Question about NetGear WGR614 Wireless Router

1 Answer

Can only connect to LAN, no internet access

In November I bought a Netgear WGR614v8 wireless router and set it up with no problems. Everything worked perfectly fine until yesterday, when my connection suddenly dropped. I contacted my ISP, and determined that the problem is not on their end; I can connect to the internet from the modem, but when I hook the functioning cable to the router, I lose internet capability and can only browse around the LAN. I've done everything tech support says to no avail. If I have to unplug my router and wait for one minute again, I think I'll scream.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

Check for a vaild gateway address on router,start.run.cmd> type in ipconfig.if you dont have a valid ip or gatway. try a powercycle,turn off modem and then router,wait about 10-20 sec and plug modem back in. check your ip and gateway check for a connection, if that dont work call netgear to see if u have a defaulted router, or take it back for new one if u still have a recicpt.

Posted on Feb 06, 2008

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Rangemax wireless wndr3000 is not working properly, though it has in the past. The problem seems to be that I'm hooked up to the wireless network (ex. I can print wirelessly), but with no internet....


Same situation here. Wired connection from modem works fine. I can also log in to the router via routerlogin.net. However, the router does not detect an internet connection.

Jul 12, 2011 | NetGear WNDR3300 - RangeMax Dual Band...

1 Answer

Hi, I am using the the netgear n300 wnr2000 wireless router. I've had it for a few months and up until yesterday, worked fine. I woke up and the power light is flashing green and the "i" light is...


Well the symptoms indicates that the router is now just a brick. Still I would suggest you to reset the router to default settings using the below steps:

router for 20 seconds (please refer to the label on the bottom of the router for reset button location). Release the reset button after 20 seconds and turn off the router. Turn the router on after few seconds.


If the issue persists then it is time for you to change the router. If the router is still under warranty, then get it replaced through NETGEAR. Contact them at http://my.netgear.com

Regards

Anand

Apr 27, 2011 | NetGear WNR2000 Wireless Router

1 Answer

I can't access the internet via my Optus Netgear


I am having exactly the same problem. It occurred on Sunday 17th. I have phoned Optus who seem unable to work out what has happened. It will work wirelessly but not recognise it when set up via ethernet cable.

Jan 17, 2010 | NetGear CG814M Wireless Cable Modem...

1 Answer

Bought a NetGear WPN111 RangeMax Wireless USB 2.0 Adapter a few months ago. It was working fine up until a few days ago. It started dropping my internet connection, and now it won't even detect any...


Hi
firstly you can try upgrading the drivers on the adapter. following is the link for the latest drivers http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/12520

If the problem still persists
try changing the wireless settings on the wireless router.

Nov 12, 2009 | NetGear WPN111 RangeMax Wireless USB 2.0...

1 Answer

Wireless stopped working on my msi laptop


No Wireless Connection Found in Range

Note: You need to use a computer hardwired to the router to check the wireless settings.

1. Please open any web browser like Internet Explorer or Netscape Navigator.
2. Connect to the router by typing http://routerlogin.com/basicsetting.htm or http://192.168.1.1 in the address field and click Enter or Return key.
3. A window will prompt for a user name and password. The default username is "admin" and the default password is "password".

Note: If it does not take password as the password, you might have changed it when you have run the NETGEAR Setup CD so please try other passwords. If you cannot remember the password, you need to reset the router and run the Setup CD to reconfigure it.

4. Click the Wireless Settings under Advanced tab.
5. Check the box under Enable Wireless Router Radio and Enable Wireless SSID Broadcast.
6. Click the Wireless Settings under Setup.
7. Change Channel (recommended are 1, 6 and 11).
8. Change the SSID to uniquely identify your network. You might have a similar SSID with your neighbor.

Note: Do not change the SSID if there are already other wireless computers that can connect to the network.

Other factors that you may consider when you are not able to view any available wireless network:

a. Switch for the wireless adapter is turned off
b. Distance between the wireless router and computer
c. Possible wireless interferences

Apr 06, 2009 | MSI MS-1022 Notebook

1 Answer

Connected to the internet, but cannot browse any webpages


i think u have soem firewall isse in router also try to reset router then check .
reset switch in back side of router.pres it for 10 seconds .then it reset to defaults.

Mar 28, 2009 | NetGear WNR834B RangeMax NEXT Wireless-N...

1 Answer

WGR614v8 Channel problems


get into the router configuration www.routerlogin.com .first upgrade the firmware...go to wireless settings.. ...change the channel to no 11

apply

It would work

Feb 21, 2009 | NetGear WGR614 Wireless Router

1 Answer

My sister has a Motorola SP4200 router with a Netgear WPN824v2 wireless router/accesspoint/switch connected to it. Previously she had the SP4200 connected to port 1 (not WAN) port on the Netgear as it is...


it might be asking for a WEP password in order for you to use it which is on the botom of the router or the game sistem is the one causing the trouble and should not be conected to any wirless or eathernet internet routers.

Jan 03, 2009 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
NetGear WGR614 Wireless Router Logo

Related Topics:

147 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top NetGear Computers & Internet Experts

Prashant M
Prashant M

Level 3 Expert

2263 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18425 Answers

Michael Galve
Michael Galve

Level 3 Expert

1269 Answers

Are you a NetGear Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...