Question about Vacuums

1 Answer

My suction blocked light keeps coming on my Hoover Whisper vacuum. I've check all areas and can't find a blockage.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Remove the filter bin and open the compartment pictured under it. You probably need to wash the sponge filter per the manual. It fixed the problem for me and doubled the suction.
My suction blocked light keeps coming on my Hoover - 11_21_2015_8_26_34_pm.jpg

Posted on Nov 21, 2015

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

reddevil6
  • 1673 Answers

SOURCE: hoover eite rewind vacuum has blocked airflow, how do i fix?

Is there suction at the end of the hose, if not then the blockage is in the hose, unhook the hose and dig out the debris, if hose isn't blocked, then clean out the filters, if they get clogged, then air can;t flow thru them and you won't have suction. If you have suction at the end of the hose, then it is clogged down in the nozzle asm. there is an inlet by the brush roll and it comes up to where the hose plugs into. Clean the clog out.

Posted on Jan 15, 2008

Agent Don
  • 310 Answers

SOURCE: Hoover wind tunnel self propelled U6617-960

http://www.geeksquad.fixya.com/ThreadView.aspx?prdid=40485&thid=557365
Hoover Windtunnel self propelled U6617-960
Posted by srkelly on Apr 29, 2008
The vacuum has no suction at the floor. I have checked the hose, and no blockage. When I try to use the attachments, still no suction. What could be the problem.

Hello,
I would advise you to ALWAYS to FIRST UNPLUG YOUR VACUUM before beginning any service procedure.
Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel upright Vacuum
You definitely have a clod between the tube by the brushroll area and the attachment hose and the best way is to take a wire hanger and make a little hook on the end to see if there is a clog, the clog is closer to the fan area and anything big would clog up the area sideways and
-- you may have to remove the top cover to see if there is a clog and to better get @ it from the top. Another suggestion is to do a belt change whether you have one or 2 belts on the vacuum and to change the belts @ the same time every 4 to 6 months. Also, check you owner’s manual under trouble shooting to see if there is something else, other wise that is what I think is the problem. So if you need further assistance, please feel free to contact your local vacuum cleaner dealer in your area or in the yellow pages, or contact the factory phone number or website to further assist you with your questions.
http://www.hoover.com Telephone
Contact our Customer Service Department at 1.330.499.9499
Monday through Friday
8 a.m. - 7 p.m. EST

Don – The Vac Man
Go Ahead. Use Us.

Posted on Apr 29, 2008

chrispurs1
  • 372 Answers

SOURCE: Dyson DC07 Original won't pick up at base

Hi,

Lie machine on its side pull back handle as if vacuuming & switch on (KEEP YOUR FINGERS & ANY LOOSE CLOTHING CLEAR OF BRUSH ROLLER)

Brush should spin if it doesnt ensure clutch control knob on side of machine is in drive position if it isnt rotate knob by hand to drive brush should now spin.

If it doesnt & your machine has A clutch either clutch will need replacing or belts will need replacing.

Manuals are available to replace belts & remove the clutch from this site http://dysonmanuals.llc.nu/index.htm

Posted on May 18, 2008

SOURCE: Electrolux Bagless Canister Vacuum w/Self-CleanHEPA Filter - weak suction

I had the exact problem. Here's what I did and it now works fine.

1) Remove and empty the dust container.
2) Remove the cover on the side of the dust container of the round space by pulling it straight out.

Mine was totally clogged. I just need to remember to do that periodically.

Hope this helps.

Posted on May 26, 2008

  • 2 Answers

SOURCE: Hoover Alyx Pets 2000w Hoover Model

not getting any suction. there are no blockages.

Posted on Jul 21, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My vax pet Hoover has lost its suction I've emptied it there's no blockages and Iv cleaned the filter


first, if it has a hose check for being plugged, you may have to take the vacuum apart further till you reach the fan on motor which may have hair,lint,etc wrapped around it which can cause low suction.
Checking for Blockages in Your Vax Upright Vacuum Cleaner
press helpful button

Jan 09, 2016 | Hoover Vacuums

1 Answer

The Hoover switches on and the brush rotates but the actual Hoover doesn't come on?


