Question about Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

I have a technics su-g88 a/v control amp, when i turned it on today, everything lights up and works but no matter what device i choose to listen to i get no sound. worked fine 2 days ago, also the fan in the back of the system is not running, i have checked the 3 fuses insind and they ohm out ok. the problem is no the speakers and no one has messed with any settings, i did double check them . can you give any assistance or at least tell me where i can download a service manual with schematics.

Posted by on

  • dparks78735 Feb 23, 2010

    bought service manual for unit and checked the op ic. it should have and does have 14.3 volts on pin 4 & 11. 0 on the other pins. If I turn it up the volume to almost wide open i get a small amount of sound and the fan begins to turn at about 1/4 of volume to wide open volume. Is it possible the audio modules bolted to the large heat sink is the problem?

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 88 Answers

Some technics models use hybrid o/p i.cs and when they go faulty shutdown the o/p to both channels. it is also possible that the fan not working can also cause this fault

Posted on Feb 08, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Technics 1080 pre amp volume control is not functioning correctly


Technics SE CA1080 Service Manual

there is a chip called an operational amplifier under a heat sink on the pcb,that fails when it get top volumed for two long theres regulators with heatsinks.
it is listed as,

Technics SE -CA1080 amplifier F61 fault,

May 13, 2015 | Technics Audio Players & Recorders

2 Answers

Technics su-g75 amp goes to loud static after a few minutes


Hi Aawpharmd,

system control error.
please go for repair shop.
regards,
nuwan

Jan 13, 2014 | Technics SU-G75 Amplifier

1 Answer

What could cause intermittent no power to amplifier relay (RLY551) in Technics SU-V96?


Check the relay control transistors. Check the voltage at the collector and base of this transistor. Download the service manual to your device to get more details.

May 26, 2012 | Technics Audio Players & Recorders

1 Answer

Does the SU-G88 AMP carry a remote control and can you advise where I can buy one from? Is the amp for sale and how much?


Search engines would reveal those answers faster than waiting for one of us to do it for you.

It DOES use a remote.

http://remotes.com/remotes/servlet/rs?v=1&o=c&o=c&a=Search&uid=0&m=SU-G88&uuid=A13093555179681


http://cgi.ebay.com/Technics-EUR646496-SADX930-SAAX730-SUG88-SAAX7-Remote-/260761453202


Fixya experts provide free advice that would otherwise not be available online or easy to locate, not sales or a proxy search engine service.

Jun 29, 2011 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hello i need help please..... I have a Technics SU-Z550 and SH-8055 Graphic Equalizer My amp has lost power... lots.! its working one channel louder than the other but the one which is louder still has...


If the same channel is dead on the EQ as is dead on the amp there may be a correlation.

Let's break this into its two parts.

1) SU-Z550: You don't say WHAT source(s) you tried to use on the CD/AUX, TUner and PHONO inputs. The external device itself could be the source of the low volume. Try swapping the Left and Right cables to see if it follows the source channel or stays with the amplifier channel.

Check the controls on the amp to make sure you understand each one's effect on the sound.

"PHONO" is literal and exclusively FOR A TURNTABLE - NOTHING ELSE - EVER.

2) SH-8055: Equalizers don't 'boost' sound, they modify its levels at various frequencies. To do that they should be connected into a Tape loop on your amp. OUTs go to IN's. Then you select the Tape Loop on the amp and that inserts the EQ into the signal path of whatever source you're listening to. It's actions are BEFORE any other amplifier controls such as volume, tone and balance. The EQ itself also has a Tape Loop to replace the one it occupies. Make sure it is not enabled unless you have a Tape Deck on it to use. Choose "SOURCE". The blue LED display is to show you frequencies are present in the program material.

Set all of its lighted band controls at midpoint prior to declaring it defective. EQ is like any spice - a little is good, a lot ruins the recipe.

Mar 21, 2011 | Technics Audio Players & Recorders

1 Answer

I have a technics su-g91 integrated amp. everything is disconected from it and the yellow over load light is on. What do I do?


hi...i have a electric guitar and i was wondering if i can conect it in my technics su-g91amp?

Nov 24, 2010 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Technics SU-G88. When volume is wide open get small amnount of sound, as sugested I have already replaced the op ic IC602 and this did not help. Is it possible that both audio power modules bolted to the...


problem with electronics is there are so many possibilities! before changing the power amp i suggest u check all the paths from pre-amp to power amp. bad resistors cud be it, faulty capacitor cud be draining power to ground. insufficient power supply to final amp cud also be it. so before making any rash changing pls check all components including the power amp module.

Mar 14, 2010 | Technics Audio Players & Recorders

3 Answers

Technics SU-G91 OVERLOAD PROBLEM


THe amp has detected a problem and shutdown to prevent further damage. This unit has 2 amp pacs inside and one or both have failed. If you can solder, you can fix this yourself. The main amp pac is an SVI3206 and can be purchased online for about $60.

Keep me posted.
Dan

Oct 17, 2008 | Audio Players & Recorders

3 Answers

Erratic volume on Technics SU-X911 amplifier (Class A)


its the ic that controls the + and - voltage and there are capacitors that have leaked all the caps on that board need changing could be expensive and time consuming but its the age of it . if i was going to do that job £200 plus\

Aug 24, 2007 | Technics SA-DX940

Not finding what you are looking for?
Technics SUV500 2-Channel Amplifier Logo

Related Topics:

831 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Technics Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5017 Answers

T-Comtech Repairs
T-Comtech Repairs

Level 2 Expert

417 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

6694 Answers

Are you a Technics Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...