Question about Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

Sound cuts when volume is turned up

Technics amplifier su-v620m2,sound cuts when volume is turned up.I've replaced power module and speakers,fault remains.(all LEDs remains on) ADVICE PLEASE.

Posted by on

  • Anonymous Apr 11, 2008

    connectning my equlizer is not right

  • pieterp Jan 25, 2009

    I have the same problem but it happens even with all the speakers plugged out. When I plug the input out I can turn the volume up full, when I put any input back and turn the volume up at about 30% the sound cuts off. The amp stays on but you can hear a relay cut out and the sound goes off

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Check the fan,it could be stocked,if then the amplifier would be overheated (the fan works with icreased power((trie to lubricate with thin oil at the bearings at the fan

Posted on Mar 13, 2010

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 682 Answers

Check that power amplifier rating(how many watt)must be more than total speaker rating by 20% at least..
exampel:if speakers watts are 100 watt-amplifier watt must be 120 watt.

Posted on Mar 15, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Technics SU-G75 has no sound


Hello
when the resistors are burned,means that the transistors are damaged, or the power module is damaged.
and in your case its the power module.
Hope this helps.


23392686-biweyzzz1swyjlxgbbebmoak-5-2.jpg

Feb 07, 2014 | Technics SU-G75 Amplifier

2 Answers

Technics su-g75 amp goes to loud static after a few minutes


Hi Aawpharmd,

system control error.
please go for repair shop.
regards,
nuwan

Jan 13, 2014 | Technics SU-G75 Amplifier

1 Answer

Good day i have a Technics amplifier SU-X320. Problem is it powers up up there is no sound. Checked all basic fault finding, suspect it is the volume IC.


"Volume IC" do you mean an IC that is a pre-amp and controls the volume and things like tone? Or do you mean the main power amp IC, which will be on the big heat sink?
If you amp uses the latter and not individual separate devices for the power amp, suspect that over the other IC. But if the amp has separate power amps for both channels, replace the IC.

Oct 09, 2013 | Technics Audio Players & Recorders

1 Answer

Why does stereo amp cut out at higher volume


You seem to have the answers to your question. I would just resolder the connections anyway without checking. If it solves the problem you have saved yourself a lot of money. If it doesn't follow the other steps in order of cheapness!

May 03, 2013 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Hi I just got a Technics SU V2 amp and can't get sound from the speakers. What size speakers would suit this amp? What is the correct method to connect the speaker leads to the back of this amp,...


Being a 500W amplifier, you need to connect speakers with 300W each. The correct method to connect speakers is red terminal of speaker should be connected to red terminal of amplifier & black to black. The left side to left side speaker & right to right speaker. There may be main & remote terminals. Main speakers are the speakers at local place of the amplifier & remote for remotely placed speakers. I do have Technics SU-V85A which is somewhat similar. Enjoy! A nice piece to listen.

Oct 22, 2011 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hello I have a Technics SU-V45A amp, it's about 18


See there is a problem with the volume conroller as it is 18 years old the controller has worn out replace the volume controller with a new one and you will be able to enjoy great sound again

Dec 05, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

Su-v55a technics amp cuts off when volume up to 2


usually meens it is protecting itself from destruction
check your wires and speakers for problems

Feb 09, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

I have a technics amplifier SU G75


I have a technics too, and faced the same problem. The solution is very simple just ensure the +ve and -ve wires are connected correctly for each speaker to the amp. Eg. red wire to the red knob and black wire to the black on both ends. sometimes this arises because the wires are of just one color however there will be some marking on the wire to indicate which is +ve and -ve. This took care of the overload problem.

Jun 18, 2009 | Technics SA-AX530 Receiver

1 Answer

Technics su z2 amp shuts off sound


hello. we cant help if we dont know what music source you are using.

Apr 13, 2009 | Technics SA-AX530 Receiver

3 Answers

Technics SU-V460 Amp Problems


Hi There, you need to eliminate all the connection and surplus items around the SUV-460 amplifier to determine if its the amp or not..

That is disconnect every thing then connect just the speakers and an input to the amp like a CD player or radio input. Then see if the amplifier plays OK thru the speakers on both channels and the balance control works fine....If it doesnt then the fault is inside the SUV-460 but if it all works fine than start reconnecting theemixer panel carefully and recheck all your cables and connections. Its a process of elimination to determine if its a "Box" fault or a cable fault...

Cheers From YUBEUT

Nov 14, 2007 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Technics SUV500 2-Channel Amplifier Logo

Related Topics:

537 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Technics Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4850 Answers

T-Comtech Repairs
T-Comtech Repairs

Level 2 Expert

417 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

6694 Answers

Are you a Technics Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...