Question about Computers & Internet

6 Answers

McAfee Systemguard I'm not quite sure whether this is the right place to post this. Apologies if i'm wrong. It happens so that whenever the computer starts up the McAfee Systemguard gets disabled. It also happens ocassionaly when just browsing the net. Any help or suggestion will be greatly appreciated.Thanks Regards, S.A.

Posted by on

  • 12 more comments 
  • sunny1886 Mar 27, 2008

    Thanks for the reply.

    Yes, i have ran the Virtual Technician. In fact, it reports that everything is fine even when the SystemGuard is actually disabled!!

    Haven't thought of Norton 360.I've heard a lot about Kaspersky from a few friends of mine. What's your opnion about that?

    I agree completely with you, that McAfee really slows down the computer especially the startup.Takes forever!

    In the end, however, i still can't figure out what's causing SystemGuard to become disabled at startup. I have done all the scans by Spybot, Ad-Aware, McAfee, Windows Defender, Panda Online Activescan and Kaspersky Online Scanner. Nothing found. Any suggestions?

    Regards,

    S.A.

  • sunny1886 Mar 27, 2008



    "...the company is not doing anything about it". You can say that again.



    I'm really getting fed up with having to see this message over and over again at startup. Contacted the McAfee people, seems that they don't give the same attention after you've purchased their product. They've simply said "we're looking into the problem". Yeah ONLY looking but not DOING anything significant to solve it though.



    I'm seriously considering the probability of buying a new AV software. Anyways, thanks a lot for your help & effort.



    McAfee...shissh



    Regards,



    S.A.

  • beens21 Sep 09, 2008

    systemguard randomly disables while browsing in firefox

  • Anonymous Oct 13, 2008

    systemguard disables randomly

  • ccLake4 Oct 19, 2008

    Same Problem! I Looked into & double checked settings! I have contacted Mcafee & your right! They just don't care! I am sooooo sick of that icon telling me MY COMPUTER IS NOT FULLY PROTECTED! What is going on?

  • Anonymous Nov 21, 2008

    Systemguard has been disabling randomly with Firefox.

  • Anonymous Dec 22, 2008

    What I would like to know is what advice there might be to fix this problem. There are only lists of questions and comments

  • Anonymous Jan 01, 2009

    Since the last update, I cannot enable my systemguards. They get disabled every time I quit the interface or software.

  • Anonymous Jan 04, 2009

    It disables sometimes, but I try to fix it. But however I'm still bit annoyed by it most times. Try looking at Mcafee forums so that way you can resolve the "Stop Random Disable System Guard" thing on forums or so.

  • Anonymous Jan 12, 2009

    Started last week. SystemGuard gets disabled over and over again.

  • Anonymous Jan 29, 2009

    Same symptom, after installing tasktop plugin for eclipse IDE. Removing the plugin resolves the problem, but of course defeats the point. Judging from the info on the net, third party software is likely the cultprit. Finding the offending app is difficult appaently because there can be a delay of several hours between when a problem arrises and McAfee reports it. Or so it seems. It would be useful if McAfee provided the option of a diagnostic mode of some sort for this. I suspect diagnosing the problem would require almost hijacking the system for a while to watch for transactions that trigger the fault. Which is why I suggest making this an option.
    -m


  • Anonymous Mar 11, 2009

    Have we figured out how to fix this?

    I tried to get on McAfee sites right now but for whatever reason they are not working.



    McAfee support is 110% a joke!!! Everytime I've contacted them they have never fixed a problem and continually keep acting like nothing needs to be done about it. Then have the nerve to ask me questions I've already answered. I hate that.

  • Anonymous Mar 26, 2009

    Just like everyone else, systemguard, anti spyware, keeps shutting off. Mine was good, my pc installed updates, Windows SP3, I had to run a recovery disc and now have the same problem on 2 window xp PC's.

  • Anonymous May 01, 2009

    I also am running McAfee's Security Center and after someone boots the machine it always says there is a problem, which turns out to be SystemGuard is off.

×

6 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I just went into configure on the computer and files and intentionally disabled then enabled system guard manually and it took care of the problem. Also after I enabled I just minimized the screen on my desktop for a few hours to see if it would disable by itself but it was ok. I noticed when you place the dot in enable or disable a little highlighted box (almost looks like a perforated box) circles around the dot, If you click next to it, it disappears. I know this is a late post, but I just now was having this same problem.

Posted on Apr 26, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 2 Answers

I would check if your computer is running Anit-spyware like AVG.
I have the same problem, Mcafee is turning it self off because there is another program to take its place.

I have SpySweeper for MSN and Mcafee does the same thing, but before I had Spysweeper, Mcafee worked just fine. So I deleted ALL traces of the former Spysweeper and again Mcafee worked just fine.

There is nothing wrong with Mcafee, it can not compete with others so instead of looking at Anti-spyware code, that most do have Spyware code, so each other would say it spyware.

