Question about Kenwood KAC-529S Car Audio Amplifier

1 Answer

My kenwood amp doesn't light up, fuse is good

My kenwood amp KAC-529 S doesn't light up, fuse, power, and connections is good- why?

Posted by on

  • Stephen Sedwick May 11, 2010

    is your remote wire hooked up tha right way?

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 31 Answers

Your amplifier has a power supply problem,contact Eric @ Capital Audio & Electronics Repair 850-339-1130 email poppa1puff@aol.com

Posted on Mar 21, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

The red light on my kenwood stereo amp KAC-628 will not turn on. I was wondering which wire is causing this to happen?


the power wire or the remote wire check ur fuse in ur power wire if thats good check your connection to the battery if thats all good its ur remote wire located in the back of ur head unit

Mar 16, 2010 | Kenwood KAC-628 Car Audio Amplifier

1 Answer

When I hook up my kenwood kac-7201 the power light


leave power connections hooked up disconnect rca and speaker wires if they still blow more than likely problem with amp

Dec 31, 2009 | Kenwood KAC-7201 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp lights up, but no power to outputs.


channels mey be burned....does the amp smell like burnt electronics

Nov 07, 2009 | Kenwood KAC-8104D Car Audio Amplifier

1 Answer

Does an mp3 player put out enough power for input to KAC-624 amp?


Have you connected the rca plugs to the radio or amp directly? If you've connected it to the radio make sure that the input level controls are adjusted AND available on that model (it will say AUX, INPUT, SUBWOOFER, REAR, etc.) Connecting your mp3 player directly to the amp will not have enough juice to hear sound you need to connect it to the radio first.

Oct 02, 2009 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

Power amp wont power up


Check the fuses-should be a pair of 30 amps on the side. use a paper clip and jump power from the power+ to the remote+ and see if that lights it up-if it does than your remote lead isnt giving it juice-

Apr 06, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp light is on but no power to my subs!


Hi There.

When you say the 40 Amp fuse blew. Was it your mains battery fuse or was it the fuse on the amplifier? If it was the fuse on the amplifier then you may have hurt the amplifier. The Kenwood KAC-8101D is a 1000 Watt monoblock amplifier. Therefore if you say that 1 of your woofers is not playing, then it is almost certainly blown if you are sure it is connected correctly. Try disconnecting it and only running the woofer that tries to play. If this woofer is still working correctly, you will notice a drastic drop if the sound of your bass. The reason for this is because you have changed the impedance load on your amplifier due to the fact that the other woofer is not working. Have your working woofer checked and replace the faulty woofer then you should be banging again.

Hope this helps!!

Jan 30, 2008 | Kenwood KAC-8101D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp not powering up correctly.


check transistor of the unit 1 or 2 tans. bad use a tester. the unit is overload protected. replace the deffecteve parts

Sep 17, 2007 | Kenwood KAC-8401 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-6202 power


check all of your connections . Make sure you have a good solid ground

Apr 20, 2007 | Kenwood KAC-6202 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-529S Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

356 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7689 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...