Question about Peg Perego Choo Choo Express Train Set

1 Answer

Battery issue with santa fe express train from peg perego?

Sound is working, but not the engine...switched the fuse, and tried charging--is there a way to test the battery?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Peg Perego Master
  • 1,508 Answers

Yep use a multimeter and make sure its showing at least 6 volts

Posted on May 14, 2012

Ad

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 156 Answers

SOURCE: My son poured water in his peg perego santa fe ride on train

It might have shorted out the motor under the seat.
I would contact the repair help at
http://www.shopjandl.com/

Posted on Jun 23, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: missing parts for peg~perego santa fe express train

where in united kingdom can i purchase a 6 volt battery charger for a peg perego santa fe express

Posted on Sep 01, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 1995 geo metro notice my dlr lights not working and the car wont star it wont even click or turn the motor all the fuses are fine and when turn the switch to on position engine light come on


head lights must come on, or the battery is dead.!!!
the head lights work key off. so that is first check, and first to fix.

when this happens you have a dead battery, (fuses good, and tested all fuse,in engine bay.
  1. the classic, jump start using jumper cables .
  2. charge the battery so it reads 12.6vdc rested
  3. try a known good battery in car, that works in another car.

easy, right?

Feb 17, 2015 | 1995 Geo Metro

1 Answer

Test starter switch tea20 fergie tractor


Have you checked all of the main fuses ?

Jun 28, 2013 | Cars & Trucks

3 Answers

Does my engine have to run to get my headlights to work


It does not have to run for the headlight to work. The engine running just charges the battery. If the battery is charged use a test light to check the current at the light if it has current the bulb is blown if not it is either the switch or a bad wire.

Jun 06, 2012 | 2005 Derbi GPR 50 Racing

1 Answer

I have a 98 yzf1 bike was running been having issues wuth the fuse for the head light started bike today pulled down the drive way bike shut off turned the key off then back on n nothing no lights horn...


Hi, Sounds like you have a bad ignition switch. Also check alternator, so that battery is charging.
Do a test for me, start engine disconnect battery. If alternator is working you should have light and horn. Stop, engine reconnect battery. This will give you a better idea where the problem lies.
Good luck.

Jun 09, 2011 | 1998 Yamaha YZF-R1

2 Answers

Have a 89 suberban and the alternator and battery test at autozone is showing good but still not working. Cleaned termenals grounding is good. How do I check if the small 1 wire on the altanator is working...


With key on,it should read 12 volts,now check the large wire on the back of the alternator with key off,it should read 12 volts,if it does not,then ,it is not getting voltage from the battery,just run a wire,the same size,or larger on the back,along with the other wire,all the way to the battery positive side.This will solve the problem.If the small wire is not getting voltage from the ignition switch,then there is a fuse blown,or the ignition switch is bad.You can run a wire from the fuse box,to the alternator,just make sure it is on a fuse that just has power with key on,not off.If this was at all helpful,please rate,thank you.

Jul 31, 2010 | GMC C1500 Cars & Trucks

3 Answers

1996 Buick Park Ave. won't start, there is power to the lights, wipers, etc, Parked it last night & this morning it won't start. Engine does not turn over and there is no clicking sound.


SOUND LIKE DEAD BATTERY.CHECK BATTERY CABLES MAKE SURE THEY ARE TIGHT FREE FROM CORROSION.CHECK BATTERY VOLTAGE IT SHOULD BE 12.5 VOLTS.IF NOT CHARGE OR REPLACE BATTERY.MAKE SURE ALTERNATOR CHARGING BATTERY.WITH ENGINE RUNNING USING A DIGITAL VOLTMETER HOOK TO CAR BATTERY YOUR VOLTAGE OUT PUT SHOULD BE 13.5 TO 14.5 VOLTS.IF NOT CHECK ALTERNATOR FUSE AND ALTERNATOR WIRES MAKE SURE NONE OF THEM NOT LOOSE OR BROKEN.MAKE SURE DRIVE BELT NOT LOOSE.TURN OFF RADIO BEFORE REMOVING THE NEGATIVE BATTERY CABLE.IF BATTERY AND ALTERNATOR GOOD CHECK THE IGNITION SWITCH FUSE.IF SWITCH FUSE IS GOOD.IGNITION SWITCH IS OPEN NEED REPLACING.DISARM AIRBAG IN STEERING WHEEL FIRST BEFORE REMOVING IGNITION SWITCH.REMOVE BATTERY NEGATIVE CABLE WAIT 20 MINUTES TO ALLOW AIRBAG TO DISCHARGE BEFORE REMOVING THE IGNITION SWITCH.

Jun 22, 2010 | 1996 Buick Park Avenue

1 Answer

Starter wont turn.


Hi and welcome to the site,

Initially, have the battery externally charged, checked and load tested.

Offhand, if the battery is fully charged/new and:
  • the electrical is completely dead, check the main fuse inside the starter relay;
  • if there is just a clicking sound, check, bypass (test), replace the starter relay;
  • if there is no clicking sound, check the start button switch, the engine ON/OFF switch, the sidestand and/or the clutch switch.
Of course if bypassing the starter relay and still the starter motor will not spin, then possibly a starter motor concern or more particularly the carbon brushes and/or the commutator segments.

Good luck and thank you for asking.

Jun 09, 2010 | 1996 Suzuki VS 800 Intruder

1 Answer

No sound from 2000 Saturn starter. Battery is


there is not an inline fuse to starter, but if there is a bad ground to engine the starter will not turn over eather. more likely tap the starter with a hammer while trying to start the car to see if the arbuature is stuck in. or pull it compleetly and take it to auto zone to have them test it.

Sep 02, 2009 | 2000 Saturn Ls 4dr Sedan

2 Answers

Toyota HiAce 1988 alternator working no charge back to Battery


if it was me I would take the alternator off take it somewhere and have it tested because it sounds like it has a bad voltage regulator in it

Mar 12, 2009 | 1988 Toyota 4Runner

2 Answers

Electrical problem with heater on 1990 isuzu trooper


heater fan does not respond to control. I tested the control switch, it is good. Fan motor is good it works with direct connection to battery. fuse is good. Can't find the problem. check the relay they are good checked the resistor it's good but no power the switch can you help thanks

Jul 20, 2008 | 1990 Isuzu Trooper

Not finding what you are looking for?
Peg Perego Choo Choo Express Train Set Logo

Related Topics:

107 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Peg Perego Toys Experts

Adam Fjeld
Adam Fjeld

Level 3 Expert

1508 Answers

Gary
Gary

Level 2 Expert

124 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

80531 Answers

Are you a Peg Perego Toy Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...