Question about Hotpoint Washing Machines

1 Answer

Wmf760 won,t start F-29 keeps flashing on display washing machine.Have to keep turning off at mains it fills up and spins but some of the washing is not getting wet

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 51 Answers

The belt may of come of or more than likely the carbons need replacing

Posted on Feb 02, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

WF740 Aquarius washing machine keeps going through a Test cycle. Cannot get it to wash?


Turn off the appliance at the mains, hold on & start buttons down then turn back on at mains and hold until dOFF appears should now be back the normal.

Oct 20, 2014 | Hotpoint Washing Machines

1 Answer

I have aquarius+ wf740..... when I switch machine on the wash enhance is flashing and power on/off is solid. Once I click any button the wash enhance stops flashing However the buttons do nothing on off...


Thank you for providing detail in your question and typing in coherent sentences, you are the first person today!

As you have checked basically everything the best option is to get a quote for a fixed price repair. You may well have a faulty control module, these are expensive to replace and require specialist tools to program the replacement.

Aug 03, 2014 | Washing Machines

1 Answer

Start matsui washing machine


Check the washer drain hose for clogs.

Jun 19, 2017 | Washing Machines

1 Answer

Washing machine won't wash I.e. bowl won't turn in wash cycle or spin. Fills with water ok. Will drain if start button is reset. Rear panel removed, drive belt in tact.


pull shafe out it is likly broken to find out between timer and shaft look to see if timer move by itself and if it does sorry u have broken shaft

Feb 16, 2013 | Washing Machines

1 Answer

Won't final spin ?


What is the model number of your unit?

Nov 04, 2012 | Washing Machines

2 Answers

My whirlpool cabrio washer #wtw555oxwo won't work. The lid lock light keeps flashing and the washer won't start


Possible that the switch is defective, there is fault in the line to the control unit from the switch of the control unit is faulty.
check these one by one.

Sep 03, 2012 | Whirlpool WTW5550XW Energy Star Qualified...

1 Answer

I found a small part (looks like the top part of a pen) in my washer, now when i turn on the washer the goes in but does not stop, does not start the wash cycle. Also door keeps locking and unlocking.


How to run a diagnostic test:
  1. Unplug power cord, then wait 30 seconds.
  2. After plugging in, follow these instructions...
To Enter SERVICE MODE: Press Signal-Delay-5ignal-Delay (within 30 seconds of plugging in washer).
To Exit SERVICE MODE: Repeat Signal-Delay-Signal-Delay.

Here are the possible tests to run (TEST LIST). The error codes from t02 will probably be the best indicator of your problem. (scroll down to bottom to see what each command button does once you are in test mode)
  • "t01"
    Model ID
    Verifies (or sets on new board) the proper Model id
  • "t02"
    Error Codes
    Lists up to 10 control-detected problems
  • "t03"
    Software ID
    Verifies using latest Control-eePROM-lnverter software
  • "t04"
    Exercise lCD/lEDs
    Verifies that all the displays and buttons work
  • "tOS"
    Pump Test
    Tests drain-out pump
  • "t06"
    Pressure Switch Test
    Fills to all 3 levels, then pumps out water
  • "tOT'
    ThermistorlHeater Test
    Verifies that both the Thermistor and Heater work
  • "t10"
    Tumble Test
    Verifies Washer Tumbles (I.e. Wash cycle)
  • "t11"
    Spin Test
    Verifies Washer spins
  • "t12"
    Dispenser Test
    Verifies Dispenser fill works-for all four fill modes
  • "t13"
    EOl Test
    Performs End-of-Line test sequence

Button Commands (based upon test mode)
-----------------------------------------------------------------
t01 prerequisites: none

Start Displays defined Model id (01-04); displays "---" if new board (to set Model id, rotate knob unlil desired id [01-04] displayed, press and hold "START' key to program desired model)
Power Returns to "t01"
------------------------------------------------------------------
t02 prerequisites: none

Start Displays most recent error code (EOO=none)
Start Displays previous error code (up to previous 10)
Hold start Clear all error codes (and then displays EOO)
Power Returns to "102"
------------------------------------------------------------------
t03 prerequisites: none

Start Alternate "cod" and Control Software version
Start Alternate "EE" and eePROM version
Start Alternale "Inv" and Inverter Software version
Power Returns to "103"
------------------------------------------------------------------
t04 prerequisites: none

Start loops on lighting lED's, LCD and cycle ids
Any button Beeps when depressed
Power Returns to "t04"
------------------------------------------------------------------
tOS prerequisites: none

Start Displays "P" and pump for 60 seconds
Power Returns to "t05"
------------------------------------------------------------------
t06 prerequisites: none

Start Displays "E" (for Empty) and starts filling when reaches Foam level-displays "F"
Start Fill, when reaches Main level-displays "nl"
Start Fill, when reaches overflow leve~ displays "OF," pumps out, displays "E" when tub empty
Power Returns to "t06"
------------------------------------------------------------------
t07 prerequisites: Main level pressure switch must work

Start Displays temperature in OF, fills to main level, turns on heater up to 5 minutes, displaying rising temperature
Power Pumps out water and returns to ''t07''
------------------------------------------------------------------
t10 prerequisites: none

Start Displays "It" and tumbles tub alternating the direction every 5 seconds
Power Stops tumbling and returns to "t10"
------------------------------------------------------------------
t11 prerequisites: none

Start Spins to 400 RPM displaying increasing RPM
Start Spins to 1100 RPM [Greater than or equal to 1000, displays "Axx"; Greater than or equal to 1100, displays "bxx" (xx, 0 to 99)] [currently error-automatically goes to 0 RPM]
Power Stops spinning and returns to "t11" when stops
------------------------------------------------------------------
t12 prerequisites: none

Start Displays "pdt" and fills via pre-wash chamber
Start Displays "ddt" and fills via main wash chamber
Start Displays "bdl" and fills via bleach chamber
Start Displays "Fdt" and fills via fabric softener chamber (stops if reaches Main level during any fill)
Power Pumps out water and returns to "t12"
------------------------------------------------------------------
t13 prerequisites: none

Start Starts EOl test sequence (NOT used in Repair)
Power Returns to ''t13''

Once you have the diagnostic codes, check this post for the meaning of the codes:

http://www.fixya.com/support/t9556917-ge_model_wcvh6800j_error_code_04

Jun 25, 2011 | General Electric WCVH6800J Front Load...

2 Answers

My Hotpoint Ultima keeps displaying an F10 fault and doesnt spin correctly. However, if I then switch it to a rinse and spin cycle it seems to spin OK.


F10 meanswater level pressure switch not sensing correctly, there could be a blockage in the switch hose or chamber, or the switch could be faulty.

Jan 17, 2010 | Hotpoint Ultima WF860 Front Load Washer

1 Answer

Testing Shows On Display


press and hold start/cancel button for 5 secs. Thenpress on /offbutton and start/cancel together until Doff is displayed the machine should now be ok

Nov 26, 2008 | Hotpoint Aquarius WF000 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
Washing Machines Logo

Related Topics:

193 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hotpoint Washing Machines Experts

Todd Arndt
Todd Arndt

Level 3 Expert

2044 Answers

freddyfox

Level 2 Expert

236 Answers

ptpumpman

Level 3 Expert

407 Answers

Are you a Hotpoint Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...