Question about Geovision GV-800-16 Video Capture

2 Answers

"Lost Video" error

I just installed a Geovision GV 800-16 card in a Dell 8400 Pentium 4, 3GHz, 2MB ram, nVidia Geforce 8400 video card w/256MB . Everything installs normally and there are no conflicts in Device Manage. I've tried version 7 and 8 software and all I get is a "Video Lost" message.
The video attributes are set to NTSC. The camera has been checked on another system and works fine.
I have read that the card requires two cameras minimum. I only have one connected and one on order. I have tried other inputs and still no video.

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 729 Answers

Well, you still violated one requirement and that is still "on order", you should have waited before you consulted us here...

Anyway, there were no problems as you stated, it's just your eagerness to try, The software really needs at least two cameras as the default. I or You can't do anything but wait for that second one... Don't experiment it might cause problems in the future... You know that you can't UNDO that...

Good luck... happy Fixya !!!!

Posted on Feb 01, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 317 Answers

Which version of the card are you using, BNC or D type?

Remember: GV-800 is currently not compatible with VIA series and ATI series chipset motherboards.

I know Dell uses mostly Intel chipset, but just in case, check with your motherboard to see if you don't have either ATI or VIA; specially since you already have the nVidia.

Try going to the BIOS on your PC and set the 'Primary Display' to PCI instead of the built-in chip.

If you have more information, please let us know. We can help you better!

Posted on Feb 01, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Reinstating a 7 camera system on a house. known to have been based on GV 800. hardware and software all installed with no error messages. only one camera actually displays a picture - the rest just say...


The geovison cards have quite a few issues with winXP and up because of the way they switch inputs. Windows don't seam to know how to handle it, i would try installing the drivers for the device again. You should see 4 video capture cards as well as a pci-bridge installed.
I also highly recommend Zoneminder for cctv. http://www.zoneminder.com/

Jul 04, 2011 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

My geovision multicam program(gv-800) will not respong I have recovered my computer and it still wont respond. Please help!


Having recovered means there was a problem before. try to install the device drivers for the video capture card all over again

Jul 15, 2010 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

I would like to know how about the GeoVision GV-card qaulility


The Geovision card are extremely good capture card forvideo surveillance the price depandson what GV card you want to buy please visit www.clairvoyantsystems.com for complete information.

you can just fill up the free quote and they will provide you with the best pricing

Dec 25, 2008 | Geovision GC-250-2 (gv-250-2) Video...

1 Answer

PC w/Geovision 650 (800S) Card reboots but safe mode fine


Sound like a bad PV800 Card send to GeoVision to Fix

Nov 21, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

Gv-800


This problem could be because of the GV card version not compitable with GV main systems software you install please check the hardware version of the GV card and compare for compatibility. East way out downgrade to lower version of software. for example if you have version 8.1 install then install version 7.0 or something like that.

Aug 27, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

2 Answers

Geovision GV 800 video lost


Uninstall and re-install the drivers first. Let me know what that does.
Thanks,
Lee

Jun 20, 2008 | Geovision GV-800-16 Video Capture

4 Answers

Geovision install


Please make sure that your motherboard does not have a VIA chipset. Can you post the exact specs of your machine. Also how old is the card, and what version of software are you installing (it says the version on the CD)?

Oct 22, 2006 | Geovision GV-800-16 Video Capture

1 Answer

GeoVision Gv650 vs Video ATI X300


This PC has a ATI motherboard chipset, which is incompatible with GeoVision. GeoVision does not work with ATI or Via motherboard chipsets. ATI graphics cards are not an issue.

Oct 08, 2006 | Geovision GV-650 BNC (GV6504) Video...

Not finding what you are looking for?
Geovision GV-800-16 Video Capture Logo

503 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Geovision TV Accessories Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Q4SteveB

Level 2 Expert

159 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you a Geovision TV Accessory Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...