Question about Computers & Internet

1 Answer

VGA onboard driver

Hi ,
i need VGA onboard driver for intel chip FW-82801DB

Posted by on

  • sabesan Mar 03, 2008

    its a intel 845E chip .

  • Anonymous Dec 17, 2008

    I have the same proplem plz fix

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,226 Answers

I need the model of the board so that i can find the specific driver. please post. melnavz

Posted on Mar 03, 2008

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

4 Answers

How do you enable onboard video card in bios




Here's what others have tried.
I like the jumper and cmos and enable/disable portions


avatar-default.png Posted bylesleymillar on 11 Oct 2009 8:00 AM Just fitted a new PCI graphics card (Radeon 9200) in my 4 year old Dimension 2400. The only way I can get it to work is to have both it and the on-board graphics chip running together - done this by selecting the Radeon as the default display and by not having the Windows desktop run over onto the Intel display. Problem: If I disable the on-board graphics chip as per the fitting instructions and then set my Bios to auto select, the computer boots and is active but all I get is a blank screen regardless of which output the monitor is connected to. Also, as I have the Radeon as the default display in Windows I don't see anything (no Dell boot screen, etc) when I switch my machine on until Windows log on screen as I have to have the Bios set to 'On-board' in the graphics option otherwise the aforementioned problem persists. Has anyone else encountered this problem, and if yes, has anyone managed to overcome it i.e. successfully disabled the on-board chip? Unfortunately there is no Bios upgrade from Dell that allows a user to select either auto, on-board AND PCI - the last one being ideal it would seem!
{count}" data-configuration="Format=%3Cspan%20class%3D%22count%22%3E%3Cspan%20class%3D%22icon%22%3E%3C%2Fspan%3E%7Bcount%7D%3C%2Fspan%3E">0
  • avatar-default.png Posted byrdunnill on 11 Oct 2009 4:58 PMI just configured a 2350 with a PCI card (Sparkle 8400GS), and I left the BIOS setting at auto-select. (I could find no way to disable the onboard graphics.)
    I found that if Windows installed a driver for the onboard graphics before the PCI video, the onboard graphics were used for the default monitor. Thus, I got no image from the PCI video. I connected a second cable to a spare DSUB port on the monitor to the onboard graphics and switched inputs until I got video. Then I downloaded the appropriate video driver for the onboard graphics, installed, and rebooted. Upon reboot, I switched the default monitor from the onboard graphics to the PCI video, after which I could remove the second video cable.
    Hope that helps!
    3730.rockstar_5f00_140by70_5f00_transparent_5f00_png_2d00_103x92.png
    {count}" data-configuration="Format=%3Cspan%20class%3D%22count%22%3E%3Cspan%20class%3D%22icon%22%3E%3C%2Fspan%3E%7Bcount%7D%3C%2Fspan%3E">0
  • 4tjv4usnef6m.jpg-32x32.jpg?m=634535492957260780 Posted byJackShack on 11 Oct 2009 6:32 PMSome additional information that may be helpful:
    1. The Dimension 2400 uses an on-board AGP graphics chip that cannot be disabled in hardware. It shares the interrupt for the first PCI slot which can give you trouble if you decide to place your add-on PCI graphics card in slot 1. My own add-on card wound up in slot 3, so it might be helpful to switch to another slot before giving up.
    2. If you do have your card in slot 1, try resetting the NVRAM (CMOS) by removing the battery for about five minutes. You can find instructions for that here: Dimension 2400 Service Manual. Look in the section on Removing and Installing Parts, Battery. While the battery is out and everything still unplugged, push the power button and hold it in for about fifteen seconds to ensure the discharge of any storage elements. When you put the battery back in its holder and fire everything up again, the computer will take a new inventory of its devices and will sometimes finally find the PCI video card.
    3. This next you've probably seen, but it bears repeating: Before attempting to install the new card, go to the Device Manager, Display Devices, and find the Intel Graphics Adapter. Double click it to bring up its properties, go to the bottom of the little window to Device Usage, and click the small arrow on the right to get the menu. Select "Do Not Use This Device - Disable". This will disable the onboard driver and cause the computer to load the standard VGA driver that works with all the video cards. Sometimes the reason you see nothing on the add-on card is that Windows is still trying to use the driver for its previous video adapter which is incompatible with the new card.
    3730.rockstar_5f00_140by70_5f00_transparent_5f00_png_2d00_500x400.png
    Dell Forum member since 2005
    {count}" data-configuration="Format=%3Cspan%20class%3D%22count%22%3E%3Cspan%20class%3D%22icon%22%3E%3C%2Fspan%3E%7Bcount%7D%3C%2Fspan%3E">0
  • avatar-default.png Posted byrdunnill on 11 Oct 2009 7:40 PMIt might help to disable the onboard video in Vista, as ATI drivers can clash with it and cause BSODs. Under XP it'll co-exist.
    There is a jumper on the mainboard for clearing the CMOS. It is marked as such, and the manual will point it out.
    The default Windows driver for the add-on card will work, but without acceleration and with a very low resolution. Also, if Windows installs the driver for the onboard graphics first, it will mark the onboard graphics as the primary display.
    3730.rockstar_5f00_140by70_5f00_transparent_5f00_png_2d00_103x92.png
    {count}" data-configuration="Format=%3Cspan%20class%3D%22count%22%3E%3Cspan%20class%3D%22icon%22%3E%3C%2Fspan%3E%7Bcount%7D%3C%2Fspan%3E">0
  • 4tjv4usnef6m.jpg-32x32.jpg?m=634535492957260780 Posted byJackShack on 11 Oct 2009 9:10 PMYes, I neglected to mention that if you get the card to work in the VGA mode you should be able to install the specific driver for the card. In the past I have recommended that no attempt be made to load the driver for the card until a VGA screen can be displayed.
    Granted there is usually no conflict if the onboard driver is left in place; the problem arises when the BIOS sort of recognizes the new card but for some reason Windows fails to find a driver for it. In this situation you get video from neither the onboard port or the PCI video card port. This seems to happen a lot if the card is installed into slot 1. In the past I've corresponded with folks who seem to be able to get the card to work only by using the Windows multi-monitor capability; extending the screen onto the video card. The only irritation with this is that you get no video until Windows loads, so if you want to see the system setup screen you need to switch ports.
    Naturally I realize that a jumper is there and is supposed to work, but removing the back-up cell makes certain that the NVRAM will be cleared.
    3730.rockstar_5f00_140by70_5f00_transparent_5f00_png_2d00_500x400.png
    Dell Forum member since 2005
    {count}" data-configuration="Format=%3Cspan%20class%3D%22count%22%3E%3Cspan%20class%3D%22icon%22%3E%3C%2Fspan%3E%7Bcount%7D%3C%2Fspan%3E">0
  • avatar-default.png Posted byrdunnill on 11 Oct 2009 10:40 PMThe jumper definitely works, as I used it last week several times in dealing with a recalcitrant 2350.
    Windows should find a driver for any VGA-compatible card; it'll be a default VGA driver. However, if Windows can find the driver for the onboard video, it will use that as the primary video, regardless if they are connected or not, and the user will get no video from the PCI card. I had this problem with the 2350, and had to temporarily install a VGA cable to connect the onboard video; after installing the drivers for the PCI card, I'd switch the primary monitor to it and all would be fine.
    When I installed Vista on the 2350, I experienced BSODs on startup until I disabled the onboard video. I am not sure if this happens with nVidia cards as well as ATI ones.
    I tried two cards with the 2350: an expensive HIS 4350 ATI and a much cheaper Sparkle 8400GS. The 4350 worked, but did not accelerate video playback (ATI said they did not support it over the PCI bus), so I RMA'ed it. The 8400GS installed without incident and worked perfectly and accelerates both standard and high-def video. Both cards were installed in slot 3.
    3730.rockstar_5f00_140by70_5f00_transparent_5f00_png_2d00_103x92.png

