Question about Dell WL6000 Computer Speakers

1 Answer

Rear speakers do not connect

I tested the rear speakers with the test tone. The first time I tried it was ok, but never again after that. Maybe I inadvertently changed the frequency, I have no clue how to make it work. Thanks.

Posted by on

  • Anonymous Sep 30, 2008

    The instructions say to switch channels or frequencies by pushing "TEST TONE" button for 0.5 seconds. I've pushed it so many times with no result. Could my wireless router be the cause of the no-connection? What about the Nintendo Wii that's constantly connected to the internet via wireless router?

  • doodvid Jan 10, 2009

    I have tried and retried every suggestion posted on the internet and followed the troubleshooting procedure as shown on the 'Setting Up Your Speaker' paperwork but still no luck at all. On the Advanced section there is no 5.1 surround sound speakers option - is this a reason for the rear wireless speaker failing to work?

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer gotĀ voted for 100 times.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 156 Answers

Hi

Hi

Check out Dell WL6000 Setup and Quick Reference Guide - https://support.dell.com/support/edocs/acc/P121646/multlang/srg/DAO/srg_dao.pdf

Try re-synchronize the wireless link. If there is still no audio form the rear speaker, check if speaker mode in your computer is set to 5.1 channels. Click Start Control Panel Sounds and Audio Devices. Under Speaker Setting, click Advanced and select 5.1 surround sound speakers.
NOTE: The rear speaker will not have audio output if the source audio does not have surround sound.

Mike

Posted on Apr 16, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The system WAS working fine. After I moved I installed the system again now the front speakers are not working. I'm sure it's not the cable or the speakers (if i connect in example: the left rear...


The system would have hung up. Please remove the power and leave the set aside for over 6 hours so that the processor will reset if there was any error that have crept into while it was powered . Also remove and reset all the speakers, if possible with an individual test on each- use a 1.5 V AA cell-.
The amplifer can also be reset if there is a note in your manual.

Oct 05, 2011 | JVC TH-A10 System

1 Answer

Dear sir,my surround amp rear speakers are not working.model is kr-v5580.other functions are OK..Pl's help


1st try a test tone to the rear speakers. If you can not get a test tone check the connections again.. once you get a test tone, use the "mode" button on your remote to cycle through the surround modes and make sure you are in a surround mode rather than a stereo mode.

Sep 29, 2010 | Kenwood KR-V5580

1 Answer

Yamaha RX-V365 Receiver when I hook up my center channel it is not audible at all. The R and L speakers work fine when they were located in the FRONT A and FRONT B terminals, but when I moved everything to...


With what signal did you try? Maybe your signal source (DVD/TV or radio) didn't contain any sounds for the center channel.
Go to the Setup menu, Speaker setup / Manual setup and find there item called "Test tone". It will output a test tone to each speaker individually (you will see on LCD which speaker is being tested at each moment). If you will hear a sound from the center now, there is no issue and center is working fine, just your source didn't contain any sound for the center.

If it doesn't work, then either you have faulty cable, faulty speaker or faulty center output of the receiver.
- Try connecting the center speaker to different output of receiver (this will test if speaker is OK).
- Try connecting working LEFT speaker to left output with CENTER cable (this will test if cable is OK).
- Try connecting working LEFT speaker with working cable to the CENTER output (this will test the output of receiver if OK - but use the Test Tone from Setup).

May 18, 2010 | Yamaha Rx-v365 A/V Home Theater Receiver

1 Answer

Rear speakers no longer function


Have you run the test tones in surround or ProLogic ??

Feb 03, 2010 | Pioneer Audio Players & Recorders

1 Answer

No sound from rear speakers during test tone usng Sony STR-DE475


That didnt help rsgardener! Maybe some other tips please?

Jul 14, 2009 | Sony STR-DE475 Receiver

1 Answer

No sound out of Front Left/Right Speakers on 5:1 setup


i have the same problem with my sony receiver. seems like the fronts and sub have no output after sitting idle for about one and a half years. center and rears are ok. any help folks?

Feb 08, 2009 | Pioneer VSX-05

2 Answers

Receiver clicks and rear speakers stop working


Maybe, it worked for me. my rear speakers workt ramdomly, often not. so i re solder the relay for the rear speakers, now it works fine everytime, a hole movie and some random on and offs, it can't do any harme to try=)

Dec 09, 2008 | Sony STR-DE635 Receiver

1 Answer

Cant connect rear speakers


Hey there Subaquakid, the nature of surround systems is to identify separate extra channels of information and send them to the right address, being the selected speaker. In order for the rear speakers to work they need to be sent a signal. The media which you are using may not have the rear channel encoded. therefore the rear speakers have nothing to announce. Please ensure your source cd has the suround feature encoded. Hope this helps. Good Luck!

Jan 28, 2008 | Dell WL6000 Computer Speakers

3 Answers

Rear speaker connection issue


OK, the fix for the missing rear speaker sound on the DELL WL6000 5.1 Surround Speaker System is relatively simple, just 7 simple steps (Verified by Dell at http://support2.jp.dell.com/docs/acc/P121646/multlang/srg/DAO/srg_dao.pdf..

First, power down everything. Second, disconnect the rear speaker and subwoofer from the power source and wait about 5 minutes. Third, be sure the power switch is off on subwoofer and the center speaker. Fourth, plug in the power for the subwoofer but DO NOT turn on the power yet. Fifth, plug in the rear speaker power cord. Sixth, turn on the swtich on the subwoofer (this is the start of the resync mode). Seventh, turn on the center speaker power and the system will change the rear speaker system LED from flashing blue to solid blue in 5-8 seconds. The surround system is functioning again. You may test this under sound in the Control Panel but I would prefer to use a modern music CD that has Dolby Digital Support for 5.1 sound or better. YOU WILL HEAR INSTANTLY THE SOUND DIFFERENCE WHEN THE REAR SPEAKERS ARE CONNECTED.

Nov 10, 2007 | Dell WL6000 Computer Speakers

Not finding what you are looking for?
Dell WL6000 Computer Speakers Logo

1,285 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dell Audio Players & Recorders Experts

dochubert
dochubert

Level 1 Expert

12 Answers

Jax Planet
Jax Planet

Level 2 Expert

921 Answers

Are you a Dell Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...