, and your ground wire of the amplifier has to be shortly as possible, and the positive has to be enough to support peak power, you can also put a big capacitor on the positive wire to give some more power while the bass peak.

Apr 26, 2008 | Earthquake Sound PH-D2 Car Audio Amplifier

2 Answers

Sony Xplod 500w green power light no sound


try running the system with a cross-over configuration.

So your left + will be left + and your right + will be in the right + but put the right (-) where the left (-) is and left (-) where the right (-) is. If that doesnt work, then that means that you shorted out your audio out channels. the only way you can fix that is if you have good soldering skills. But other than that I'de say scrap it, unless you have the high outputs and then buy another amp, some mids and highs and connect the mids and highs to the xplod

Feb 23, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Trouble shooting XM-1652Z Amp


Grab yourself a test light and make sure that not only the 12v red power wire is putting out power but the thin blue or 12 volt turn on wire is also showing power. Then test the ground terminal and make sure u have a good ground. If that doesnt work try checking the amps fuses and check the fuse and connection on the battery. If everything checks out ok and the problem persists then put a small test speaker to the channel outputs and make sure that u are getting noise from those channels if you dont get any noise then u most likely have bad outputs and blown channels, you will need a new amp. Good luck, hope i was good help.

Jan 26, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Earthquake Sound TREMOR XR12 Car Subwoofer Logo

Related Topics:

86 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Earthquake Sound Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4875 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76848 Answers

Are you an Earthquake Sound Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...