Question about Sony XM-1252GTR Car Audio Amplifier

1 Answer

Nothing happening when i turn my car on the amp doesn't turn on not even the protect light comes up. This must of happened when my car was off because i would have heard it turn off but i just noticed it wasn't working today. I have checked the fuses and they are fine. Can you please help and tell me what the problem could be?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 290 Answers

Check your power and ground connections thoroughly. Also, check your remote turn-on connection. To test it, short the remote and the +12V connections together at the amp. This should force the amp to turn on. If all of the connections are good, there may be an issue inside the amp that will need repair.

Posted on Mar 27, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Won't Turn on, not even when connected to mains - LED lights on but no HDD drive light


The HDD can go at anytime without warning, does the Asus logo come up on the screen?

Apr 08, 2012 | ASUS Eee PC 1000HE Netbook

1 Answer

NAD M3 power light turns red immediately and PROTECT message displays. Amp keeps functioning but volume control doesn't work up or down.


Hello
Check the connection to speaker with this amp, for any short or any other fault. disconnect the outputs, ie, speakers from the amp, and switch it On, and see the protect display comes or not. If it comes, the fault is internal and the set need service.
Your M3 dual Mono integrated amp, is of high output power and its outputs are protected against any overload or short circuit. If the system detect any among this condition specified above, it will show protect mode display.
Never load this amp, as protection display is there, as it may damage the speaker or its internal power amplifier section circuits, may cause more money to get it repaired. OK.

Jan 23, 2012 | NAD M3 Master Series Integrated...

2 Answers

Turned off my 2006 Escape & now it won't start.


battery failure ,it does happen,cleanbattery terminals pour boiling water over terminals if they are corroded loosen clamps by undoing nut wiggle clamps back and forthand and retighten if no lights then ,iwould suspect computor failure -------- youdoit.com

Jul 25, 2009 | 2005 Ford Escape

1 Answer

2000 watt american legacy amp protection ligh wont go off


Same thing happened to me so I returned it for repair turns out it was an internal 25amp fuse on the output. Got it back an it sounded very weak now it does not play at all. Nothing wrong with my setup as I have now got an 800watt amp that is running great.

Jul 01, 2009 | Lanzar MXA422 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound


unplug spkr from amp and leave rca and turn if this dont happen again check you spk
if it does happen again unplug rca and turn on and if this happen your amp may be bad

May 17, 2009 | SPL Audio Phantom DK2-1000 Car Amp

1 Answer

Try to start car and nothing happens. replaced


Do the dash lights come on ? They should come on when the key is turned to the on position. If nothing happens check the engine relay. It is not too expensive to replace if you really want to eliminate that as the problem. Check all wires going to the starter and make sure it is wired correctly.

Feb 28, 2009 | 2001 Pontiac Aztek

1 Answer

The amp wont come on


sorry to have to tell u this but you blew your amp or just the channels this happens when you dont have the ohm rite for amp and speakers

Dec 20, 2008 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

Flashing Protect light


what are u using to play music??

Feb 12, 2008 | Infinity Reference 5350a Car Audio...

1 Answer

No power


Disconnect the sub or speakers and turn on the amp, see what happens. If the amp turn on without the protection light, then your sub is blown. Also check to make sure ALL your fuses are good including the one under the hood. If you have a meter, test the fuse for continuity. The problem can also be a bad ground.

Aug 19, 2007 | Kicker KX150.2 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony XM-1252GTR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

76 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4748 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...