Question about Cobra 19 DX 40-Channels Base CB Radio

1 Answer

I lose signal, I get no white noise or anything.

When i first turn it on, it will work fine, but after a few minutes it will fade out and no incoming or outgoing signal happens. When the mike is keyed up the strength lights won't even come on after it has 'faded'.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 219 Answers

Sounds like you might have a bad soilder on the board. If you take off the top cover and press on the board lightly here and there will the noise change or the radio work.If so then you'll have to locate the bad joint or have someone do it for you.

Posted on May 08, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My 2002 chevy malibu's radio seems to be shorting out, the radio will work fine but randomly the sound shuts off the radio still shows the radio station and even says which artist is playing but there...


I'd suggest using the balance and fade controls to cut out each speaker one by one. to possibly determine if you have shorted speaker or speaker wiring. As far as the turn signal clicking noise, the hazard switch is the actual flasher unit for the turn signals, and could be the culprit, but the most likely cause is the turn signal switch itself. It is usually caused by corrosion across the contacts, which can be cleaned out fairly easily, but more typically, the switch is just replaced

Jun 16, 2011 | 2002 Chevrolet Malibu

3 Answers

My 47LG50 is just over 2 years old, about 30 days ago I started to lose the video/picture At first it happeded every once in a while, now it is every 5-8 minutes. I can turn it off and turn back on and it...


This problems it could be those 2 long LCD inverter boards are dead,so it is not giving ur tv LCD screen panel the backlight to produce a picture or the tv Tuner signal board itself is the problems it dead.That the board,that take in the incomming broadcasting signal wire ur case the HDMI or Component cables.Take out the incomming broadcasting signal to the tv,turn on the tv,now tv have no picture,it should have a loud white static picture noises for good more 5-8 mins,than problems it not the tv Tuner signal board.Than it is those 2 long LCD inverter boards are dead.Tries websites like Shopjimmy.com,Ebay.com to buy refurbishes 2 long inverter boards or the tv Tuner signal board for the replacement.

Mar 25, 2011 | LG 47LG50 47 in. LCD HDTV

1 Answer

Only one channel going to b/w


Not the tv,it the brocasting incoming signal cable have a slice matalic contacting to that procise prequencies problems for that channel.Take another tv used it,with that incoming signal for that channel for a few days.See,if have a same problems have happen to another tv?Yes,than call the Cables,Dishes or Telicoms compannies,change that section of the incoming of broscasting signal cable line.Not,than take a piece of sand paper about 1000 grits,rub the input metal pin a few times,to have it better contact.

Jul 20, 2010 | Jwin Televison & Video

1 Answer

Volume fade


Check to be sure there are no speaker wires touching ground, and that the wires are connected in phase to the head unit.
Front Speakers 5 1/4" Doors Left Front (+) Green Left Front (-) Black/White Right Front (+) White/Red Right Front (-) Black/White Rear Speakers 6" x 9" Rear Deck Left Rear (+) Pink/Red Left Rear (-) Pink/Blue Right Rear (+) Pink/Light Blue Right Rear (-) Green/Red

The symptoms you are relaying definately sound like an internal amplifier problem. It is fading in and out for a reason - usually due to heat.

Have you had the radio bench tested (seperate from the car) to eliminate the car as being the culprit?

Since the radio was run with damaged speakers originally, the output or amplifier power supply on the amplifier may be bad.

As an alternative to repairing, I would suggest investing in a small 2 channel amplifier to power the speakers.

The radios claim 50W per channel, but in reality give 12-15W RMS power.

A dedicated amplifier with built in crossovers and gain adjustments will prolong the life of your speakers and add to the tonal qualities of your new speakers. Instead of turning up the volume on the head Unit, and sending out a distorted signal that will blow your speakers, an amplifier will give more CLEAN power to them, so it will be louder at a lower volume setting.

This will bypass the internal amplifier on the radio, and send a Low Level signal ONLY thru a set of RCA cables.

Good Luck!!

Jan 10, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Color fades


HELLO. it sound's like you have a cold solder problem.!!! what that mean's is that when the set get hot .!!! it lose's it's contack.!!! you might try going over the chassis .!!! soldering the conteck's.!!! with a low watt. solder gun.!!! not over 40 watt's.!!! and use 40/60 rosin core solder.!!! hope this help's you .!!! "GOOD LUCK"

Mar 14, 2008 | Hitachi 50UX58B 50" Rear Projection...

1 Answer

LCD segment fades


yeppers..inside under the keyboard, is a connector that's on the main motherboard..try to inspect this, by removing the keyboard(don't lose the screws)..and re seat that)..

the other options involve disassembling the lcd entirely, so try this one first..

Feb 25, 2008 | Toshiba Satellite A45-S250 Notebook

2 Answers

Pulsating static when using pro logic audio setting


There is an audio board that needs to be rebuilt or replaced as this is a common issue with these Hitachi's. It is the surround board.

Mar 29, 2007 | Hitachi 53UWX10B 53" Rear Projection...

Not finding what you are looking for?
Cobra 19 DX 40-Channels Base CB Radio Logo

Related Topics:

70 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cobra Radio Communications Experts

AnyMHz.com
AnyMHz.com

Level 2 Expert

500 Answers

Steve

Level 3 Expert

3287 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15633 Answers

Are you a Cobra Radio Communication Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...