Hi, is there suction when you open the top of the wand handle?

If no, have you emptied the container. next check the tubes that are removable, you may find there is a blockage of hair and bits, have you removed filter and given it a goos wash.

Jun 04, 2014 | Dyson DC25 All Floors Bagless Upright...

1 Answer

Loss of suction


Hi Dan,

I've just replied to your previous question - however, due to the further information you've supplied here, I'd encourage you to call our Helpline, so we can run through some troubleshooting with you to resolve this issue. Our Helpline number is 0800 298 0298 - please have the machine to hand when you call.

Best wishes,

Jack
Dyson Online Customer Support
http://www.dyson.com

Jan 30, 2012 | Dyson DC25 Animal Bagless Upright Vacuum

1 Answer

No sucking


if you have no suction - then the problem could be a dirty filter or a blocked suction hose. clean the filter and check the hose from top to bottom for blockage. if all is clean and clear and you still dont have suction then the problem could be a bad vacume suction motor.

c...

Feb 02, 2011 | Hoover U5175-900 Fold Away Bagless Upright...

2 Answers

I have a Hoover Wind Tunnel Self propelled 12amp. There seems to be very little suction. I have cleaned the hoses and filters but still not much suction. any ideas? thanks.


Make sure all filters are cleaned out and entry ways are clear of all debris. Remove hose and check for blockage. Usually the low suction can be remedied when all filters are cleaned. Hope this works for you.

Jul 17, 2010 | Hoover Self-Propelled WindTunnel Bagless...

1 Answer

Hello,We have an Hoover Mach 5 Cyclonic vacuum that has no suction. We have cleaned and checked all hoses, belts & filters. Please help us.


With this model, remove the dust tank, and turn it on, check for suction at the lower intake. If you have suction, install the tank and remove hose, and check for suction there. keep following until youn lose it. Then you problem will be between those 2 areas

Mar 27, 2010 | Hoover U5194-900 Mach5 Multi-Chamber...

1 Answer

HOOVER WINDTUNNEL SELF PROPELLED OVERHEATING AND SHUTTING OFF


It sounds like it is overheating because of a blocked flow of air that keeps the motor cool. Check for a blockage from the area of the
roller brush through the hose to where it goes into the bag.

Tom

Oct 22, 2009 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

1 Answer

Hoover wind tunnel self propelled U6617-960


http://www.geeksquad.fixya.com/ThreadView.aspx?prdid=40485&thid=557365
Hoover Windtunnel self propelled U6617-960
Posted by srkelly on Apr 29, 2008
The vacuum has no suction at the floor. I have checked the hose, and no blockage. When I try to use the attachments, still no suction. What could be the problem.

Hello,
I would advise you to ALWAYS to FIRST UNPLUG YOUR VACUUM before beginning any service procedure.
Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel upright Vacuum
You definitely have a clod between the tube by the brushroll area and the attachment hose and the best way is to take a wire hanger and make a little hook on the end to see if there is a clog, the clog is closer to the fan area and anything big would clog up the area sideways and
-- you may have to remove the top cover to see if there is a clog and to better get @ it from the top. Another suggestion is to do a belt change whether you have one or 2 belts on the vacuum and to change the belts @ the same time every 4 to 6 months. Also, check you owner’s manual under trouble shooting to see if there is something else, other wise that is what I think is the problem. So if you need further assistance, please feel free to contact your local vacuum cleaner dealer in your area or in the yellow pages, or contact the factory phone number or website to further assist you with your questions.
http://www.hoover.com Telephone
Contact our Customer Service Department at 1.330.499.9499
Monday through Friday
8 a.m. - 7 p.m. EST

Don – The Vac Man
Go Ahead. Use Us.

Apr 29, 2008 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

658 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18389 Answers

D. Floyd Kolb
D. Floyd Kolb

Level 3 Expert

43501 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...