Question about 2wire (1000-400108-001) Router

1 Answer

My intenet does not work through my netgear router. It will work when connected directly to the modem but when I connect to the router it shows the 2 screens with a red x. When I connect it in another room it works fine.. what is the problem

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 2,260 Answers

Are you trying to set up the router.
You can do it manually without the CD.
Make sure that your computer is able to go online through the modem.
If your computer is able to go online through the modem
Then you need to connect the computer to the router ad the modem to the router.
open the set up page of the router and change the settings of the router according to the ISP.
Click Here for step by step by instructions

Posted on Feb 07, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I purchased the AT&T Motorola modem if I connect my desktop directly it works, but my laptops do not - if I connect my Netgear router my laptops then work but my desktop does not...help...


>in order for you not to have more problems at all
>first, ask AT&T to set your motorola modem to BRIDGED MODE first
>then, connect your Netgear router to the modem
>connect the desktop computer to the router and check you connection
>after you got the desktop computer connected to the internet
>try to establish connection to your wireless network using your laptops (Laptops cannot connect to Motorola modem since it doesn't have wireless capability like routers)

>comments suggestions ratings and violent reactions will greatly be appreciated thank you...

Sep 26, 2010 | NetGear RangeMax WPN824 Router

1 Answer

Ive a netgear modem dm111p does it have NAT,function my modem only has one ethernet port and i need two to connect my engine voice box


Hi Maureenmcqui,

If you intend to connect more than 2 devices for internet access, given your current situation, it is advisable to get a small 5 port or 8 port switch. Whilst i would ask you to go get a hub, hub's these days have pretty much phased out, so yeah, that would be a better solution.

Alternatively, you may want to look into getting a wireless router (although it might be somewhat of an overkill given your current issue). However, if you dont already own one, the purchasing of a wireless router will provide not only wireless connectivity but also provide a basic of at least 4 lan ports (where you would wanna connect your devices) and have intenet connectivity via your modem.

I hope the above information helped. Please do let me know if there are other queires regarding this. Also, pls remeber to vote for me if you find this solution useful. Thank you.

Regards,

Technomancer

Apr 05, 2010 | NetGear -DSL Web Safe Router/ RP614 -...

1 Answer

When i hookup my netgear wgr614 iget on connectivity. if i run modem direct to computer connect fine how to fix was working fine till last night


Hi,

Please follow the below steps to reset and reconfigure your NETGEAR router WGR614

RESET:

At the back of the router you will find a small tiny hole (which says restore to factory default settings). Press the button with the help of a paper clip and hold it down for 30 seconds. After 30 seconds, please release the button and power off the router for 5 seconds then power the router back.

CONNECTIONS:

1. Connect a Ethernet cable from the modem to the WAN port of the router (isolated port).
2. Connect the computer to the router using any one of the 4 available ports. Please make sure that there is no direct connection between the modem and the computer (either using Ethernet cable or USB cable).
3. Power off the modem and the router after making the connections.
4. Power on the modem and wait for the lights, then power on the router.

RECONFIGURE:

1. Open a web browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox or Safari).
2. Access the router, usually with http://192.168.1.1 or http://www.routerlogin.com.
3. Login to the router with the Username as "admin" and Password as "password" (please note that the Username and Password are case sensitive).
4. Click on 'Basic settings' from the left menu and select 'Use Computers MAC Address' from 'router MAC Address' section.
5. Click Apply.
6. Once it updates the settings then power off the modem and the router. Power on the modem and wait for the lights, then power on the router.

Hope this allows you to resolve the issue.

Regards
Anand

Mar 22, 2010 | NetGear WGR614 Wireless Router

1 Answer

It wont work or detect intenet


Are you trying to set up the router ?
First make sure that your computer is able to go online when connected directly to the modem.
If that is working then you will need to check the settings of the router.
Click Here for step by step solutions

Nov 22, 2009 | NetGear WGT624 Wireless Router

1 Answer

Netgear Random Internet Loss


have you tried setting a static ip address?

Sep 09, 2009 | NetGear WGR614 Router

1 Answer

My modem works fine when i directly connect 2 the CPU,and when i use the router and connect it don't work........the power,wirless,LAN,are all green and the intenet(Modem) is orange.....help plz =/


If your with cable ISP you need to mac clone the mac address of the pc to the router.
1.make sure that everything is connected properly (modem to internet port of the router and pc to regular port)
2.access the router, http://192.168.1.1 (username: admin / password: password)
3.under basic settings page, scroll down to the bottom and look for router mac address and select Use Computer MAC Address and then hit apply
4.click the router status on the left pane and check if there's an IP under internet port, if yes it should be working and if not you need to power cycle the network
5. to power cycle, turn off the router and modem for 3 minutes and then turn on the modem first and then the router
5.it should work now

Jun 28, 2009 | NetGear WGR614 Wireless Router

1 Answer

Problems connecting to belkin


Connect directly to the modem with a Cat5 cable, and first ,see if you can get online. Then if you can, connect the router to the cable modem.Then connect directly to the router. see if you can get online through the router while being connected with the Cat5 cable.

If you cannot get online this way, we have to see if the problem is the router or the cable modem.

If you can get online while you are directly connecter, you may need to re-install the drivers for the USB Netgear device.

If I could be of further assistance, let me know. If this helps or solves the issue, please rate it.
Thanks, Joe

Oct 29, 2008 | Belkin Wireless G Plus MIMO (F5D9230-4)...

1 Answer

My Roadrunner Modem works fine when connected to an individual computer. When connected through my netgear modem I cannot get an internet connection on any computer wired directly to the router


does the modem worked fine with ANY computer connected directly to it, or just ONE computer connected to it?

did you have to install a connection program on one of your computers when you first installed the modem?

do you have an account name and password from your internet service provider, which is required to connect?

Mar 24, 2008 | NetGear WGR614 Router

4 Answers

Router stopped working altogether


Please check your cable connections; are the lights blinking? try connecting your computer directly to the modem dsl port that is connected was to the router if connection can be restored.

Nov 11, 2007 | NetGear WNR854T Router (WNR854T100NAS)

Not finding what you are looking for?
2wire (1000-400108-001) Router Logo

Related Topics:

66 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top 2wire Computers & Internet Experts

Prashant M
Prashant M

Level 3 Expert

2260 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Justin
Justin

Level 3 Expert

2072 Answers

Are you a 2wire Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...