Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier: powr/protect light comes on red not green...

Powr/protect light comes on red not green

Posted by Anonymous on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 208 Answers

Hi, disconnect all speakers from unit and try again - if red light still shows then your amp has died.
If the light goes green, then start testing for shorted speaker/wiring. This includes speaker wiring to vehicle shorts - there should be an o/c reading on your meter

Posted on May 05, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The indicator goes from green to red when it starts


This means your amp is getting to hot and going into protection mode. One cause of this could be how you have the speakers wired to the amp.

Mar 23, 2013 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My 600w power amp XM-554ZR wont turn on.Its an Xplod 4/3 channel, and it was working fine...until yesterday that i checked it. the green light was off.


open it n there is a red wire look at the end of it n u would see a black celinder with a with a white strip on it change that part if it is burn

Jul 14, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a Xplod XM-554ZR Car Amp and the green light is blinking it worked just befor and now i have no sound


The amp is in protection. Disconnect any speaker from it, then turn it back on, if it's not flashing, check your speakers with a meter and check speaker wires for shorts. If it's still flashing, you've blown the protection circuit and it needs to be replaced or repaired. Hope this helps

Jun 11, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Cant get amp to work


there are two nobs on the back of the amp they have to be turned inorder to ajust the woffer vol. make sher its not in power safe mode that will be a red light insted of a green one

Sep 16, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

No power at speaker side


Is the power LED red or green?

If it's red, try reading through the following page to make sure that the amplifier is the fault and not somethig else in the system.

Amplifier in Protect - Troubleshooting

Jul 15, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My sony xplod 1000w xm-1652z doesnt work anymore


First off, according to the manual, the protect light should be green. That's normal operation. If it is red, that's a problem.

If it does go red, disconnect all of the wiring to the amp except the +12V and ground. Short the remote connection to the +12V to force the amp on. If the protect light still lights red, the issue is inside the amp and will need repair. If the issue goes away, try reconnecting one wire at a time until the protect light goes red again.

Mar 23, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

4 Answers

Red light


something is shorted in the circuit, or your subs. unhook the subs first and try it again, if it is still in protect then it is most likely the output transistors.

Feb 22, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod xm-554zr amp


try disconecting ur battary for 2 min and try it again

Jan 18, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Rockford Fosgate P3002 Amp


what are the color of the lights that stay on.red= protect/ green=on.if the amp has little sound it probably still working,check deck output volume(rca)

Aug 22, 2007 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

515 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...