Question about Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

Is there a filter on a wma56 washing machine, if so where is it

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Hotpoint Master
  • 3,463 Answers

The filter is located at the rear of the washer, to gain access to it, remove the lower rear panel of washer.
Remove large black hose from bottom of drum, and remove and clean plastic filter inside the hose.
Refit filter and hose, and test .

Posted on May 04, 2010

Testimonial: "Excellent help, what does the ball do? Many thanks"

  • vasco-L May 12, 2011

    husband found and cleaned the filter, thank you very much!! Mrs S Lewis

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hotpoint aquarius 1300 wma56 not draining. I've taken out the filter and cleaned. Put all back together, did spin cycle - all good. ran a full wash. Now stuck with water in not draining or spinning.


The motor is not reversing direction when it is supposed to pump out the water from the machine. The timer may be the problem or the motor itself.

Apr 26, 2016 | Hotpoint Washing Machines

1 Answer

Hi, my Hotpoint Aquarius wma56 washes, but drum wont spin in rinse and wont spin...any advice?


you need to check/clear filter, its located within sump hose @ bottom of drum quite trickey clip to remove slide it to the side to assist then withdraw nylon filter and clear.

Jun 10, 2011 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

How to a change filter on my hotpoint aquiares washing machine


Its located within the sump hose in the middle bottom of machine. It unclips to remove exposing filter.....

Mar 19, 2011 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

Dont know where the filter is on an htpoint aquaris wma56?


if its similar to the WMA58 the filter is within the pump houseung one has to take the pump out disconect the tubes and you should see the filter in the center of the housing above the pump

Feb 16, 2010 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

Where do ilocate the filter on a hotpoint wma 13 washing machine


You will find the filter inside the large black sump hose fastened to the bottom of the tub..
Remove the lower panel at rear of washer, locate hose and remove same ,remove and clean filter inside hose
Refit filter and hose and test.
Plz rate my solution.
Thanks.

Jan 29, 2009 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

2 Answers

My hotpoint wma56 wont do its fast spin cycle


Have you checked and cleaned the filter on the machine, usually located and the front near the bottom. If so then there is 2 other possibilities, either your water pump at the back of the machine is blocked or faulty, or it's the timer on the machine. A washer won't go into spin mode until it has drained all the water from the machine first. hence the pump has to run. Just remember to drain all the water from the machine before checking your filter otherwise it will end up on your floor.

Sep 22, 2008 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

3 Answers

Hotpoint aquarius wma56


probably due to not draining.
there is a filter in the system which you need to remove and clean. possible also that you have a foreign object jamming the pump.
take the back panel at the bottom of the machine off.
you will see a large diameter hose going from the bottom of the tub to the pump.remove this hose at the tub end. lots of water will come out so make sure none goes on the motor. the filter is inside this hose. take out and clean
let me know if this doesn't work

Jul 05, 2008 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

Washing machine not spiining


sump hose filter blocked, running out of draining time, when you put it on again it allows more time to drain, remove sump hose and clean out internal filter.

Dec 10, 2007 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

1 Answer

Washing machine error 14


check for blocked sump hose filter, this should resolve problem

Oct 15, 2007 | Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
Hotpoint Aquarius WMA56 Front Load Washer Logo

Related Topics:

590 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hotpoint Washing Machines Experts

puggy666

Level 1 Expert

48 Answers

freddyfox

Level 2 Expert

236 Answers

ptpumpman

Level 3 Expert

407 Answers

Are you a Hotpoint Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...