You can click "Ignore" on the Mcafee, just as long you have another Anti-spyware program running.


Now to fix it you have to go to the reg and remove all codes and prorgams with the any other Anti-spyware that was removed. I use the following to fix all REG codes:
http://www.ccleaner.com and check to see how tight you have your firewall set to also.

Posted on Sep 17, 2008

Go to McAfee - log into online chat. They will download and install a patch. Took care of the problem immediately.

Posted on Jul 26, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Http://community.mcafee.com/showthread.php?t=221242

go to this site. had this problem several months ago, took forever to fix. had this problem again yesterday, has solved again. don't know why systemgurad stopped running either time but this works.

Posted on Jul 07, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 141 Answers

Have you tried running the Virtual Technician on McAfee's Website. If there are problems with the software it will usually find and fix it.

All honesty, next time try Norton 360, I have it on 9 computers and it give me no problems. Some are XP home, XP professional and Vista Home Premium. Norton 360 is a little pricey but it is great!

I found McAfee slows the computers down because the files are so big.

Posted on Mar 26, 2008

  • Deborah Strother
    Deborah Strother Mar 27, 2008

    I am not familar with Kaspersky, sorry. I just know that 360 runs great on all different operating systems. I runs in the background and let's you know when to clean your computer. I won't buy anything else.



    I did some research on your problem and have many to have the same problem and McAfee has no answers. It seems to be glitch in the software and the company is not doing anything about it.



    Sorry I could not be of more help.

×

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

My systemguard keeps disabling as well. I used Virtual Tech and I still have the problem. I also did a system restore and it didn't help. I'm fed up with McAfee

Posted on Jul 04, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

McAfee debited my account unlawfully. I want the money back


contact McAfee customer service and tell them what happened and that you want your money back

try this link
McAfee Protection Get Great Deals on McAfee Software

Mar 09, 2016 | Mcafee Computers & Internet

1 Answer

Looking for my order#13101439929 placed on 5/13/2015


you need to go to your email and find the code that was sent to you and then use the code to activate mcafee,btw,this is fixya,NOT a seller of mcafee

May 22, 2015 | Mcafee Computers & Internet

1 Answer

Where to put activation code



Hi,



Please try the below step and try activating the products and let me know the status;


1. Ran McAfee Removal tool . Click here > http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe


2. When you try install McAfee through your disk chose Custom installation and install McAfee Anti spam alone.


3.Once installation was completed try to activate McAfee.


4.If Activation completed successfully then open McAfee and click on Navigation option in top right hand side.


5.In Navigation windows click Featuresin left hand side and install rest of the McAfee features.





Regards,

Bryan

Jul 22, 2014 | Mcafee AntiVirus Plus 2011 1 User

1 Answer

How do i activate mcafee 2011 after i installed from a cd


While activating, you have to create an account in the McAfee website, giving your personal details and product ID, Serial Key, etc.

In that account, you can activate and deactivate the license anytime you want.

Please check whether you are following all the steps described in the manual with the product correctly.

Check for the latest browser update and faster internet connection and the server may be also down. So be patient and try after a while.

Hope this helps, Mrityunjay

Jun 19, 2012 | Mcafee AntiVirus Plus 2011 1 User

1 Answer

Why won't McAfee AntiVirus Plus 2011 install on my windows 7 laptop?


A possibility to consider, with a lot of "if's" involved. If your original product was pre-installed by the manufacturer of your computer, and if you didn't activate your new subscription before uninstalling the old one, see the "Important Note" in the document, which contains the download for the MCPR tool. I question whether the above, would manifest itself, with a "failed" error.

McAfee Antivirus Plus

Jan 28, 2011 | Mcafee AntiVirus Plus 2011 3 User OEM

1 Answer

I am using mcafee antivirus plus 2010 and virus infected my system and mcafee did not detected it and my system crashed out. why this thing happened


If it is a bad virus that won't let you do anything on the computer, follow the instructions on this link. If you can install programs on your computer, follow only steps 7 and 8 from the above link.

Dec 28, 2010 | Mcafee AntiVirus Plus 2010

2 Answers

Alleged conflict mcafee w webroot spy sweeper


Hi,
If spysweeper was installed then you should find it in "add remove programs" (XP) or "programs and features" (Vista) both can be found in the control panel.
When you open it look for webroot.
If it's not there type regedit in the search or run box, click on edit and select find, type webroot into the text box and search for any registry entry relating to spysweeper (webroot).
If your registry finds an entry click on find next and keep on doing this until the registry is cleared, then restart your PC and try and update Mcafee.
If you can't find any registry entry relating to webroot your PC maybe infected with spyware, malware or a virus. In that case i would perform a deep scan of the system whether your antivirus is updated or not.


Good luck and please post back if you need anymore help.

Aug 11, 2009 | Webroot Spy Sweeper (spysweeper) for PC

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

2,603 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

joecoolvette
joecoolvette

Level 3 Expert

5660 Answers

kakima

Level 3 Expert

98694 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...