Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

On my amp theres no light to show that the amps on there is a power protecter light but thre is power getting to the amp

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 24 Answers

Explain in better details what is happening if the amp wont power up jump a short wire from the positive on the amp to the remote if this powers it up check youre remote wire for bad connection

Posted on Feb 06, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why my jl audio 1400d amplifier stays in protective mode?


Check for a speaker wire that come come of , Or a loose grond wire on the amp or where ever you have the ground wire connected two,

Oct 31, 2012 | Jl Audio Car Audio & Video

1 Answer

NAD M3 power light turns red immediately and PROTECT message displays. Amp keeps functioning but volume control doesn't work up or down.


Hello
Check the connection to speaker with this amp, for any short or any other fault. disconnect the outputs, ie, speakers from the amp, and switch it On, and see the protect display comes or not. If it comes, the fault is internal and the set need service.
Your M3 dual Mono integrated amp, is of high output power and its outputs are protected against any overload or short circuit. If the system detect any among this condition specified above, it will show protect mode display.
Never load this amp, as protection display is there, as it may damage the speaker or its internal power amplifier section circuits, may cause more money to get it repaired. OK.

Jan 23, 2012 | NAD M3 Master Series Integrated...

1 Answer

No sound from my ja 687 amp lights show receiver is working


Need to check on the power supply to the output drivers, if there is no response on the speakers it is possible that the output replay is under protection. You need to remove power plug and leave aside for an hour before the amplifier is plugged back. If all functions show on display but there is no sound check the PREAMP output- audio out. If there is audio then the fault is with a non switching of the power amp or a power amp protection. Since these are mounted boards with little access to testing you need to be skilled to go further to probe and proceed. Also Denon might refuse to service if the amp is tampered which also can be expensive.

Oct 25, 2011 | Denon AVR-687

1 Answer

I have a dual electronics 4 channel amp that goes into protect mode as soon as i throw power to it


unplug all the speaker from amp then power on. if you still have a protect light amp is bad and if you have no protect light continue to hook up each speaker one by one while amp is on till you get a protection light and that speaker would be the source of your problem

Jun 02, 2010 | Dual Car Audio & Video

1 Answer

I have no Running Lights in both the front (Amber), or the back Tail Lights (Red), no liscense plate lights, back-up lights or instrument panel lights. I do have Brake Lights, turn signals,...


1st check the fuses-----then the globes-----check all the fuses some have multiple tasks if you have a test light ,youcan test to see if thre is power on one or both sidesof the fuses with the lightswitch on.if thre is no power there the swich is the next place to checkfor power to those items not working. i cant remember if there is a relay on those ,but look for one

Jul 27, 2009 | 1996 Isuzu Rodeo

1 Answer

Protection light flashes on and i get nothing


Hello shwoop22,

It sounds like power is shorting out or the amp is defective. With the fuse removed, use a multimeter set to ohms and check between the power terminal to ground.

The protection light will normally come on if the amp overheats (for example when running with too low impedance), or if the speakers are shorted.

Hope this helps.

May 04, 2009 | US Acoustics USX-2100 Car Audio Amplifier

1 Answer

My protection light want shut off.


Not if the amp is damaged. An amp that remains in protect mode (after cycling the power) usually has an internal fault and must be repaired.

Aug 31, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Mac-505 amp



Disconnect all speaker wires and signal cables from the amp. If it powers up normally (no protect light), the wiring needs to be checked. If it still goes into protect, the amp likely has blown output transistors.

Dec 19, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

Wiring for 2500d orion amp


ground wires(heavy black)is connected when the red light lit.so no need check the red hot wire which is connected to battery terminal maybe loose.or theres no power comming in.thre are 2 hotwire in that amp one is red which is the main and yellow or sometimes orange which is the remote on. now if you sure that the power terminals is properly connected,ur speakers is working and input wires are good and still no sound. your amp is probably gone...do not try experimenting the wires or hook up two amp by any means..u might destroy all ur amp. hope this help u....

May 11, 2007 | Orion 2500D Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection Light On


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you didn't fry speakers as well. Please check speakers impedance. A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you

protection-light-otfyjrky3pc2prtgltcdyqtn-3-0.jpg

Nov 26, 2006 | AudioBahn A8000T Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

51 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...