Jun 01, 2014 | Dell Dimension 2400 PC Desktop

1 Answer

Hi, guy I used to setup window 7 on my PC Dell DE051 but it's not support VGA about resolution it has only one can't control but sound can support and want you to introduce me. Thank Before


Unfortunately, it is dated not to have Windows 7 drivers for your Intel graphics.
I would recommend you to go to Intel.Com and see if you could search for one there.
Your onboard graphics is an Integrated Intel® Extreme Graphics 2.
If you cannot find a driver there, then options are to go back to XP, or see if you can buy and install a PCI graphics board.

Aug 24, 2011 | Computers & Internet

1 Answer

No sound drive


Try the drivers from this site, hope it may help you.

Sep 10, 2009 | IBM NetVista PC Desktop

1 Answer

Need sound and video drivers for INTEL fw 82801DB motherboard


you have to be spacific whic system you have or atleast motherboard

Jul 01, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

I want instal video and audio drives for intel fw 82801db


Hello,

goto:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProductID=816&DwnldID=16023

click the download link and follow the onscreen prompts


Hope this helps

Chris
Armor-IT

Apr 24, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

Audio drivers needed for my pc. plz help.


Sound card driver for
Realtek AC97 Audio CODECs Driver v4.06 Windows 98SE/ME/2000/XP/2003(x32/x64)
http://www.opendrivers.com/driver/286655/realtek-ac97-audio-codecs-driver-v4.06-windows-98se-me-2000-xp-2003(x32-x64)-free-download.html

Mar 23, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

Display problem


Hi,

I think the issue would be with the driver.

You can check this from the device manager.

Right click on the my computer & select the manage & chck if this has any bangs, then it means  the drivers needs to be installed.

You can download the driver from here

http://downloadmirror.intel.com/9506/a08/win2k_xp1417.zip

I think you are using third party graphics card.

And then install the drivers for the graphics card.

Restart the system.

Hope this helps.

Good Luck.

Live, Love, Laugh.

May 11, 2008 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

383 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

kakima

Level 3 Expert

98816 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14071 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...