Question about Audio Players & Recorders

1 Answer

Alpine mrdm1001 alpine amp mrdm1001, turns on but dose not play any sound. i have it running one pionner 1000rms sub it has been working fine for the past 6 months but a friend of mine was playing arround with the settings and now it dose not work. can any one shead some light on this.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,550 Answers

Probablemente los IC amplificadores de audio esten dañados.

Posted on Apr 04, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My powered subwoofer no longer works through the receiver


if you have your front and centers set to 'small' you want your Bass out to be subwoofer only, and the rca jack labeled 'sub out' is the only place to connect your sub to if you want to control the frequencies with your reciever. I dont know the brand of your sub, or the inputs on the back of it to advise you where to connect, but it sounds like it worked for you at one time, but suddenly it does not

Mar 05, 2013 | Audio Players & Recorders

1 Answer

I've got a vsx-920-k Pioneer receiver with s-11 Pioneer speakers and a s-21w Pioneer subwoofer. All of a sudden my sub stopped working and it seems like it's stuck in standby mode (blue light...


The manual is here...

http://www.pioneerprodj.eu/eur/products/42/99/S-21W/media.html

Flashing Blue is not defined in the manual.

Have you tried changing the Auto Standby switch to ON?

You can prove if the sub amp will respond to a known good input by TURNING ITS VOLUME DOWN tp start and just feeding it ANY RCA output from the receiver while playing, say, FM (to keep it simple). That way you would known in which direction the problem actually lies (internal or external).

Jul 05, 2011 | Pioneer VSX-C300 Receiver

1 Answer

My subwoofer output is not working properly. I have a sunfire signature that worked all the time. Now the power on the Sunfire will not come. Research says no signal from receiver. I swithed the...


You can prove the sub pre-output works by running an RCA cable from it to the input of a tape deck, TV or any other device that accepts Line In and will either display it or play it. Test it on VERY LOW volume at the receiving device.


Different sub pre-out cable?

Feb 11, 2011 | Denon AVR-4800 Receiver

1 Answer

I have a Kenwood VR-507 surround system. Everything works great except the subwoofer. I am trying to determine if the problem is the speaker or the receiver. No sound comes out , not even during setup. It...


You need to determine if its the sub or the amp.

Dive back into the setup and make sure you have the sub defined (page 19). Run setup. It should work.

If not, tune FM, run an RCA cable from either Record Out channel to the sub's input; or connect a CD directly to the sub. Gradually raise the volume with something bass-rich playing. That ought to wake it up. If not, the sub is dead.


Feb 03, 2011 | Audio Players & Recorders

2 Answers

Lux Audio 5.1 home theater speaker & Yamaha HTR 5540 AMP


configure ur PC (both OS audio and third party sound driver) for surround sounds. control panel- sounds and audio devices - speaker settings - advanced - speker settings. so this done. make sure u select the 6 input channel - the button is on the right edge near the volume knob. near the vol button there are two buttons for selecting input type with up down arrow. from that u can select the input type this will be indicated on the top front indicator. but with the 6 input channel selected all selections are preceeded. if u select stereo mode u will have left/ right audio only.
make sure u connect the input right. connect from computer to 6 channel input. main, surround, center and sub-woofer.  connect the spekers to main (L/R), rear(surround) (L/R), center and sub woofer to terminal marked sub woofer ouput. this done select like i said before the 6 channel button. that should do it.

Mar 13, 2010 | Yamaha HTR-5540 Receiver

1 Answer

My alpine CDE 7831 only puts out sound when cold. I live in Michigan an when I start out in the morning it works fine but when the truck starts warming up inside the unit stops putting out sound. All other...


It sounds like your amps over heating or something is being grounded out. Once it's running and it shuts off, check your power wire for heat, check your amp for heat, and check all your terminals including where the wires go into your box on the red and black. Even your amp could be touching metal and might be why it's shutting off.


Feb 12, 2010 | Audio Players & Recorders

2 Answers

No sound from Sub.... from my Denon AVR-2700, not AVR-3300, Yeah its old!


if the subwoofer is on in the reciecer settings then maybe the amp is not getting the signal or the amp is not amplifying
try unplugging the output of the sub then turn off the reciever for a min. then turn it on wait , then plug the sub in
if that don't work then test the sub output with a stereo that has a audio input
also test the subwoofer with a audio output to it( only a positive and a negitive wire for sub)

Oct 26, 2008 | Denon AVR-3300 Receiver

1 Answer

Jvc 6500v no sub signal on soround sound


Hi, I had the same issue but if you change the front spk and center spk settings to "small" rather than large, the lower frequency is sent to the sub instead

Oct 11, 2008 | JVC RX-6500V Receiver

1 Answer

Minimal sound from subwoofer


MAKE SHURE YOU HAVE TOLD THE AMP YOU HAVE A SUB IN THE SET UP MENU UNDER SPEAKER SETTINGS.
IFF YOU ARE USEING SMALL SPEAKERS THEN SET THIS IN THE MENU AND OUT PUT BASS 2 SUB ONLY ,SET XOVER ON AMP IFF U CAN 2 120HTZ, ALSO CHECK THAT YOU HAVE THE SUB CABLE PLUGED INTO SUB OUT ON BACK OF YOUR AMP ,AND NOT THE 6 CHANNEL INPUT.
HOPE THIS HELPS.

CABLE GUY.

Apr 05, 2008 | Yamaha HTR-5650 Receiver

1 Answer

No sounds from rear speakers..... Yamaha HTR-5650


Select different modes on the remote or front panel and make sure all speaker that you have hooked up are showing on display. Are the Lt & Rt channels at least playing audio? If you want, i can step you thur some steps to try in live chat if you want today. Let me know as i have experience in this area! Sincerely Guru Jay

Jan 03, 2008 | Yamaha HTR-5650 Receiver

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

37 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

98868 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4678 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

69845 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...