Question about Audio Players & Recorders

1 Answer

I have digi design 001 and I keep getting dae error 9073 on my protools

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 73 Answers

For those hitting the -9073's, a couple of urgent needs:

1. Please explain what Editing functions you are performing that cause -9073's. BESIDES creating fades, Audiosuite, Consolidating, or TCE Trim (as these all fire off background disk-writing processes, which we've confirmed can indeed cause -9073s.)

2. Open up Task Manager and keep an eye on it to perhaps catch some unexpected background tasks during Editing.

3. Does DAE buffer 4 ease the occurrences? (It does for me on 2 rigs: MacPro quad, HD3 and Powermac G5 dual 2.7, HD3).

Note: Using the "Pause Tasks during playback" (in Task Manager menu) is one method of holding off the -9073's, but it no means to I suggest that as a total solution.

Posted on Mar 13, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Audible click/pop when starting program. ASIO


Due to the DIGI001 ASIO settings, the HALion engine and program should be used as a plug-in (VSTi) in your master DAW, (i.e., Sonar, ProTools, Cubase, etc.) and it should fix the problem. Ensure that your drivers are updated and direct all signal traffic to the input device that is shared throughout your system or simply reassign your "patchwork" through the main DAW as mentioned above.

Peace

DJDIRTYDISHEZ

Oct 12, 2009 | Steinberg HALion 3 Full Version for PC,...

5 Answers

Running digi 001 on windows 7


i got digi 001 running on windows 7...
i left my xp on hard disk while installing win 7. it kept xp on folder windows.old folder. in control panel i saw digi as multimedia adapter wich system couldn't recognice. hit "change settings" -> driver -> update driver
used my old windows to search for driver. it found "Dalvin.sys" driver for adapter. installed that. after that windows recogniced digi 001.
downloaded "digidesign asio 6.11" driver installer for win-xp and ran it.
and bingo - it works!
in every step windows was complaining and asking do i want to do this. just yeah'd everything. as i just had a clean install of win 7 i just thought whatta heck i can install everything again if it would not work, but it did.

so in a nut shell:
1: install Dalvin.sys in control panel for digi 001
2: run digidesign asio 6.11 driver installer for win-xp

for me it worked but i absolutely take no responsibility if you mess your system with this! at least reaper got a sound out of it. i haven't tried to record anything yet. but asio settings seemed to work as they used to do in xp.

- veikko-antero

Mar 17, 2009 | Digidesign Mbox 2 Barebone

1 Answer

Mbox


This means that your firmware on the Mbox and the drivers need to be updated. I had the same problem afte updating my protools from version 6.7, Did you recently do any protools upgrades? You can go to Digidesign>My Digi>downloads>Mbox>firmware updates or>driver updates

Oct 17, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

2 Answers

Mbox cannot start new session or load in old sessions.


Digidesign website had the answer....go to windows,show workspace and change the settings for your relevant disc from transfer T to R...record in the A..audio column.
Thanks  Bobcat8

Oct 07, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Mbox problem (no input,output)


i'm running os 10.5.6 w/ protools 8.0 and the original mbox. i had the same problem. protools opened and seemed to work except there was no sound from either analog outputs or headphones. this worked for me:
1. shut down computer
2. unplugged all usb cables except keyboard/mouse
3. restarted computer
4. re-plugged usb cable from computer to mbox
5. opened protools session
6. hit play and now i'm hearing sound and everything seems normal.

i hope this helps everyone else

Oct 03, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Setup


plz give solution how to driver install

May 31, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Digi mbox


what are you trying to play music through? what out and is i t selected? are you useing protools and trying to get playback?

Mar 18, 2008 | Digidesign Mbox 2 Barebone

1 Answer

Protools m-powered problem


Hi Reidmemusic

There are wide and varied reasons why you are getting this error, it is an indication of a plugin not responidng. Going through and disabling plugins may help you to find which one, and then reinstallation of the offending plugin should fix it. If not, then get back to me here with details of the plugin causing the problem and we shall go further

regards
Graeme

Mar 18, 2008 | Audio Players & Recorders

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4852 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

72620 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...