Question about ASUS P5PE-VM Motherboard

1 Answer

Audio Trouble I bought this motherboard brand new and now the sound on every game I play crackles when I load into the game...it worked fine before I installed vista ultimate 32-bit edition but now even on xp the sound does the same crackle noise...anyone know how to fix this ? Thanks in advance.

Posted by on

  • Anonymous Jun 22, 2008

    Yes, i do have the same?

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 30 Answers

Is it the speakers?
when you reload a operating system, the drivers that come with it should be compatable, but, try installing the drives that came the mobo. they'll be on the disk that came with the mother board, or look them up on the internet.
hope that helps, let me know :)

Posted on Jan 30, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Sound only playing out of one speaker in Windows XP


Go into Sound Settings under control panel. There should be a left-right audio control setting in there.

If that doesn't work, try updating the sound driver for your computer.

Jun 01, 2009 | Intel Motherboard

1 Answer

I have not sound in murcury motherboard


If the drivers were loaded and one fine day the sound stopped, first thing is to connect a pair of headphones & see if it works. If some sound like crackling/hissing sound comes in then simply clean the sound output socket at he back of the CPU with pure alcohol/spirit and blow it clean. It will start working & if no sound comes thru the headphones only alternative is to add a sound card in the PCI slot.......sodeep

May 09, 2009 | Mercury KVM266PM-U (KVM266PMUD1600)...

3 Answers

Crackly sound on the P5NSLI motherboard


check for faulty RCA wire or Stereo jack, If you get that buzzing sounds 95% of the time its a faulty rca wire or 3.5" stereo jack hop this works

Mar 30, 2009 | ASUS P5NSLI (0610839134670) Motherboard

1 Answer

No audio for system, just media players????


Disable the onboard audio in the system bios and goto your local box store and buy a sound blaster pci audio card. The onboard sound or NIC is usually the first thing to fail, the only way to fix it is to disable it and replace with an audio card or replace the motherboard.

Sep 04, 2008 | Intel CELERON 2.66Ghz CPU AND MOTHER BOARD...

1 Answer

Audio Problem on Soyo mother board


remove & reinstall driver of your sound

Sep 03, 2008 | Soyo SY-5SSM Motherboard

1 Answer

Audio problem


can u give me the model no of *********** bord

Sep 01, 2008 | Soyo SY-5SSM Motherboard

5 Answers

No Audo


You need audio drivers ( hope you not running Vista on that board no drivers for Vista )

http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P5VD2-MX%20SE&SLanguage=en-us

select audio from this selection

Jul 30, 2008 | ASUS P5VD2-MX SE Motherboard

2 Answers

No sound when i play dvd


I need more information. Which operating system are you running, what computer do you have? Did the sound ever work, and if so, what did you install that stopped it from working?

Feb 28, 2008 | PC Chips (M925G) Motherboard

3 Answers

Audio not working on new custom PC


in the control panel check sound and audio devices option- audio-default playback device- default recording device. Check whether sigma tel audio is present by default. if not then try changing to dafault audio devices both play back and recording options.Restart computer to check sound is heard this time.. all the best !

Dec 20, 2007 | Intel Motherboard

2 Answers

NO Audio even after putting in own sound card


Difficult to diagnose from afar but go to Start>Run, then type 'dxdiag' without quotes and see if; when it does a sound and video test anything shows up.

Nov 13, 2006 | Gigabyte GA-8IG1000 Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS P5PE-VM Motherboard Logo

Related Topics:

64 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

751 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...