Question about Power Acoustik LT-980/2 Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection mode my amp powers on and the light is green and it even gets my subs bumping a little bit, but then i go to turn up lowpass, bassboast and crossover and my amp instantly goes into protection mode. any solutions to this?

Posted by on

  • Ricardorl Apr 01, 2008

    Hey, im having the same trouble. Id disconnect all speaker wires from the speaker terminals of the amp. Then, when it powers up again, the amp goes into protect mode and i didnt connect the speaker wires yet.

    The amp dont shuts down, but the light is orange (Not green or red completely). And if i connect the speaker wires again, make loud noises when even if i dont move the RCA cables where they plug into the amplifier.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

Disconnect all speaker wires from the speaker terminals of the amp. If it powers up and doesn't go into protect when you increase the settings, the wiring needs to be checked. If it still shuts down, the amp may need to be repaired.

Does it shut down or make loud noises when you move the RCA cables where they plug into the amplifier?

Posted on Mar 29, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What does it mean when my green lights on top go up to red


it is in protect mode. check the ground first and make sure it n bare metal on the frame. then check the ohm load s the subs make sure its safe for the amp. then try backing the gains down a little bit, electronics dont do well when they get hot

Sep 15, 2010 | AudioBahn A12001DQ Car Audio Amplifier

2 Answers

JBL amp, worked fine untill 2 days ago. protection light on..


might have roasted your speakers voice coils a little which may be sending the amp into protect mode throw a speaker on it that you know works and if it doesnt trigger the protect circuit then you probably have a blown or almost sub.

Jan 02, 2010 | JBL BP1200.1 Car Audio Amplifier

2 Answers

How do I fix the problem so they work again.?


A 1000 WATT AMP HAS PROBABLY GONE INTO PROTECTION MODE BECAUSE YOU ARE TRYING TO RUN 1600 WATT SUBS COMBINED

Jun 08, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

HiFonics txi4008 not working, partially lighting up


Sounds like your amp has some power supply compents shorted out. Maybe some of the power mosfets are shorted and your only getting a little bit of power. That why only the H is lighting and as far as the green light, it don't take much for it to turn on. If it was major it would go into protect mode but it is'nt. I repair amps for a living and I'm the cheapest you'll find. But if you know about electronics and think you can take a crack at it, check it out. Becareful you could do more damage. Let me know if your interested. skinnman33@gmail.com

Jun 06, 2009 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Green and red light are on my pyramid amp and its not working


It could be even simpler than that, yes an improper impedance rating on an amp will cause it to overheat, but should function temporarily until it reaches peak temp. If the outputs were blown the protect light should not light up being that they would need to work to cause the protect light to come on. I would double check all of your connections, one small little crossed wire would cause an amp to immediately go into a protect mode.

May 29, 2009 | Pyramid PB1217X Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection Light Comes on


your amp isnt getting enough power to it you may need to install a compacitor unit

Mar 23, 2009 | Sony NTX-2136 DHD 2Channel Car Amplifier...

1 Answer

Protection Light Comes on


Sounds like you have an ohm problem, Tryy hooking the positive from one speaker to the negative on the other speaker. Then hook the negative from the first speaker to the negative on your amp and the positive from the second to the positive on the amp this will drop your ohm load and the amp should stop going into protection.

Mar 08, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp green then red light then nothing problem please help


It sounds like the output transistors have failed. To eliminate other possible problems, read through the following page.

Troubleshooting - Amp in Protect Mode

Let me know if you have any other questions.

Aug 05, 2008 | SPL Dynamics Z2X-1600 Car Audio Amplifier

3 Answers

Red LED "Protection Light is on" What is the problem


The red light means the amp is in protection mode. A few things can cause protection mode..... First disconnect the subs completely from the amp, and turn it on, if it powers up you have blown subs. Also try checking the main power wire at the battery...sometimes the current your meter is seeing is backfeeding from the remote wire, so your main power line could be blown at the fuse under the hood. hope this helps

Jul 17, 2007 | Crunch BlackMaxx BMX2250 2 Ch 1000W Amp...

1 Answer

Treble come out with lowpass filter on


get it fix but sounds like a low current problem check cable connections

Jan 10, 2007 | Pyle PLA1485R Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Power Acoustik LT-980/2 Car Audio Amplifier Logo

200 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Power Acoustik Car Amplifiers Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Robert marquette

Level 2 Expert

102 Answers

Are you a Power Acoustik Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...