Question about Peavey AMPLIFIER, 1000 WPC, DDT, 8/4/2 OHMS => Model PV2000 Car Audio Amplifier

1 Answer

My peavey 5150 2 will power on but no sound....

My Peavey 5150 2 will power on but no sound.... four out of six of the pre amp tubes are lighting up and none of the power tubes are lighting up... all tubes are brand new too. What do i do??

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Peavey Master
  • 5,603 Answers

It APPEARS that the preamp tube heaters are run from DC source while the latter ones and the power output tubes are run on AC.

Check the 6.3 volts AC going to the power amp tube.

That heater power is fed through fuse F2.

I suspect you will find that fuse has a bad fuseholder or is blown. A failure in the transformer is possible and I hope that is not the case.

A heater short in a tube is possible but doesn't happen often. Replace the fuse ONCE only and if it blows again investigate why. Could be bad wiring or a bad socket or an internal short within one of the unlit tubes. Thoose are rare but still possible.

Posted on May 08, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why wont the tubes in peavey amp not warm up


This is not user servicable. Here is a link to the service locator for peavey-
Peavey com

Jun 24, 2015 | Peavey Music

1 Answer

My peavey 5150 guitar amplifier turns on but does not put out sound. The light above the standby switch does not come on. I changed the fuse after it immediately powered off the first time. Now its just no...


Hi!
Unfortunatly, it's time to take it to the shop. Check the Peavey website for an authorized repair center in your area. An authorized repair shop will have better access to the parts and tech help from Peavey service.
No sense digging into the amp and getting a bad shock!
Good luck!

May 23, 2014 | Music

1 Answer

I have a Peavey amp but no sound is coming out?


Bad output transistors or bad Soldier joint in output section

Nov 26, 2013 | Peavey Xr 8600 8 Channel Powered Mixer

1 Answer

No sound coming out of speakers when turned on


If you get absolutely no sound, not even a pop when changing the standby switch, this probably means the rectifier OR the switch has failed. The red light just means power is getting to the power transformer... probably fuse is OK.

Sep 27, 2009 | Peavey Music

2 Answers

Peavey 5150 II guitar amp! Power Tubes don't light up and only


peavey 5150 II has low humming sound but still plays and sounds pretty good...should i re-tube it?

Jul 18, 2009 | Peavey PV-3800 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hi, Peavey Classic Guitar amp , Has NO SOUND


Hi Mike,

If you switch on the amplifier, do you hear nothing at all?
Or do you hear low level noise or hum out of the speaker?
Don't know if you're technician.
If the tubes are glowing, you can measure the high voltage.
Check also fuse 3 and 4, thats the neg. voltage -27V and -14V.


regards,
Gerard

Jul 06, 2009 | Peavey Audio Players & Recorders

2 Answers

No sound - peavey bravo 112


I'm assuming that no sound applies to both the clean and ultra modes. You didn't say which tubes you replaced but I'm guessing the input tube was not replaced. Did you keep the old tubes? When "no sound comes out", do you hear any kind of a low level hum on the speaker output? I think the front end tube is open or the switch logic switch is defective. Hope this helps.

Nov 10, 2006 | Peavey (Solo) Microphone

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

513 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Peavey Car Audio & Video Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76630 Answers

Tom Chichester

Level 3 Expert

35549 Answers

FastHarley
FastHarley

Level 3 Expert

637 Answers

Are you a Peavey Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...