Question about Logitech Z-540 Speaker

1 Answer

NO Sound after being conected

Device manager in XP says its working, but there is no sound

Posted by on

  • lopezandrea Jun 08, 2008

    my sound system has no sound



×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Mentor:

    An expert who has written 3 tips or uploaded 2 video tips.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 105 Answers

First check the audio driver if this is installed to your PC.

Posted on Feb 23, 2008

  • blackpearlin Nov 21, 2010

    too many times by accident, the mute box gets ticked, as my mate found out in pc volume, not the realtek driver...the realtek i7 in mine allows me to swap the outputs from sub to centre and front to rear, and will ask upon pluggin in which channel you wish to use

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The drivers for my speakers is not installed


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound video and game controllers you might see a yellow question exclamation mark? ! or a red X Right click to reinstall drivers

hope this helps

Oct 14, 2011 | GE HO98010 Computer Speakers

1 Answer

I plugged in the Logitech Z4 speaker system, all the connections are on correctly but there is no power going to the speakers. Tried two different outlets, still no power. The power button is on. ...


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there click start control panel sounds and audio devices select advanced there might be a tick in the mute box untick it
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer hope this helps

Jun 27, 2011 | Logitech Z4 Speakers

1 Answer

Cant get my ultrasonix 2.0 speakers to work?


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

have you tried this control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
hope this helps
don

Mar 06, 2011 | GE ULTRASONIC PRO 2.0 Computer Speakers

2 Answers

About every 3-5 minutes I get thunder from the speakers.


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
you might have to uninstall then restart your computer then reinstall both the sound drivers and the sound card make sure you have both of these devices backed up to a disc before uninstalling
a yellow? question mark means you need to install/update driver to do this
right click to install driver also
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select appropriate speakers also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

have you tried this control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
hope this helps

Feb 07, 2011 | Logitech Z4 Speakers

1 Answer

It says its not pluged in but it is


if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
you might have to uninstall then restart your computer then reinstall both the sound drivers and the sound card make sure you have both of these devices backed up to a disc before uninstalling
a yellow? question mark means you need to install/update driver to do this
right click to install driver also
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select appropriate speakers also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

have you tried this control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable)

dont forget to vote
hope this helps

Feb 02, 2011 | Logitech Z4 Speakers

1 Answer

When sound gets too loud speaker cuts out.


You should update your sound driver. Update of Sound Card Driver.
  • Go to the control panel
  • Click on the System Icon
  • Click on the Hardware Tab
  • Click on the Device Manager then
  • Click on Sound, Video and game controller
  • Right click on sound driver from the list.
  • Click on Update Driver.
  • Update Driver Wizard start.
  • if the problem is still exist.
  • Replace the sound card or have a local tech take a look at the sound card.
  • Sound Card Drivers

Mar 21, 2010 | Logitech Z4 Speakers

1 Answer

Creative SBS A 500's woofer, rear right is not giving sound.


A weak conection inside speaker or other conections.

Aug 20, 2009 | Audio Players & Recorders

3 Answers

Advent 7104


Simply go to Device manager, located in Control Panel uner System icon. Within, Yellow marks will indicate devices with missing drivers. As for audio, go for KB888111, next find drivers for your audio, if you dont know what is it just try different drivers one after another. in order : Realtek, (any newer driver will do) C-media, and so on... Be imaginative, not angry :)) if you get stuck
post here
all the best

Jun 14, 2008 | Recoton Advent Advent AW-871 Main / Stereo...

1 Answer

Sound problem


Hi,

I have a creative SoundBlaster LIVE! 24 Bit External Sound Card and this annoyed me for weeks.

depending on your surround sound reciever depends on the solution.

i have an Acoustic Solutions surround sound system with coxial and optical inputs, aswell as stereo red & white jack inputs.

not knowing the method or connection your using makes it difficult to give you a single solution so i'll list a few.

The soundblaster software shoudl include the Creative Audio console with all sorts of effects, one is CMSS (CMSS-3D) Stereo widening which is still stereo but gives a surround sound effect.. but i'm guessing you payed for 5.1 and you want 5.1 onto the next part

5.1 surround sound can only be produced when the actuall audio your playing contains 5 channels of audio, for example you cant play a stereo song in 5.1 surround sound without some sort of hardware or software sound manipulation. Luckily my surround sound system has Pro Logic II built in and some other effects which convert a 2.1 signal to a 5.1 signal and it works brilliantly. I'm not sure of a software alternative.

setup for your soundcard will be different under XP and Vista also, but there should be a properties option for your sound device where you can select your speaker setup such as headphones, built in speakers, 2.1 speakers, 5.1 speakers, 7.1 speakers and you should be able to manage this from the creative software.

If using Coxial / Optical or SPDIF under vista you MUST set the playback device as SPDIF, at least you have to with my sound card and drivers and seems to be a limitation of the actual sound card drivers for vista.

Personally i was looking forward to hearing the windows login melody in 5.1 surround sound too, but this doesnt happen.

Infact i find that almost all programs bar a few will not play Dolby Digital or DTS 5.1 surround sound via any or my output options hence the next solution..

if you have the 5.1 sound but winamp simply just plays it in stereo try the following.

You need to use DirectSound Output:

Preferences (Ctrl-P) > Plug-ins > Output > Select "DirectSound Output"

That should work in most cases, but if not, then:

Checkmark: "Allow hardware acceleration" in DirectSound Output config,
and make sure your sound card/chip is selected as Output Device.

Note that any changes will take effect only after playback is restarted.
In some cases, a Winamp restart is required.

If that doesn't work make sure you have the latest version of DirectX
(v8.x or higher is required)

Winamp 5.25/5.3 and higher:
For actual multi-channel files (ie. aac/wav/ac3/ogg/wma files encoded in 5.1ch surround, as opposed to standard 2-channel stereo mp3's), you need to checkmark "Allow surround sound" in 'Winamp > Prefs > Playback' for the music to play in its original 5.1 channel format (Note that this setting is checkmarked by default).

Windows Vista:
In addition to the above instructions, Vista users will also need to go to:
Control Panel > Sound > Playback tab > Speakers > Configure:
Select: 5.1/7.1 Surround.
Then:
Control Panel > Sound > Playback tab > Speakers > Properties > Enhancements tab
and checkmark "Speaker Fill"

Hope this helps

Anthony Kinson

Apr 22, 2008 | Audio Players & Recorders

Not finding what you are looking for?
Logitech Z-540 Speaker Logo

Related Topics:

234 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Logitech Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

98829 Answers

sonic boom...
sonic boom...

Level 3 Expert

1557 Answers

masterwest

Level 1 Expert

45 Answers

Are you a Logitech Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...