Question about EliteGroup (ECS 915PL-A2) Motherboard

1 Answer

Checked all of those...any other thoughts?

Great response, but I've checked all of those. Any other thoughts?
Thanks! Stephen

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,351 Answers

Http://www.fixya.com/support/t444871-915pl_a2_no_post_no_beep_no_keyboard

Lets address the video. Display is more important.
If your only using one PCI-E you do not need to plug in the 4-pin power connector pg. 20 in manual, see notes no# 4.
However it is unclear if this is true by reading your manual.
On other boards the 4-pin 12v power connector is not needed un less you are running 2 PCI-E cards.
(You will have to test this statment).
Disconnect the power connector pg. 20 in manual, see notes no# 4.
Remove your installed PCI-E1 video card & re-seat it, (making sure it is seated evenly). (If you have a second PCI-E card do not install it.
Start PC & enter bios. Check that your bios is set to PCI-E for video display & not VGA. Pg. 32.
While in the bios disable the audio. (for now).
Set Plug & play Aware O/S, to No. (This allows the bios to set IRQ's rather than windows).
Save & re-start the PC. Did you get video? No?
Shut down the PC & connect the 4-pin 12v connector for the PCI-E1. Start the PC. Did you get video display?
Other reasons for not to getting video display.
CPU not seated correctly / bad or bent pin. Socket locking arm not engaged. Thermal grease not applied. HeatSink not locked.
1. Video card needs cleaned. (use house hold Alcohol & cotton sawbs). Clean copper contacts. Clean out PCI-E slot.
2. There may be a short between the board & the case.
3. Connection is loose, (either end of the video cable).
4. Connected to the wrong video out-put. (Switch cable to second video out put on a dual out port card).
5. Have a bad video card. (Swap it if you got another).

Memory check.
1.Can include not correct voltage for board.
(you'rs must be 2.5v). No higher.
Over clocking memory in bios. (Set to Auto)
3. Bad DIMM. (remove one DIMM if two is installed), (swap slots in-between restarts).
4. Download free Memory Tester (click the link).
http://www.memtest.org/

Give the stuff above a try Stephen.
It's late & I'm wired.
Have a good day!

Posted on Mar 18, 2008

  • Mike Peluso
    Mike Peluso Mar 20, 2008

    All out of options. ;-{

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Went to jump start Ford Focus 2008 put the wrong lead on terminal had a spark but now the car won't start after replacing the battery


here's another Stephen to help you the first one is correct and after you do these things suggested by Stephen also since you have a volt meter check your cables first then go to the starter and see if you have voltage going in if you do the solenoid on the starter has gone to the great fried starter heaven in the sky change the starter motor
went-jump-start-ford-focus-2008-put-bfmn5c4ijsypfq4nwycdbeix-2-0.jpg
here are some pictures to help you good luck to you and way to go Stephen from Stephen

Feb 14, 2015 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

Hi Stephen, what do you know about a 1983 Ford Crown Victoria? Runs great, then stalls and won't start. replaced a few things already, still the same. Any ideas?


have you checked into the fuel throttle sensor (throttlebody)?? im haaving issues right now as well with my 2004 explorer

Jan 25, 2013 | 1983 Ford Crown Victoria

1 Answer

Small dark ring on display


A hair cannot possibly go inside a screen,. there is a controller for monitor that is responsible for display of pixels in screen. Probably a graphics card

Dec 21, 2012 | ASUS Computers & Internet

1 Answer

Sharp aquos won't turn on


if it was a new tv you can ask the supplier for check up it was covered with warranty.

Sep 22, 2012 | Sharp AQUOS LC-22SB28UT 22" LCD TV

1 Answer

I AM LOOKING FOR A NEW YORK ****** CAMOUFLAGE BALL CAP. WAS WONDERING IF YOU COULD PLEASE HELP ME. I LOST MINE AND AM LOST WITHOUT IT. THANKS IT IS FOR A MALE THIS IS MY WIFES E-MAIL STEPHEN


eBay has a great search engine. Try using it. If it is available on eBay, it will show up in the search results.

Hope that helps.

Sep 09, 2011 | eBay Auctions

1 Answer

I've got a 1996 Kawasaki ZX6R. The bike runs great. However, it will shift down into first gear, but won't shift up past neutral. Any thoughts? Thanks, Lance


The bike has a bent shift fork. The engine must come out then gets flipped upside down to remove the bottom half of the crankcase. This allows access to the gears and shift forks. The repair is not recommended for the home mechanic. Please rate my answer. Thanks. tombones49_211.gif

Jul 14, 2011 | 1996 kawasaki ZX-6R Ninja

1 Answer

Our bread maker doesn't heat at all, it will make the bread then just turns off. We've had it for about a year, we've made 10 loafs, maybe. Those were some expensive loafs of bread :( Any...


Contact customerservice@cuisinart.com for a service center near you.

Otherwise, try to reboot your breadmaker's computer by plugging it in then pressing and holding the Stop/Pause button down for at least 3 seconds.

Hope this helped. ;)

Jun 10, 2011 | Cuisinart CBK-200 Bread Maker

1 Answer

Hi i have brought a second hand car, which was fitted with an Alpine cda9830r stereo, but no user manual, i have found one for a cda9830 stereo, is there a lot of difference in the two, as i have amps,...


Hi stephen my names Josh. Its great you could find a second hand manual for the cda9830 and theres not any difference your manual will tell you need to know about the cda9830r as well. Your amp hook up will be very standard speakers and sub will match very well with the that alpine in your car.

Mar 05, 2010 | Alpine CDA-9830 CD Player

1 Answer

I am working on a Murray riding lawnmower. It cranks great. The motor runs great,but when I let my foot off the clutch the motor dies. If I am quick and push the clutch down I can stop it from dieing,but...


If there is a switch on the grassbox it might be faulty or the box may not be closing tight. Check the switch under the seat and the cutting blades safety
switch, it must be one of these. Stephen

Sep 07, 2009 | Briggs & Stratton Garden

1 Answer

Replacement baffle installation


thats why we are here,thanks for the compliment

Aug 31, 2008 | Whirlpool Duet GHW9150P Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
EliteGroup (ECS 915PL-A2) Motherboard Logo

43 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top EliteGroup Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Are you an EliteGroup Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...