Question about Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Car amp amp is working now but it will shut off after about five minutes

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 218 Answers

Make sure your speaker load is right. When you use dual voice coil speakers or more than one speaker per channel and such it can get pretty confusing. If you are bridging the amp be sure you understand how to bridge correctly. It is different than a normal speaker hookup. Also be sure the amp isn't getting hot and that there is nothing blocking it from getting good ventilation all around it.

Posted on Mar 16, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a kenwood kac-9152d amplifer and it works just fine for about 10 minutes then just shuts off and subs dont work, about 30 seconds later my amp turns back on with the subs.


make sure it's well ventilated. If there's no air flow, then there is no way of cooling down and to protect itself it will shut off. Make sure the speakers are wired correctly as per amp specs. too many subs or subs connected improperly can draw too much current and shut the amp off, but you will notice this when you turn up the volume to a certain point and the amp shuts down.

Aug 30, 2011 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp kicks off after a few minutes of play. It will play again after a few minutes, but then kicks off again.


My best guess is that your over loading the amp. Check and see if the amp is hot when it cuts off. Most amps have a "safety" cutoff that will shut it off if it get to hot

Oct 26, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My alpine is a five channel, at low volume it works fine. when you crank it up it will stay working for about two minutes then shut off. How can I resolve the issue


You are overloading your amp... the best way is to have it tested with a multimeter and make sure that your speakers are in the correct impedance load range for your specific amp

Mar 21, 2010 | Car Amplifiers

1 Answer

Problem(s) Description(s): Initially intermittent output with good audio quality on all four speakers/channels,( five minutes of output then maybe two minutes of silence) then no output at all on all four...


yes you have a internal fault of the amp. the circuit that puts it into safe mode is bad and that is a very small chip on the board know as a op amp. needs to be repaired.

Jan 16, 2010 | Rockford Fosgate Punch 600a4 Car Audio...

1 Answer

MY AMP TURNS TURNS ON THE PROTECTIVE MODE


The amp is being overworked and is overheating so it is shutting down to protect itself. You could try to add a fan and point it at the amp to help keep it cool. Also make sure the amp is not located where it will get heat from an exhaust pipe under the car for example. They may have external fans that you can attatch to the amp to help cool it. The constant overheating could eventually damage the amplifier.

Oct 09, 2009 | Legacy 2CH 1000W AMP Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp turns off after about 5-10 minutes of use for a few seconds


One of two things...Amp is going into overload protection (should be indicated by a light on the amp), or you have insufficient power going to the amp....if this is the problem, try a 2 farad capacitor on the input power line to the amp.

Mar 12, 2009 | Kenwood KAC-8104D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kicker ZX300.1 shuts off after long play at high volume


It's probably overheating and the thermal protection circuit is shutting the amp down.

If it has a fan, the fan may be defective. If I'm not mistaken, the fan only runs at high temperatures so if you check it, you need to do so when the bottom of the amp is almost too hot to touch.

If the fan is working properly, you may be driving too low of an ohm load.

If it's neither of those, get the amp up off of the mounting surface and use an external fan to move air across the bottom surface of the amp.

Oct 11, 2008 | Car Amplifiers

1 Answer

Kicker amps not working


With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

Jan 10, 2008 | Car Amplifiers

2 Answers

Rockford P550.2 going into protect mode


Does it shut off for a couple of minutes or a couple of seconds? Is the amp hot when it shuts off? Are you sure you have the speakers wired to an acceptable ohm load for the amp? Have you measured the voltage at the amp (across the B+ and ground terminals) to make sure it's not dropping too low on hard bass notes?

Oct 08, 2007 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp problem on a bmw 3 serie


you have a ground loop problem that whining is called radiated engine noise.

Sep 30, 2007 | Rockford Fosgate Punch 800a2 Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

65 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Amplifiers Experts

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pieter Vleeshouwers

Level 3 Expert

1431 Answers

Are you a Kenwood Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...