Question about Car Audio & Video

1 Answer

I got a 2200 walt amp with a 5 G battery wire and my fuse keeps blowing its a 100 A whats the problem

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 24 Answers

Low voltage could be an issue put a meter on it the equation is voltage times wattage equils amperage so if volts drop amps go up. put a sutable fuse size to the wire if your having same problem add a capacitor or battery and try agin.

Posted on Feb 06, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Buddy 125 keeps blowing fuse by the battery.


find the dead short after the fuse. damaged wires or faulty unit that is powered by the fuse.

Dec 24, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

My power acoustik bamf 2200 amp keeps blowing its fuses, why?


another couple of things is a bad ground wire. a sub going bad( causing a different ohm load then before) ive run into a bad fuse link in the amp before as well

Aug 04, 2014 | Power Acoustik BAMF2000/1D Car Amp

1 Answer

Battery light alternator


The Charge lamp comes on with the Alternator fails to keep battery charge going. (lots of way to fail, and ALT Is 100% good) it's a system. each part of it must be good, end to end.
so...
i put my voltmeter across battery, i start car, i see 13.3 to 15vdc, alt is good.
no? , i see now, 12.2v. ALt is dead, (i didnt say bad) and battery is sightly discharged, 12.6v is charged. (key off, rested voltage)
This 12v tells me the ALT is shut down. only why is the question.

how can any charge system fail,
bad battery tops the list here, they LOVE to fail.
1: belt slips.
2: belt missing
3: bad alt.
4: bad wires to ALT . (corrosion on any wire or lug)
5: fuses blown , any listed below.:
your alt is not an ECU controlled, alt ,its 100% self contained

did you ever remove the ALT and blow the 100 amp fuseable link
the first step of any alt pul, is the pull the NEG, battery lug or BOOM.

im logged in to alldata.com so can you.

and what do i see.
a 5 wire ALT. one is the frame ground, so it must not be rusty or..... it fails. frame to engine block. no rust here.

wire L , yellow.goes to dash LEDs (alt failure idiot lamps) (this works)
wire. S white goes to ALT 5a fuse, is it blown?
wire :B B/G color, goes to the 100 amp link fuse. (blown>?)
wire IG Red-white, goes to a fuse marked 10A gauge.

i think the IG wire is the voltage sense wire.
no sense, no charge. I think the whole I/P dash cluster goes dead when this fuse blows.

The S wire is the boot strap voltage sense, it wakes up the regulator .
if open , the reg stays asleep, as does ALT.
Alternators can not self start, the regulator has boot strap device
that cures that. called self excitation. so this wire is critical.
All wires except the L wire is critical. in this case.

the B wire is the big wire, it charges the battery . 50amps or more..

any of the 5 paths open , kills the ALT dead.
The REG inside the ALT can also shut it down.
eg: battery bad, with huge cell resistances. total.
eg: overvoltge for any reasons. including attempts top run car with no battery, (dont ask)
eg: over current (battery cells 1 to 6 shorted) or 25 KC lamps added.
eg: over temperature shut down.

that is about it.







Dec 31, 2013 | 2003 Toyota Matrix

1 Answer

I have a 97 galant that keeps blowing the 100 amp fuse? alternator tested good twice checked wiring reads good is there another fuse ?


Usually that fuse powers the alternator and the fuse box.
It would have to be a big short to ground to blow that fuse.
Its possible the main wire to the alternator is touching a metal spot, or the alternator is shorting out inside when it is running.
What is draining the battery may be something else, or the battery could be discharging after the fuse blows if the alternator is not charging it.

Apr 15, 2013 | 1997 Mitsubishi Galant

1 Answer

We have a 2000 Solara that we just replaced the battery in, or rather, we tried, and the horn is now staying on continuously. It keeps blowing a 100 amp fuse, and does not have a key fob type alarm. The...


Why was the battery replaced? Theres no reason the the 100 amp fuse to blow unless the alternator is shorted or you hooked up the battery backwards. I think the 100 amp fuse goes to the alternator. If it was hooked up backwards then you may have engine computer damage.

Aug 25, 2011 | 2000 Toyota Camry Solara

1 Answer

I have a 96 ford escort and the 100 amp fuse keeps blowing. any ideas on what could cause this problem? i cannot find any exposed or touching wires but my o2 sensor is crushed into my axle and bent...


100 Amps ?? !!! Wow...

To be sure if its the O2 sensor...disconnect it and see if the fuse still blows...not allowing the wire to come in contact with the body of the car.

With a crushed O2 sensor...you probably also have a check engine light...

Jul 23, 2011 | 1999 Ford Escort

2 Answers

Have charged the battery on my 1999mitsubishi mirage


you may connecting it wrongly , please check +ve and-ve both pole are to be fix with proper wire, if will do wrong it will blow fuse.

Jan 31, 2010 | 1997 Mitsubishi Mirage

3 Answers

3amp fuse keeps burning out


Hi,

when a fuse blows, its telling you that theres a fault. this could be a loose or broken wire.
or alternatively, the fuse rating is too low. you could check the wires are tight. and also possibly try fitting a 5 amp fuse. check first that the fuse is rated correctly for the appliance. usually 3-5 or 13 Amps.

Mike @ compurepair.

Nov 17, 2008 | Goodman GMS90703BXA Heater

1 Answer

Keep Blowing Fuses


Sounds like the amp is shorting somehow. You are obviously shorting out somewhere between the battery and the amp. Are you sure you grounding location is a good one? is the fuse blowing only when you turn the stereo on? Something is not hooked up correctly.

If the fuse at the battery is blowing then it's a short.

If the fuse on the amp is blowing then its probably a bad amp.

Jun 12, 2008 | Kenwood KAC-728S Car Audio Amplifier

1 Answer

Fuse


try a 60 amp fuses if it doesnt blow when you crank it up it safer lest chance to frying something 100 amp is lots of juice

Jan 17, 2008 | Alpine MRP-M650 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

55 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75744 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74106 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...