Question about Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier

2 Answers

Turns on for a second then truns off

The amp turns on for a second and i see the triangle turn red then it turns off

Posted by on

  • Anonymous Apr 03, 2008

    the amp will turn on (red triangle lites) for about one second, then it will turn off, the fan will continue spinning, but the amp is off.

×

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 68 Answers

After reading thru many posts I have found out that this problem your having is the same exact problem I had. Amps fan is the only thing working, no light either but it used to come on for a second. Anyway it turns out I found one bad zener diode. Diode D9 1ss133.
It's over where the fuse is located, in the power section. This amp had me stumped for a month almost 2 months. Then one post led me to diode check which was my next move after I ruled out that all transistors were good. So, this is the problem. Use a digital volt meter and find the bad zener diode. They are small kinda orange in color with a yellow stripe on one end. You'll see them it's basicly the only things in that area next to the coils/chokes or loads if you wanna call them. Good luck. My amp works great now, playin as I type.

Posted on Feb 09, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 640 Answers

The amp is going into a protective state.You either have a bad resistor,capacitor or coil shorting internally in the amp.If you open it up you may be able to tell right off the bat of the bad component as it would be burnt or you will need a meter to troubleshoot it.

Posted on Feb 24, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

When i turn the music up sub cut off blue light stay on red triangle cuts off


Hi, the amp is going into protect mode. You can either keep it turned down or possibly reconfigure the speaker connections for a higher impedance. If you tell be the model of your sub, I may be able to suggest a better arrangement.

There is a manual here if you don't have one: http://manual.kenwood.com/en_contents/attachDownload/6017/

May 08, 2011 | Kenwood KAC-7204 Car Audio Amplifier

1 Answer

Power is hooked up. Ground is connected. Both subs are connected. The triangle light is red, and there is now sound. All wires are hooked correctly...


on most amp red isnt good that means it in protection mode try turning your setting on the amp down all the way and turn the volume down tell you can get sound out of them then turn up the volume to were you would to them most and set the to what sounds the best but make sure the light doesnt dim down when the base hits

Jan 16, 2011 | Kenwood KAC-7204 Car Audio Amplifier

1 Answer

No amp sound output


it might be ur ground check the gound wire

Jul 06, 2010 | Kenwood KAC9105D Car Amp

1 Answer

Hello. My Kicker kx200.4 is acting funny. The red display light on front/top of the amp is turning on for a second and then turning off, repeatedly. The light on the side (power) is also turning on, red...


the amp is a 200 Watt by 4 im guessing and its doing that because its going into protection mode unhook the subs if it stops then 1 you have a bad sub or 2 the subs are too much for the amp if an amp is rated 200w per chanel its 200 max about 75 rms or 75 normal constant power

Feb 05, 2010 | Kicker KX200.4 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp runs but then will just turn off and red light comes on


you may have fried the amp pre outs in the head deck, try the amps on another stereo

Jun 01, 2009 | Lightning Audio Bolt B2.150.2 Car Audio...

1 Answer

The amp light turns red


it is probably a bad ground, but maybe not, but maybe.......hope this helps

Mar 18, 2009 | JBL BP300.1 PowerValve Series Car Audio...

1 Answer

Settings


you will want to turn your radio volume up till you hear distortion then trun it down slightly. then turn your amp up until you hear distortion then trun you amp down slightly.

Aug 06, 2008 | Alphasonik PMA600HC Car Audio Amplifier

1 Answer

Plz Help - unknow problem


Sounds like a short circut protection on the amp kicking in. It sences the power going to the drivers and cuts itself out before damage is inflicted on the subs.

Mar 18, 2007 | Kenwood KAC-7252 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier Logo

232 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4724 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...