Question about Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Infinity Basslink Hello, I read this issue that you were having with your Basslink "motorboating" and I believe I am having the same issue. Did you ever resolve the issue? If so, what was the problem? Thank you! -Ryan RYounk007@hotmail.com

Posted by on

  • 5 more comments 
  • RYounk007 Apr 18, 2008

    I already have thicker gauge than required and I've tried the sub in another car (different wiring, head-unit, etc.) with the same problem. The sub has been working fine for years.



    I believe this is a known issue with Infinity and I was hoping someone had solved it by possibly repairing the subwoofer.



    Thanks!

    -Ryan

  • Anonymous May 07, 2008

    NO OUTPUT SERVO NOT LIT POWER IS ON FUSE GOOD PLEASE HELP

  • Anonymous May 08, 2008

    Hi, I have the same issue where I've connected my Basslink in my Lexus RX300 and the unit's LED is lit red, but no output from the subwoofer. I've tried hooking up the IPOD to the line input on the sub to see if there was an issue with the speaker lever input as a test, but still not working. Can someone please advise what can be the issue??



    Thanks...

    Jay

    email: tejjay@gmail.com

  • tejjay May 08, 2008

    I have the same issue where the unit is connectd in my Lexus RX300 and the power LED is lit red, but no output from the subwoofer. I also tried connecting the unit to my ipod with a line input to see if there was an issue with the speaker level input, but still not working. Can someone please advise as to what the issue can be?? Thank you



    Jay

    email: tejjay@gmail.com

  • tejjay May 08, 2008

    I have the same issue where the unit is connectd in my Lexus RX300 and the power LED is lit red, but no output from the subwoofer. I also tried connecting the unit to my ipod with a line input to see if there was an issue with the speaker level input, but still not working. Can someone please advise as to what the issue can be?? Thank you



    Jay

    email: tejjay@gmail.com

  • Anonymous Nov 03, 2008

    I'm having the same issue w/ my Basslink in my 08 Mazda 3. The power is on but the servo light does not come on. I checked the fuse but it looked ok - it's a blade style fuse, is there a physical difference between a blown / unblown fuse? This was all proceeded by the phantom bass sounds and then the sub stopped outputting. This was Friday. It's Monday and it's still not working. The last time it happened, the sub came back on by itself and I just thought it had overheated or something.

    I'm taking my car to BB to get an XM receiver installed, so I'll see if they can put some thicker gauge wire for the ground - the one that is connected is pretty thin. Hopefully that fixes it ?


  • Praz Nov 06, 2008

    So the Best Buy tech told my Servo died. Sent the sub to be replaced today.

×

1 Answer

You need a thicker guage Ground wire... I had the same issue.

Posted on Apr 18, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Power light


Hi Bill, I believe the power problem is related to the Remote wire which should be blue or yellow. The remote wire is suppose the turn the Basslink on and off when the radio is turned on and off. The yellow wire is normally used for power antenna. Traditionally the remote wire is blue. You can use a Speaker level adapter and splice in with the L/R rear speaker wires, and the adapter will convert the speaker level to line level. The output of the adapter will go to the Rear speaker input on the basslink., Write back if you need more detail on the adapter.

Oct 07, 2007 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Where to purchase vertical mounting feet & bolts for Infinity sub


Simple as it sounds, try Home Depot/Lowe's! They will have them! Been there, done that!

Mar 30, 2010 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Is the light on the infinity basslink suppose to be red or green


Hello jmw3031,

The Basslink should have both a red power LED and a green servo LED. The red LED should be on when power is applied. The green servo LED should only come on during high-level bass transients. Turn the gain down slightly if it stays on for extended periods.

Hope this helps.

Jul 15, 2009 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

2 Answers

Infinity Basslink


Hello,
That popping you hear is most likely the voice coil blown and your not going to get much out of it now. Discontinue use of the unit so it doesn't blow the amp, and you can get the sub replaced if you don't want to toss it.
Good luck, hope this helps

Aug 02, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Infinity Basslink killing battery


Both issues sound like they are related to a non-connected or loosely connected remote wire on the Basslink.

If you're using RCA preamp wires to connect your stereo to the Basslink, make sure the remote wire input on the Basslink is solidly connected to the stereo's remote output.

If you're using the speaker level inputs on the Basslink and not the RCA preamps, make sure the remote input is not connected, as the Basslink will automatically turn on when it senses the speaker level inputs are active.

Mar 19, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

No Sound from Basslink


Do you have speaker wiring or RCA's hooked up from AMP to Basslink? Also check the settings, make sure you are have bridged the channels on amp.

Feb 02, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Basslink "Motorboating"


Good evening, my name is Colmen here is a guy that might be able to help you 917 504 0461 please let me know how you make out, he has done a lot for me, by the way his name is Cee...

Dec 19, 2007 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Basslink II problem running off speaker input


Definately a wiring issue. Go to this site and backtrack to see where you went wrong. hope it helps.

http://www.ehow.com/how_5829_wire-car-stereo.html

Dec 12, 2007 | Infinity BassLink II Car Subwoofer

2 Answers

Amp keeps blowing fuse


I have this same problem. You have blown the internal amp. I have had 2 of these do the same thing. There is nothing you can do but report it to infinity and try to get the unit replaced.

Dec 21, 2006 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all Infinity BASSLINK Car Subwoofer Questions

Infinity BASSLINK Car Subwoofer Logo

Related Topics:

319 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Infinity Car Speakers & Subwoofers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1128 Answers

Are you an Infinity Car Speaker and Subwoofer Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...