Question about Audiovox Car Audio & Video

2 Answers

Red light is on and subs won't play all the wires are connected correctly it all of a sudden just stopped working one day idk y

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Audiovox Master
  • 636 Answers

Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Try using a different speaker on each channel. I always keep a test set of 6.5 " speakers in a small carry box for testing .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you.

Posted on Dec 18, 2014

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 306 Answers

Sounds like the amp is in protection mode. try disconnecting the subs and see it the light changes to green. if it does then the subs are your problem. if the light was allways red while it was working then the subs may be disconnected inside the box or have gone bad. try using a diffrent speaker and connect to the amp.

Posted on Feb 06, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I've got a vsx-920-k Pioneer receiver with s-11 Pioneer speakers and a s-21w Pioneer subwoofer. All of a sudden my sub stopped working and it seems like it's stuck in standby mode (blue light...


The manual is here...

http://www.pioneerprodj.eu/eur/products/42/99/S-21W/media.html

Flashing Blue is not defined in the manual.

Have you tried changing the Auto Standby switch to ON?

You can prove if the sub amp will respond to a known good input by TURNING ITS VOLUME DOWN tp start and just feeding it ANY RCA output from the receiver while playing, say, FM (to keep it simple). That way you would known in which direction the problem actually lies (internal or external).

Jul 05, 2011 | Pioneer VSX-C300 Receiver

1 Answer

I have a 1800 watt kenwood amplifier an the red light on it blinks when i turn my volume up but i have no sound coming out of my subs an it did this while driving today an all the wiring is fine so idk...


sounds like wiring. could be two much sub for the amp. your sub max power should be less than amp max. from your description its trying to go into protect mode. trace wires, cheking for breaks , loose connections and such. also make sure your fuses are in all the way.

Jan 13, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

My jl 500.1 amp dosent play anything.


you have your sub wired incorrectly. your amp shouldn't get hot unless you're settings are too high or your'e sending too small of an ohm load to the amp. this would cause it to heat up and will fry your amp.

May 30, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

3 Answers

Kicker 750.1 Amp wont play music


it is probably the rca inputs on the amp may have fried. was your cd decked turned up loudly before the power went out? did any wires accidently touch each other? If had worked fine and then suddenly stopped, than either a wire came loose or the inputs fried. try using different cables and I also suggest disconnecting power for 24 hours and then reconnect. If the green light is on then it is getting power and the problem is in the rca cables or the inputs

Jun 03, 2008 | Kicker 06ZX750.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp works but my sub doesn't...!!!????????????


Whats the condition of your amplifier? New , Used, Old?

 

You might have a blown channel off your amplifier, this may cause little or no sound. You will have some distortion, crackle sound and then maybe nothing at all. What kind of subs are you running to it? Make sure the subs arent blown and check the voice coils to see that they are not torn off the subs , these are the 2 little silver or copper wires that are connected from the speaker connectors to the sub itself.

 

Let me know what happens?

Oct 21, 2007 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Status light red


You may have your subs hooked up to it wrong. Either way the amp is definitely blown. Have a stereo shop check it out and examine your wiring.

Sep 13, 2007 | AudioBahn A4125HCT Car Audio Amplifier

2 Answers

Powers on but no sound


Check the main amp fuse under the hood, even if it looks good just change it. Often times that light on the amp can come on just from the power amp tunon wire. Try a friends subwoofer box just to make sure the connectors on your box are good, and if that doesn't work then give me some more details....year/make/model of car, what kind of sub, what types of things do you see on the side of the amp....is there a green light as well as a red light?

Aug 18, 2007 | Xtant A3001 Car Audio Amplifier

3 Answers

Red LED "Protection Light is on" What is the problem


The red light means the amp is in protection mode. A few things can cause protection mode..... First disconnect the subs completely from the amp, and turn it on, if it powers up you have blown subs. Also try checking the main power wire at the battery...sometimes the current your meter is seeing is backfeeding from the remote wire, so your main power line could be blown at the fuse under the hood. hope this helps

Jul 17, 2007 | Crunch BlackMaxx BMX2250 2 Ch 1000W Amp...

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

144 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audiovox Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Are you an Audiovox Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...